SVETUJTE MI!
Delam v turistični agenciji. Sem se zacetnica, vendar se zelo trudim in stranke so zadovoljne z mojim delom. Pohvalijo, da sem zelo pridna in prijazna. Zgodila pa se je ena stvar zaradi katere mi je zelo hudo. Stranke sem poslala na počitnice v htl. Borik na Korculo. Narobe sem jim racunala aranzma. Za 175 eur manj kot bi morala. Sef mi je rekel, naj jih poklicem ko se vrnejo z dopusta. Tako mi težko klicat in jim rečt naj pridejo doplačat!? Saj vem, da je bila moja napaka. Vendar sem mi 175 eur manj pri plači res veliko pozna, že tako imam bedno plačo. Kaj mi svetujete naj jim povem po telefonu? Kaj če bodo ful razburjeni?
Lp
ANA
tudi jaz delam v turistični agenciji in sem še “sveža”. strinjam se z Bojanom – šef je zato tam!
najprej sama poskusi, pokliči jih in razloži problem, pač povej, da si premalo računala in se opraviči;
če ne bo uspelo, naj poskusi še tvoj šef.
upam, da ti bo uspelo! jaz osebno ne bi imela srca, da ne bi plačala svojega dopusta, ampak nikoli ne veš…
kaj si jim pa pozabila računati?
DRŽIM PESTI!
Ponavadi naj bi vsi, ki delajo z gotovino bili zavarovani za t.i. blagajniškim rizikom Le-ta je namenjen tovrstnim primerom, ko iz kakršnega koli razloga pride do minusa v blagajni. Nesmoterno je za to obdolžiti zaposlenega, četudi je ta odgovoren za minus. Seveda slednje velja za tiste zaposlene, ki načeloma napak ne delajo, nekoga ki mu je vseeno za službo in je zato malomaren do svojega dela, to seveda ne velja.
Potem je pa seveda tukaj tvoj nadrejeni. Njegova funkcija je, da vodi svoje podrejene, jim pomaga, zaščiti, skrbi za dosego planov in seveda rešuje probelem, ki nastajajo vob delu – le-teh seveda nikoli ne zmanjka. Njegova dolžnost je, da ON kontaktira goste, se jim za napako opraviči in jim razloži nastalo situacijo.
Mogoče bi bilo dobro preučiti pogodbo, ki so jo gostje podpisali ob nakupu aranžmaja – tam bi moral obstajati aneks, ki agencije zavaruje pri tovrstnih napakah. Če ta aneks obstaja, potem je agencija zavarovana in tudi če bi gostje ne hoteli doplačat razlike, se zadeva lahko uredi po pravni poti.
Vse je sicer res, samo vseeno pa, ce gostje niso bili seznanjeni s ceno ze v startu, ne boste mogli nic narediti. Oni so se odlocili za ta aranzma ravno zaradi nizke cene in ce so zares tako mislili, ce si jim ti tako predstavila in vseskozi omenjala to ceno, potem ni kej, potem je vasa napaka in oni niso dolzni doplacati, saj bi to potem bilo zavajanje. Ce pa so vedeli za pravo ceno oz. ce ste jim to pri ponudbi tudi povedali, pa je prislo do napake naknadno, so dolzni poravnati ostalo. To je kar se nasplosno tice. Kar se tice v odnosu nadrejeni in zaposleni, pa se strinjam, da bi moral sef tebe zascititi in on sam urejati te stvari.
Ne skrbi.
Gostje točno vedo, da so plačali premalo in se sedaj verjetno hvalijo okoli !!!
Če ste delali po predračunu ali ponudbi oz. njim znani dokumentaciji (katalogu) je pa itak panika odveč. Pokliči in videla boš, da ne bo problema.
Brez predračuna/ponudbe in kataloga, kat tako nekaj na “slepo” ? Potem pa naj pol plača šef, ker ti kot novinki ni preveril izračuna še pred končno izdajo vaucherja!!
Srečno
Forum je zaprt za komentiranje.