Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika svinjski zrezki

svinjski zrezki

Živjo!

Doma imam svinjske zrezke, pa me zanima če mi lahko napišete kakšen recept, mogoče tudi s kakšno omako.
Hvaležna bi vam bila za odgovore.
Lep pozdrav

Mi imamo radi tele:

Vceraj sva imela za kosilo in seveda tudi danes ( naredila za dvakrat)
mesne pticke ali ruladice. Sem imela sicer govedino, mislim, da bi s svinjino bilo enako dobro.

Zrezke sem s pestjo rahlo potolkla, malce posolila in popoprala.

V multipraktik sem dala kaksne tri – stiri stoke cesna, petersilj, nekaj kaper, oliv in na kocke narezano panceto. Dobro sem zmiksala, dodala se malo olivnega olja, naribanega parmezana in pikico drobtinic.

S tem sem bolj na debelo namazala zrezke, jih lepo zavila,spela z zobotrbci in rahlo pomokala.

Na hitro popekla z vseh strani in jih shranila na toplem v pokriti posodi.

Na istem olju sem poprazila cebulo, por, mesnato papriko, majhno bucko, malo korencka, grah…. Ko je zelenjava malce uvela, sem dodala se malo pelatov,majaron in v to dala dusiti roladice. Se prej sem dodala malce suhega belega vina. Vse sem dusila na rahlem ognju, da se je meso zmehcalo, omaka zgostila in se arome prepojile:))

Lahko tudi v ekonomu; potem je hitreje. Bi pa rekla, da pri pocasnem dusenju okus inarome pridejo bolj do izraza.
Verjetno bi na koncu dodali lahkko tudi malo smetane; tega ne prakticiram.

Zraven ponudis krompir v raznih oblikah, testenine, polento, riz, kuskus…

Imamo radi, ker je to naravna omaka z veliko zelenjave. Zelenjavo das po lastnem okusu, lahko pa tudi samo grah ali paradiznik.

Lep pozdrav

To pa mora biti dobro!

Babi, kot vedno enkratna.

Hvala za odgovere, čez vikend bom poskusila narediti pa potem povem kako mi je uspelo.

Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close