Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sveže ločena, kako naj živim?

Sveže ločena, kako naj živim?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1825, 04.11.2022 ob 10:06

1400 je drugače kar slaba plača, sedaj ko vsi iščejo in nihče noče delati, koot dobiš več kot 1400, tudi če prej nisi nič delal

1400 je daleč od minimalne.pol pa še jamra.to je pravo bogastvo.no za razvajene res ne.

1400 ni slabo. Je pa vse stvar perspektive. Moji delavci imajo okoli 1600 neto priliva, so zadovoljni. Jaz zapravim nekajkratnik tega in s tem bi životaril. Odvisno kako živis in česar si navajen.

Anonimno 10794, 03.11.2022 ob 11:39

Pred nekaj meseci sva se razšla, ker si je on našel novo. Jaz sem si poiskala službo kajti prej nisem delala. Sedaj imam plačo 1400 evrov, živim z otrokom pri svojih starših. Kako naj živim naprej? Ničesar si ne morem privoščiti. Gledam potovanja za Novo Leto, da bi se malo oddahnila, pa nič ne najdem kar bi si lahko privoščila. Grozno mi je, ker sem prej imela vse in niti nisem pomislila kaj koliko stane, ker je bilo nepomembno.

Če vam ni odveč, nam malo opišite, kako ste živeli do sedaj.

Može je prej skrbel za vse. Koliko je imel prihodkov ne vem, smo pa kot družina porabili sigurno več kot 10k/mesečno. Prihodke je on vedno imel odlične, vendar jaz v to nisem imela nikoli vpogleda

Sprašujem se, kaj je bila vaša vloga v tej zvezi, dokler je trajala? Kaj ste počeli? Kaj je bila vaša skrb? Čemu ste namenjali pozornost?

Imaš 1400€plače,dobiš preživnino, živiš pri starših, in potem se še sprašuješ kako naj preživiš?Naučiti se boš morala skromno živeti, in boš preživela. Tudi jaz sem ostala sama z dvema otrokoma, z 700€plače brez preživnine, z 200 €otroškega dodatka. Nisem imela staršev, da mi pomagajo, če sem jaz preživela z dvemi otroci, tudi ti boš preživela,bolj skromno a preživela boš. Ne jamraj, dvigni glavo gor in veselo novim zmagam naproti.

Haha, tvoji delavci dobijo 1600 € malo manj laži. ?Prav rada bi videla tega delavca, delavca ki dobi 1600 €

Spusti se na realna tla.

Mala865, 06.11.2022 ob 21:01

Haha, tvoji delavci dobijo 1600 € malo manj laži. ?Prav rada bi videla tega delavca, delavca ki dobi 1600 €

Pri meni je imela tajnica najmanjšo plačo – cca. 1500€ NETO, programerji in podpora 2k+… Vsi delavci, noben solastnik ali kaj podobnega.

S to plačo, otrokovo preživnino, otroškim dodatkom lahko lepo živita z otrokom, saj so samohranilke ki komaj shajajo iz mesec v mesec, pa ne tarnajo. Očitno si prej življenje zajemala z veliko žlico.

Nope, kr fentej se.

Nima smisla, ženska brez moškega preživeti ne more, ločene pa nihče več ne povoha, torej dorejkt pod vlak ti še preostane.

Prov ti je, kaj si se pa ločila.

ankh, 04.11.2022 ob 12:11

Sprašujem se, kaj je bila vaša vloga v tej zvezi, dokler je trajala? Kaj ste počeli? Kaj je bila vaša skrb? Čemu ste namenjali pozornost?

Odgovor na slednje bi nam lahko bil v veliko pomoč pri podajanju mnenj. Tako pa zgolj ugibamo skozi neke lastne predsodke. Torej:

Jaz sem bila delno gospodinja in pac mati. Sem kuhala in prala in skrbela za otroka. Hisna pomocnica je pa cistila.

No, to pa zveni precej bolj optimistično. Vaša plača in še tisto, kar dobite poleg za otroke, vam omogoča povsem zgledno nadaljevati rutino, ki ste je bili vajeni. Še naprej boste lahko kuhali, prali, kakor tudi skrbeli za otroke. In če sem ter date kaki gospe nekaj deset evrov na teden za čiščenje, se vam ne bo znatno poznalo. Kakor razumem, je v bistvu težava zgolj to, da ste zdaj vi sami soočeni z organizacijo in odločitvami, ter odgovornostjo, kar je prej poĉel vaš mož. Kar ni tako grozen izziv. Z nekaj vaje boste kmalu v sedlu.

Pozabila je povedati, da je imela tudi njegove kartice in si je kupovala karkoli ji je zapasalo. Tega sedaj ni vec in sedaj vidi, da moras za nekaj kar stane 1000 evrov dejansko delati, prej si je pa to kupila tko, iz dolgocasja

Jaz sem sama,locena, v podnajemniškem stanovanju, plačujem najemnino,imam 3 hčerke,vse hodijo v OŠ, plače, otroških in preživnine imam skupaj cca 1700eur. Če ti ne preživiš,ko z enim otrokom in 1400eur plače živiš pri starših,potem sem jaz fenomen.

Pahor tudi težko preživi z 3000€ na mesec.

Živiš pri starših z enim otrokom in 1.400€ dohodka + preživnina pa ne veš kam na izlet? Jah draga moja, pol pa tromostovje vabi …

Imam enega 10 letnika. Po ločitvi sem šla nazaj k staršem. V mansardi imam koplet stanovanje 100m2. Stroške si delimo, varstvo imam 24/7, toplo kosilo vsak dan na mizi. Imam službo blizu doma za 1500 eur mesečno. S sinom dosti potujeva in dopostujeva, hodiva na izlete v glavnem ni da ni – si privoščiva kar veliko.

V glavnem utrujaš !

Draga razvajenka.

Imam toocno polovico tvoje mesecne place.

No, vsaj locena nisem, eni znamo pac tudi malo potrpeti.

Sladke skrbi. Oglasi se za nasvet, ko boš imela budget blizu jurja, brez starševske podpore, preživnine, otroškega dodatka in bo treba plačat najemnino, položnice, avto, skratka vse stroške sam, in boš računala kako prit normalno oblečena v službo, ki to od tebe zahteva. Jaz sicer več ne živim tako, marsikdo pa. Ne provociraj!

Kako je bilo težko šele našemu dozdajšnjemu predsedniku Pahorju. Denar je kar puhtel za kavice, redbull, oblekce in seveda največ je potrošil za makeup.

1400 slaba plača?!? Če bi trgovke imele toliko bi z ušesi ploskale, ne samo z rokami.

Tebi se le zdi, da si ne moreš nič privoščiti, ker si nečimrna in si zapadla v malodušje.

S tem denarjem lahko lagodno živiš v teh okoliščinah. Nehaj se smiliti sama sebi, ker si v sramoto, če pomislim na ljudi, ki res živijo na pragu preživetja.

Zivljenje ti je dalo lekcijo, da se naucis pravilno delati z denarjem in ga zaceti tudi bolj cenit. Vidi se, da si prej bila odvisna od moza, sedaj pa si izgubljena in neves kako in kaj sama ziveti naprej. Priporocam ti, da si poisces pomoc in se na novo sestavis. Ko se bos ti spremenila bos pritegnila primernega partnerja. Srecno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close