Najdi forum

switch med masinama

Zivjo!

Imam nov in star racunalnik, monitor, tastaturo in mis pa samo eno, tako da vsakic, ko hocem na drugo masino, vlacim tiste kable zadaj ven. Ni kdo ve kako intelektualno, je pa malce tecno :)) Baje obstaja nek hardwarski switch, ki lahko preklaplja navedeno med dvema masinama; vceraj sem zanj sprasevala v Comtronu, pa niso nic vedeli. A kdo ve, kako se mu rece in kje bi se ga dobilo??

pozdravcek,

proxima

Preklopnik se znanstveno reče temu gizmu.

Tudi v Comtronu jih imajo, poglej v njihovo spletno štacuno , recimo talele je nekako najbolj osnovni ročni

:))) preklopnik..:))) *blond*

Ucer (!!!) sm bila v Comtronu v BTCju, pa je uni plesasti stric za salterjem samo zmajeval z glavo in reku, da nimajo, pa da ne ve, kje bi se dobilo, da naj za vsak slucaj vprasam v BigBangu in Bofu, preden se pa jaz obesim na telefon, sem raje tle vprasala.

Hvala ti!!!

pozdravcek,

proxima

In nauk zgodbe???

Plešast je še slabše kot blond :))

jahhhh… pred nekaj meseci sem jaz gledal za enako stvar….
No… nisem je hotel kupiti, ampak narediti. Načrti obstajajo, po moje se to dobi tudi v kakšni trgovini (ne vem če pri nas…lahko tudi…), vendar mislim da v tvojem primeru zadostuje nakup še ene miške, tipkovnice in monitorja (če imaš to možnot dobit po sprejemljivi ceni seveda) :))))
Mislim pa da bi bila možna še ena rešitev… vendar ne vem točno kako bi se obnesla….. to je uporaba programa VNC (virtual network connecting ..al nekaj takega). …prvi link ki je padel pod miško => To je program, kateri omogoča upravljanje drugega računalnika kot da bi sedel za njim (prikaz namizja – fullscreen, popolno upravljanje…. razen pri restartu pride lahko do problemov, ampak če imaš oba računalnika blizu, to sploh ni problem). Povezavo lahko vzpostaviš preko LAN kartic s pomočjo UTP cross-over kabla (vsi novejši pc-ji imajo LAN kartico že na matični plošči), lahko pa da obstaja še kakšen način. Če imaš možnost to provat, te nič ne stane. Edina “slabost” pri tem je to da moreta biti vključena oba pc-ja.
…naj pa še kdo pove svoje izkušnje v zvezi s tem…

LP

Rabim le zacasno resitev, dokler dodobra ne zalavfam nove masine, potem itak nekaj sanjarim o mrezi..:))

pozdravcek,

proxima (ze narocena pri frizerju za barvanje las..:))))

začasno za koliko časa? …če to ni dosti se ti splača malo potrpet v takšnem stanju kot si zdaj. :)) …za VNC provat sem ti pa napisal kaj rabiš… imaš to ali ne? (2x LAN + UTP cross-over – ki si ga lahko od koga sposodiš) ?

LP

Zacasno: iz predvidoma 1 tedna je ratal ze 1 mesec, zdaj imam pa dost..:)) LAN imam samo na novi masini. Par jurjev se mi ne zdi dosti v primerjavi s tem, da moram vsakic mizo odmikat in vlec une kable ven..:))

pozdravcek,

proxima

:))) …za preizkus si preveri sposodit kartico in kabel. Skrbi me le če bo računalnik normalno zagnal brez tipkovnice, miške in monitorja…. o tej zadevi bi lahko kdo kaj napisal ?!… Če bo to OK pa bi moralo vse lepo delat.

LP

VNC je neka rešitev, predvsem pa je ugodnejša. Čeprav moraš kupiti kabel ter mrežno kartico prideš precej ugodneje skozi. VNC ter ostali graf. terminali pa imajo tudi svoje pomanjkljivosti: na gledanje filmov na oddaljenem računalniku ter igranje igric kar pozabi. Drugače pa lahko preko VNC-ja ter 100Mb mrežne povezave npr. normalno opravljaš vsa pisarniška dela, brskaš po spletu, obdeluješ slike, …

To je to…

lp

p.s.: pc brez tipkovnice in miške dela ok

Starejših pci (proxima ima starega in novega) ne delajo vedno, če jih zaženeš brez tipkovnice.
Dobiš tisti famozni

No keybord found. Press F1 to continue.

Tudi nekateri biosi pri zagonu preverjajo kaj imaš vse priključeno in če ugotovi, da nimaš priključene tipkovnice ali miši, te lepo vrže v bios in ti razloži, da je razlika od zadnjega štarta in da nimaš tega in tega.

Ja ..to je to česar sem se bal… .. če je problem v starem pc-ju, se še vedno lahko iz starega upravlja novejšega (ja no…ni glih idealno :))). Po moje je edina gotova rešitev ta, da se to na mestu sprova… in potem se točno vidi kaj in kako…

LP

Pri nas v službi imamo dve fizično ločeni omrežji, tako da imam dva računalnika, ki seveda med sabo ne smeta biti povezana z mrežno povezavo. In se rešitev s tistim preklopnikom zelo dobro obnese. Stvarca stane par jurjev, nima nobenega gumba, gor imam obešeno eno miš, eno tipkovnico in en monitor, preklapljam pa med enim in drugim PCjem zelo enostavno: z dvojnim klikom na ScrolLock tipko na tipkovnici. V dveh sekundah zamenjam računalnik pod prsti:) Priporočam.

samostojna:

veš mogoče kateri model & firma ? Lahko pogledaš? Če mate to v službi, je verjetno trotelziher varianta (trpežna),……sam potrebujem nekaj takega kot trajno rešitev…..

THX & LP

Ja bom pogledala v ponedeljek. Upam, da ne pozabim.

firbec: tisti preklopnik ima gor napisano nekaj takega kot ATEN, dobavitelj je pa Tech Trade.

THX

že naročam….

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close