Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Svetujte mi, tisti ki se spoznate

Svetujte mi, tisti ki se spoznate

Podatki televizije

Plasma – ločljivost 1024 x 720 točk HD Ready
odzivni čas :0,001 ms

LCD – ločljivost 1920 x 1080 Full HD
odzivni čas 5 ms

Kaj pomenijo ti podatki? Kaj je boljše?

V vsakem primeru LCD.

plazma

sds

Kakšna pa je razlika med LCD in PLASMO?
Res mislim resno zato mi prosim resno in pošteno povejte kaj mislite. Nekaj bi kupila pa se sama ne znam odločiti, ne bi pa rada, da mi bo žal. Želim si lepo sliko ne predolg odziven čas na kaj drugega pa se ne spoznam. Kakšnih posebnih priključkov ne bom uporabljala ker jih niti ne znam.

HD Ready pomeni, da nima digitalnega tunerja. Zato rabiš digitalni sprejemnik, če slučajno sprejemaš signal preko antene.

Jaz bi vzel LCD.

http://med.over.net/forum5/read.php?151,7566480,7566709#msg-7566709

tehnološko je plazma še vedno boljša kot LCD. Slika je npr. bolj kontrastna in hitreje reagira na spremembo. Toda, če ne gledaš filmov, kjer se hitro menjajo kadri, razlike niti ne boš opazila. Pri plazmi tudi višja poraba elektrike.
Najbolje, da poveš, kaj primerjaš – napiši modele. Ker ceni morata biti tudi fejst narazen… pa še napiši, ali gledaš TV preko siola, kabelske, strešne antene,…
http://lcdtelevizorji.com/plazma-ali-lcd.html

Imamo kabelsko.
LCD sem videla danes v reklami za MERKUR. Ekran 94cm, cena369,99 Eu podatki:
ločljivost1.920×1. 80 Full HD. odzivničas 5ms -DVB-T/C-MPEG-4. Drugih podatkov ni.

PlasmoTV TX-P42C3 pa sem videla v reklami http://www.klub5.si. Klubska cena 395Eu, redna cena 575,00 Eu.
Ločljivost 1024×720 točk HD ready
odzivni čas 0,001 ms
frekvenca osveževanja 600HZ
sprejemnik MPEG-4 DVB-T/C
svetilnost 2.000.000:1 cd/m2
priključki 2xHDMI, VGA, SCART
čitalec SD kartic (AVCHD/SD_VIDEO/JPEG/MP3/AAC

To so podatki.ki sem jih prepisala, pa mi prosim povejte kaj mislite.

Plazma – NE
LCD – NE

LED – DAAAAAAAA!!!!

Recimo: http://www.comshop.si/shop/Zvok_in_slika/TV_sprejemniki
ali: http://www.mimovrste.com/katalog/2237/led-lcd-tv-sprejemniki

še malo branja za razjasnitev dileme:
http://cekin.si/clanek/za_dom_in_druzino/bolje-ali-le-drazje-zasloni-lcd-versus-led.html

HD Ready odpade, saj je že out – čudno, da takšne modele še kar tržijo. Kakovostna HD plazma žal ni poceni, cenejše modele v raznih akcijah pa ti odsvetujem.

Torej za manj denarja raje izberi LCD ali LED, cena televizorjem hitro pada – zato velja povprašat v različnih prodajalnah, tudi v spletnih trgovinah so dobre ponudbe – vedeti pa moraš kaj kupuješ (točno oznako modela, karakteristike potem lahko najdeš na spletu).

Sam imam trenutno Panasonicovo plasmo, ki je ne zamenjam za noben LCD. Edina slabost je dokaj visoka poraba el. energije, se kar občutno greje. V prihodnjih letih pa sem bom odločil za nakup TV, ki bo imel možnost uporabe interneta, tudi browserja in se le nekaterih opcij, ki so na voljo dandanes. Podobni modeli so danes še predragi.

Ker se TV kupuje za 7 do 10 let bi jaz vzel tegale za 678€ .PLAZMA TV LG 50PZ250 3D (50PZ250) Oznaka:101743

velikost zaslona:3D Full HD Plazma 127 cm (50″)
ločljivost: 1920 x 1080p Full HD
kontrast: 3.000.000:1,TruMotion 100Hz (SFD-600Hz)
Intelligent Sensor, Energy Saving, Picture Wizard
vgrajen digitalni DVB-T/C tuner MPEG-4
4 x HDMI 1.4, SCART, RGB vhod, Komponent, CI Slot+
USB 2.0 (MP3 /JPEG / DivX )
garancija: 24 mesecev
VESA: 400 x 400
Poraba 179 Watt (Mednarodni standard – IEC 62087)
3D očala niso priložena

Lastnosti:
Neto teža: 27,60 kg
Bruto teža: 29,90 kg

Imam še klasičen CRT TV in sem videl, da se res že pojavljajo taki televizorji, kot piše Tajfun. Upam, da mi bo še zdržal televizor toliko, da bodo cene modelov z vgrajenim browserjem padle. Stavim na take modele…

prejšnjič sem imel tak občutek “to je to”, ko sem leta 2003 videl prvi notesnik s širokim ekranom. Kmalu sem si ga kupil in še danes ga lahko bre zardevanja postavim kamorkoli. Torej, TV z browserjem je prihodnost 🙂

Tukaj si usekal mimo z HD Ready…. HD Ready pomeni da je TV pripravljen na programe visoke ločlivosti HD in nima zveze s digitalnimi programi…

Vsak novejši TV ma Digitalni tuner že vgrajen edino kar moreš pazit al podpira oboje kot je DVB-T in C..

DVB-T pomeni sprejem signale prek sobne ali strešne Antene
DVB-C pa je sprejem signala prek Kabelskega opareterja

Obstaja še DVB-S ki pa signal sprejemaš prek satelita..

Zato svetujem naj vzame Plasmo tv ki je FullHD in naj podpira DVB-T / C za digitalne programe ..

Plasma ima boljši odzivni čas, LCD pa ločljivost.
Vzameš oba pa ju zlepiš skupaj dobiš Plasmo z 1920 x 1080 pik.

No to je humor, vsekakor vzemi plasmo z več pikami je pa več eurov.

Plasma televizija deluje po enakem sistemu kot ta stari televizorji, le da ima za vsako piko na zaslonu “svoj” ekran.
LCD televizorji pa delujejo po enakem sistemu, kot zasloni kalkulatorjev, kjer s pomočjo tekočih kristalov ujetih med dva polarizacijska filtra ali dovolijo al ne dovolijo prehoda svetlobe na določeni piki.
Novejša oblika so LCD zasloni z LED osvetlitvijo, kateri imajo glede na osnovni LCD manjšo porabo energije, bolj verodostojen pa je tudi prikaz barv

Razlike med tehnologijami:

Prikaz dinamične slike: tu je boljša plazma, pri kateri ni popačenja slike, ki se hitro premika. Pri LCD tehnologiji tekoči kristali ne morejo tako hitro spremeniti pozicije, da bi v trenutku prekinili dotok svetlobe in imajo vedno zakasnitev. Ta težava je v novejših televizorjih odpravljena.

Prikaz barv: Plazma prikaže bolj naravne barve in ima tudi boljši šrikaz temnih in črnih odtenkov barv, te na LCD delujejo bolj “umetno” kar se zalsti opazi pri prikazu temnih scen in pri barvi kože. Novejši LCDji z LED osvetlitvijo imajo že izboljšan prikaz barv.

Poraba energije: LCD za delovanje porabi manj energije od plazme, kar zlasti velja pri LEd osvetlitvi. Poraba energije je pri novejših plazmah zmanjšana, tako da je večji strošek zarsdi energije zanemarljiv. LCD zasloni pri delovanju porabijo vedno enako elektrike, medtem ko se poraba pri plazmi spreminja glede na svetlost slike – za svetlo sliko porabi več energije

Predvajanje statične slike: Pri plasmi se nepremična slika, ki se daljše obdobje prikazuje “vžge” v ekran, zato pri spremembi slike v ozadju ostane njena senca. Ta težava je pri novejših plazmah omiljena, vendar še vedno se je potrebno prvih 200 ur izogibati predvajanja statične slike.

Osvetlitev prostora: Če je televizija v prostoru postavljena tako, da nanjo sije sonce se slika na plasma televizorjih v takih razmerah zelo poslabša. LED televizija tu priikaže boljšo sliko.

Sodobne televizije v večini vse predvajajo full HD signal, nekatere starejše pa predvajajo le HD ready.
Trenutno je skoraj vsa vsebina, katero lahko spremljamo preko oddajnikov (z izjemo Ljubljane) v SD obliki. glede na to obliko format HD Ready prikaže približno 4x več podrobnosti, format Full HD pa približno 6-8x toliko podrobnosti. Ker je trenutno vhodni signal le v SD obliki (izjema so blu-ray filmi ali HD kanali na kabelski) mora televizor ta signal pretvoriti v višjo ločlivost, kar se pozna pri končni sliki, sak pride ta zapackana. to se najbolj opazi na kakšnih ravnih črtah oz napisih. Ker se slika za HR ready manj povečuje ti televizorji boljše prikažejo SD signal. Seveda pa imajo bolj izpopolnjeni televizorji boljši računalnik ki povečuje sliko in jo tudi boljše obdelajo.

Za prikaz Full HD slike je potrebno imeti tudi ustrezno velik ekran, saj če ima televizija diagonalo 150cm jo lahko gledamo najdlje iz 300cm, da bi na njej videli vse podrobnosti. Če bomo imel manjši zaslon oz. bomo televizijo gledali iz večje razdalje, potem razlike med HD Ready in Full HD ne bomo opazili.

Pri nakupu televizije je potrebno tudi paziti na njeno velikost, saj televizija velikosti 50 palcev v širino meri 150 cm, tako da lahko pride do težav pri postavitvi televizije v prostor.

Vsake oči imajo svojega malarja, zato je najbolje je, da si televizorje ogledate v kakšni bolje založeni trgovini, ker tudi vidite razlike med njimi in njihovo velikost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close