Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sveži vtisi s Skiathosa in Skopelosa – vprašaj kaj te zanima

Sveži vtisi s Skiathosa in Skopelosa – vprašaj kaj te zanima

Skiathos ima eno večje mesto Skilathos in manjša naselja. Utrip mesta poteka levo in desno ob glavni ulici Papadiamantis, ki je srce lokalov, trgovinic in se hrupno, predvsem v nočnem času izzlije na stari in novi del pristanišča, katera nevidno ločuje polotok Bourtzi.
Skiathos je otok s cca 12 km glavno asfaltirano cesto, ki poteka po JV otoka. V širino meri okrog 6 km .

Glavna cesta ima 26 postaj avtobusne povezave. Avtobus naj bi vozil na 15 minut, a to je po grško zelo rategljiv čas. Še posebej je neugoden termin ob špicah, ko se največ turistov poda na plaže in ob koncu dneva, ko se mešajo vračajoči kopalci in opedenani dišeči turisti, namenjeni v mesto in nočno življenje. Takrat tudi več avtobusov zapored ne ustavi, ker so prepolni. Potem je v igri hoja, štopanje, taxi…

Plaže so večinoma mivkaste ali je na njih bolj grob fini pesek. Vse se presenetljivo lesketajo. Sem pomislil, da je vzrok v zrnih zlata, a ko sem videl, da nobeden s cedili ne izpira rudnino sem opustil misel na zlato mrzlico.

Plaže, o njih si vsak izoblikuje svoje mnenje. Na primer Koukonaries, ki jo reklamirajo kot najlepšo plažo na otoku – samo pripeljala sva se z motorjem do nje in takoj obrnila.
Se pa na SZ otoka splača počakati na sončni zahod. Pokrajino oblije zlata barva, romantiki boste navdušeni.

Čisto nudistična plaža je Mala Banana.
Na koncu letališča, desno od plaže Xsanemo, je tudi deklarirana plaža za nudiste.

Gledanje pristajanja in vzletanja letal je v začetku adrenalinski dogodek. Ko ti enkrat vrže motor po tleh, veš kje ne smeš stati.

Kdor si izbere motor, naj ne pomisli na nič manj kot 125 cc – preko interlekte je bil spodobnih 14€ na dan. Ko zaviješ proti severu, gre vse na hrbet gor in na glavo dol. Če misliš, da je na Šmarno goro čez korenine nemogoče voziti z motorjem, potem za vožnjo po makadamu Skiathosa raje najemi štirikolesnik.

Z Intelekto se ne splača iti na Skopelos, ker so predragi (28€ za Mamamia trip +10€ za obisk
cerkvice).
Iz starega portu gre nap. Pozeidon: 20€ mamamia trip + cerkvica in postanek v glavnem mestu in na plaži kjer so snemali film. Tistega dolgega pomola ni več, tudi bar so podrli, tako da bi nas lahko vrgli dol na katerikoli plaži in rekli: tu je bila scena. Cervica? Ja je še!
Komur je všeč muska iz filma bo užival na Pozeidonu, takoj ob izputju se jo pribili in vsi smo začeli šejkat… Pa prijazna posadka.
Na uč se mi je zdel Skopelos dražji in mirnejši od Skilathosa.

Castro: čisti užitek. Ob cerkvici rojstva zanesljivo bio točka. Ko sem se prvič usedel na to mesto se nisem zavedel, kako je pomirjujoče, zato sva še šla še drugič in res je. Zraven je fontana, piše pitna voda. So jo pili, ampak nama je bila pretopla.

Cene na Skiathosu: ko smo šli včeraj, po vrnitvi s Skiathosa, na večerjo v Ljubljani, sem imel občutek da je pri nas vse neverjetno poceni. Res poceni!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close