Najdi forum

Rada bi kakšno informacijo, kaj vse se da videt/počet v Švici. Grem z vlakom v zurich. A se splača kupit EUROdomino za 3 dni in potovati naokoli ali že sam zurich ponuja veliko?

Pozdravljena!
Zurich je majhen in ne vem, če boš imela tam tri dni kaj za delat (oz. ne vem, za kako dolgo greš). Jaz sem ga prehodila v enem dnevu. V zuriškem kantonu se ti splača nabavit karto 9 UR PASS – velja 9 ur in to za vlake, avtobuse in ladje. Vzami si čas in se en dan pelji po zuriškem jezeru – ladja stoji kot avtobus – malo na levem bregu, malo na desnem…Ustavi se v mestecu Rapperswil – prisrčno in slikovito. Drugače pa ti povem, da se potovanje po Švici najbolj splača z vlaki – so do minute točni, povezave pa zelo dobre.
Osebno ti priporočam še ogled Luzerna – zame najlepše mesto v Švici.
Če te še kaj zanima, pa kar pogumno z vprašanji!

Zdravo!

Ja v Zuerichu bom ostala samo en dan in noc, drugače si mislim ogledati še Bern, Genevo in na koncu tudi Luzerne. Kaj vse priporočaš v teh treh mestih?

Petra

V Bernu in Genevi nisem bila, v ostalih mestih sem pa vedno najprej zavila na informacijski center, kjer dobiš zastonj karto mesta, kjer so označene tudi vse znamenitosti – muzeji, cerkve…..Ti centri se vedno nahajajo pri glavni železniški postaji.
V Luzernu se moraš sprehodit čez vse mostove, ogled gradu in obzidja, pa v kakšno cerkev pokukaj, ker so res čudovite, pa priporočam ogled Glacier Garden-a, kjer je med drugim tudi, vsaj meni osebno, fantastičen Hall of Mirrors!
Švica je res čudovita dežela, letos sem bila že drugič tam, pa me še vedno vleče nazaj!!

Jaz ti odsvetujem obiske velikih mest.Vzemi majhen šotor in prevandraj Švico v pravem pomenu beseda,kajti tako boš videla več,kot pa samo cerkvice in ostalo.Tako ti bo tudi več ostalo od izleta in se boš vedno spominjala,cerkvice boš pa kmalu pozabila,ker ti bodo na koncu že vse enakeprdslst7 napisal:

>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close