Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem syncro

syncro

Zdravo,

zanima me, ali ima kdo izkušnje s prodajalcem Syncro d.o.o. iz Domžal. Ali so zaupanja vredni in kakšna rabljena vozila prodajajo – ali gre za uvožene avtomobila, ali za odkupljene v Sloveniji?

Gre za uvožene avtomobile in SKORAJ VSI IMAJO PREVRTENE ŠTEVCE NAZAJ! Imajo vse avtomobile od 70000 do 120000 km prevoženih, ker se takšna klasa najbolj prodaja.
Govorim iz lastnih izkušenj! Sem kupil avto pri njih in ker nisem bil pozoren, da na pogodbo niso napisali prevoženih km (po mojem njihova stalna praksa), sem po preverjanju pri uradnem servisu ugotovil, da ima avto še enkrat več prevoženih km (200.000 km!!!!).
ZATO PREVIDNO!!!!!

Kako so to ugotovili – mislim za kilometre? In ali v takem primeru lahko kaj reklamiraš, ali kaj dosežeš? Pa še to – na spletu ponujajo rabljene avtomobile z garancijo, ali mogoče veš, kako dolgo ta velja? Ali imaš sicer težave s tem avtom, ali je (če zanemarimo km) sicer ok?

še dobro, da ga nisem kupil pri njih…

kako so ugotovili?
Ja vsak avto ima svojo serijsko številko in ko ga na uradnem servisu priključijo na računalnik, jim pokaže koliko ima km, kakšni so bili servisi narejeni (vrednost, napake,…).
Problem pa je bil, da nisem mogel reklamirati, ker ni na pogodbi bilo napisanih km (nisem niti opazil…).
TAKO DA – SE ENKRAT PREVIDNO.
CE PA SE KARKOLI RABIS, PA VPRASAJ!

Prosim za nasvet.

Ta teden sem bil v Domžalah pri Syncro in očitno, kot največji najivnež, plačal aro za en rabljeni avto (200€). Avto je iz Italije in naj bi imel okrog 100 000 km. Avto ima potrjeno servisno z vsemi žigi. Zato sem se drugi dan domislil, da bi lahko kontaktiral s tem servisom in preveril. Poklical sem na Syncro, da mi pove ime servisa. In tip je kar naenkrat močno spremeni odnos. Prej prijazen in ves ‘saldek’, potem pa prav nekaj druzga. No, sedaj že 2 dni čakam na ime servisa. Sem ze 2x poklical in vedno ima neke izgovore. Vse skupaj se mi zdi precej sumljivo. Kakšen nasvet? Kaj lahko storim?

Standardno… Tudi jaz sem to rekel in je rekel, da bo sigurno dal servisno knjigo… No pol je bil problem kao feragosta,…
Jaz sem ze prej kupil avto (naivnež). Je pa pri njih res treba biti previden. VSI AVTI SO SUMLJIVI. In to lahko z gotovostjo trdim (za uvožene).
Ali naj ti povejo ime servisa ali pa vzemi aro in pojdi drugam. Pa prijavi na inšpekcijO!

Sem kupil Lancio pri njih in nimam pripomb. Avtu sem pred pologom are 200e vizuelno pregledal interier, stopalke, volan, sedeže, zavorne diske, ploščice, gume, platišča, stekla in ga preveril z napravico za merjenje debeline laka in je bilo O.K. nikjer nič barvano vse po standardih za tovarniško obdelavo karoserije. Avto je imel 76.000 km in servisno knjižico AutoMotive Italia, ker je bil iz lizing prodaje, kar so mi že ob ogledu lepo povedali. Ko sem opazil, da je bil v oglasu naveden ESP sistem, ki pa ga avto ni imel, so brez pregovarjanja spustili ceno za 100€. Avtomobil smo na mojo željo odpeljali na Fiat servis v Domžale, kjer smo na njihove stroške opravili pregled podvozja in nastavitve kolotekov. V ceno nakupa so mi všteli še njihov servis na 90.000 km, in zimske gume z 42% popustom. Pred podpisom pogodbe pa sem naredil še preverko prek znanca, ki je posl. partner z lastnikom Syncra. Fantje res mutijo z avti, to sem opazil pri več obiskih njihove delavnice. Stalno se nekaj šravba, barva, polira, servisira, vendar to stranki povedo, če ta le vpraša. Kupil sem najbolje opremljeno Lybro Emblemo po najvišji ceni od vseh, ki sem jih takrat gledal, pa mi ni žal. Ko bom menjal, se zagotovo oglasim pri njih.
Namig: Uvozniki, ki avte uvažajo na debelo (cel šlepar naenkrat), dobijo npr. šest povprečnih avtov, dva ekstremno dobra in dva ekstremno slaba (pravijo jim nepremičnine), ki pa ju morajo pri prodajalcu npr. v Belgiji vzeti, če želijo odpeljati tista dva najboljša, na katerih se v Slo. naredi dober biznis. Šanse, da boste kupili sekret od avta so zato relativno majhne. Samo zaletet se ne smete pri nakupu. Če vam je avto zares všeč in to pokažete trgovcu, boste po njegovi reakciji takoj ugotovili kdo prodaja mačka v žaklju. Zato v nakup s trezno glavo, pa mehanika s sabo, če se sami ne spoznate zadosti.

New Report

Close