Svinska krača
Jaz jo naredim takole in je cudovita! Predpogoj za dobro kraco je neprogorna posoda, ki se pokrije!
Svinjski kraci odstranim kozo in mascobo! Dobro jo osolim ter malce popopram in dodam malo vegete. Nato jo na hitro opecem v loncu, da dobi malce barve (lahko se jo pece v loncu tudi cca 1 uro, jaz jo samo opecem, ker je manj dela in packanja), nato jo prelozim v neprogorno posodo (jaz imam stekleno, je pa cisto vseeno kaksna je), zraven pa dodam na cetrtine narezane koscke krompirja (lahko tudi kar cele olupljene krompirje) in dam peci v pecico na 200 C za 2 uri!
Vmes 1-2x obrnem kraco in prelozim krompir, ni pa nujno. Zadnjih 15 minut znizam temperaturo na 180 C in ko sta 2 uri okrog, ugasnem pecico in pustim vse skupaj v pecici se cca 20-30 minut!
Se en nasvet! Ce je kraca ogreta na sobno temperaturo predno se jo da peci, se lepse pece! Jaz jo zjutraj dam iz hladilnika in je ravno pravsnja, ko se jo da peci!
Je pa zelo slastna – se prevec in kar je najpomembnejse – je tudi socna!
Dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.