Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Svet knjige in nakupi vsake 3 mesece

Svet knjige in nakupi vsake 3 mesece

kako vam znese, kupiti knjigo vsake 3 mesece? Če katera želi, ravno kupujem knjigo ki je v svetu knjige 4 evr cenejša in bi jo kupila če mi katera zaupa številko ali kartico oz. kako to gre na blagajni?
me zanima.

na blagajni lahko poveš ime in priimek člana
lahko ti ga zaupam jaz, ampak ne na forumu (ddeeaa75@gmail.com)

aja, pred leti sem nakupila cele zbirke agathe christie npr.
potem sem se izčlanila, zdaj pa sem že nekje 5 let spet vpisana in kupujem za sina (slikanice, priročnike, bralna značka ipd.)

super, se ti javim na mail.

U to še vedno deluje? Čestitke!

Pri Svet knjige so kupovali starši in stari starši. Knjig ogromno. Tiste, ki so bile podvojene, sem prodala na stojnicah po 2e. Več kot polovico sem jih pa prebrala.

Včlanjena zaradi otrok. Se veselijo nove knjige na vsake toliko mesecev. Recimo mi ni škoda denarja za to. Želim jih navdušit za knjige in se mi zdi da je z lastništvom lažje navduševati, kot izposojo iz knjižnice. Imam tudi en tak hranilnik, kjer jim na vsake toliko dam kak € če se še posebej lepo vedejo in s tem denarjem gremo po knjigo- primaknem če je premalo v hranilniku. Stari so 3 in 4.
To vključuje vajo varčevanja, potrpežljivosti, čakanja na nagrado, štetje denarja delam pred njimi, sodelovanje ker je hranilnik le en itd.

Svet knjige je res svetovni nateg 🙂

Tudi mi smo bili dolgo člani, potem pa je postal vedno večji problem kupiti/izbrati knjigo (koliko kuharic, enciklopedij, priročnikov ipd. pa rabiš?), resne strokovne literature tako ali tako nimajo, za romane so knjižnice in občasno kakšen nakup, ampak drugih založb. Ko smo začeti kupovati CD-je namesto knjig, je bil to jasen znak, da je čas za slovo 😉 (to možnost so potem tudi ukinili). Danes, z internetom v vsaki bajti, še toliko bolj.

Pogojno za otroško/mladinsko literaturo, pa še to ne vem, če se splača.

uau, zelo dobro

Se.Kupujem slikanice za vnukinjo( Muca Copatarica, Mojca Pokrajculja, Enci benci na kamenci, Medved išče pestunjo, Pojte, pojte drobne ptice…) Vse so cenejše kot v prosti prodaji.

Se.Kupujem slikanice za vnukinjo( Muca Copatarica, Mojca Pokrajculja, Enci benci na kamenci, Medved išče pestunjo, Pojte, pojte drobne ptice…) Vse so cenejše kot v prosti prodaji.
[/quote]

To najbrž res, a hkrati so tudi razprodaje knjig po smešnih cenah, dobesedno po par evrov (videno večkrat, npr. v DZS). Najmanj, kar bi morali narediti je, da k sodelovanju povabijo še kakšno založbo in bi si s tem razširili krog kupcev. Saj so vendar “svet” knjige (in panoga ravno ne cveti…). Na žalost pa so v resnici (le) vrtiček.

Podobno kot v tistem vicu, ki ga pogosto navaja Žižek, kjer Slovenec ulovi zlato ribico. Ta mu bo izpolnila željo, a hkrati bo sosedu dala 2x toliko. In kaj si zaželi Slovenec? Da mu crkne krava…

To najbrž res, a hkrati so tudi razprodaje knjig po smešnih cenah, dobesedno po par evrov (videno večkrat, npr. v DZS). Najmanj, kar bi morali narediti je, da k sodelovanju povabijo še kakšno založbo in bi si s tem razširili krog kupcev. Saj so vendar “svet” knjige (in panoga ravno ne cveti…). Na žalost pa so v resnici (le) vrtiček.

Podobno kot v tistem vicu, ki ga pogosto navaja Žižek, kjer Slovenec ulovi zlato ribico. Ta mu bo izpolnila željo, a hkrati bo sosedu dala 2x toliko. In kaj si zaželi Slovenec? Da mu crkne krava…
[/quote]

Te knjige, ki sem jih navedla zgoraj, niso nikoli na razprodaji.Otroško in mladinsko literaturo poznam zelo dobro in za moje vnuke izbiram tiste knjige, ki so bile tudi meni vedno najbolj pri srcu…Pa zgodbe in pesmi od Anje Štefan, knjiga Ostržek in Pika Nogavička v prevodu Kristine Brenkove.Krasne so bile tudi tiste knjige o Žabcu( Zaljubljeni žabec… ) in zgodbe o Regici in Skokici…Lonček na Pike od Anje Štefan…Abeceda na polju in v gozdu, Skrivni vrt…Sto ugank, Medved išče pestunjo, Melje , melje mlinček…

Zanimivo.
Svet knjige je drugače ok za otroško/mladinsko literaturo.
Jaz sem tudi kdaj pa kdaj vzela kako knjigo ko je bila v akciji in jo pozneje (čez mesec ali dva) podarila za rojstnodnevno darilo komu. Trimesečni nakup je bil opravljen in tudi darilo je bilo izbrano

Jaz sem v svetu knjige že dolgoooo let in zadnja leta nisem kupila niti ene knjige. Me stalno nekaj kontaktirajo, ampak jaz knjig že dolgo ne kupim več in jim to tudi povem. Me nič ne posiljujejo z raznimi obveznimi nakupi po pošti (kuharice, potopisi, knjige kar tako…), tako da imam mir pred njimi. Izčlanila pa se res še nisem…

Pozdrvaljeni,

je še kdo član Sveta knjige prek katerega bi lahko kupila knjigo, ker gre za knjigo, ki je ceneje 14e.

Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close