Sveže ločena, kako naj živim?
Anonimno 10794, 03.11.2022 ob 11:39
Pred nekaj meseci sva se razšla, ker si je on našel novo. Jaz sem si poiskala službo kajti prej nisem delala. Sedaj imam plačo 1400 evrov, živim z otrokom pri svojih starših. Kako naj živim naprej? Ničesar si ne morem privoščiti. Gledam potovanja za Novo Leto, da bi se malo oddahnila, pa nič ne najdem kar bi si lahko privoščila. Grozno mi je, ker sem prej imela vse in niti nisem pomislila kaj koliko stane, ker je bilo nepomembno.
Če vam ni odveč, nam malo opišite, kako ste živeli do sedaj.
Imaš 1400€plače,dobiš preživnino, živiš pri starših, in potem se še sprašuješ kako naj preživiš?Naučiti se boš morala skromno živeti, in boš preživela. Tudi jaz sem ostala sama z dvema otrokoma, z 700€plače brez preživnine, z 200 €otroškega dodatka. Nisem imela staršev, da mi pomagajo, če sem jaz preživela z dvemi otroci, tudi ti boš preživela,bolj skromno a preživela boš. Ne jamraj, dvigni glavo gor in veselo novim zmagam naproti.
Mala865, 06.11.2022 ob 21:01
Haha, tvoji delavci dobijo 1600 € malo manj laži. ?Prav rada bi videla tega delavca, delavca ki dobi 1600 €
Pri meni je imela tajnica najmanjšo plačo – cca. 1500€ NETO, programerji in podpora 2k+… Vsi delavci, noben solastnik ali kaj podobnega.
ankh, 04.11.2022 ob 12:11
Sprašujem se, kaj je bila vaša vloga v tej zvezi, dokler je trajala? Kaj ste počeli? Kaj je bila vaša skrb? Čemu ste namenjali pozornost?
Odgovor na slednje bi nam lahko bil v veliko pomoč pri podajanju mnenj. Tako pa zgolj ugibamo skozi neke lastne predsodke. Torej:
Sprašujem se, kaj je bila vaša vloga v tej zvezi, dokler je trajala? Kaj ste počeli? Kaj je bila vaša skrb? Čemu ste namenjali pozornost?
No, to pa zveni precej bolj optimistično. Vaša plača in še tisto, kar dobite poleg za otroke, vam omogoča povsem zgledno nadaljevati rutino, ki ste je bili vajeni. Še naprej boste lahko kuhali, prali, kakor tudi skrbeli za otroke. In če sem ter date kaki gospe nekaj deset evrov na teden za čiščenje, se vam ne bo znatno poznalo. Kakor razumem, je v bistvu težava zgolj to, da ste zdaj vi sami soočeni z organizacijo in odločitvami, ter odgovornostjo, kar je prej poĉel vaš mož. Kar ni tako grozen izziv. Z nekaj vaje boste kmalu v sedlu.
Imam enega 10 letnika. Po ločitvi sem šla nazaj k staršem. V mansardi imam koplet stanovanje 100m2. Stroške si delimo, varstvo imam 24/7, toplo kosilo vsak dan na mizi. Imam službo blizu doma za 1500 eur mesečno. S sinom dosti potujeva in dopostujeva, hodiva na izlete v glavnem ni da ni – si privoščiva kar veliko.
V glavnem utrujaš !
Sladke skrbi. Oglasi se za nasvet, ko boš imela budget blizu jurja, brez starševske podpore, preživnine, otroškega dodatka in bo treba plačat najemnino, položnice, avto, skratka vse stroške sam, in boš računala kako prit normalno oblečena v službo, ki to od tebe zahteva. Jaz sicer več ne živim tako, marsikdo pa. Ne provociraj!
Zivljenje ti je dalo lekcijo, da se naucis pravilno delati z denarjem in ga zaceti tudi bolj cenit. Vidi se, da si prej bila odvisna od moza, sedaj pa si izgubljena in neves kako in kaj sama ziveti naprej. Priporocam ti, da si poisces pomoc in se na novo sestavis. Ko se bos ti spremenila bos pritegnila primernega partnerja. Srecno
Forum je zaprt za komentiranje.