Svet je lep
S tega foruma (presna hrana, makrobiotika, zdrava sol, vegeterijanstvo) sem s slabo vestjo ali pa z olajšanjem (kakor se vzame), preklopila na ta forum in še Kulinarično Slovenijo bom obiskala. Svobodna izbira posameznika. Kuham, zadnje čase, po receptih, ki jih najdem na teh spletnih straneh, da je bolj pester jedilnik in zadovoljna sem, kakor moja družina z rezultati.
Pa sem se pravilno odločila?!
Lep dan!
Majda, na to temo lahko razpravljamo do nezavesti. Moje mnenje je, da mora človek poslušati sebe. Sama sicer precej dam na zdravo prehrano, ampak predvsem v smislu raznolikosti in kombinaciji živil. Še vedno mislim, da je ključ predvsem v zmernosti. No, tukaj včasih kapituliram na celi črti :-)).
Sem pa tudi že poskušala z raznimi alternativnimi vrstami prehrane in ugotovila, da me to enostavno preveč obremenjuje. Mnenja so seveda zelo različna. No, tukaj smo pač zbrani predvsem ljubitelji dobre hrane. Jaz še vedno pravim, vzemi si toliko, kot ti odgovarja, ostalo pusti. Sicer pa vsak sam zase najbolje ve. Torej, dobrodošla na teh straneh in dober tek!
Hej, Majda!
Mogoce bos mislila, kako se basemo in ves cas posvetimo kuhanju. Pa ni tako. Sama uzivam( druzina tudi) veliko zelenjave , strocnic, zitaric; mesa
res malo. Recepte pa pisem, vcasih bolj, vcasih manj zdrave. To peceno zelje je bolj tista druga izbira…ampak pozimi zadisi.
Druzi nas se nekaj – dobra volja 🙂 Lep pozdrav Babi
Tudi jaz se trudim ..kuhati čim bolj zdravo, veliko stvari preberem…trudim se, da je v naši prehrani veliko zelenjave, skrbim, predvsem pri mesu, da je sveže…problem imam tudi s tem, ker sem do petih popoldan v službi in imamo kosilo in večerjo doma skupaj….včasih mi uspe, včasih sama s seboj nisem zadovoljna…
…zadovoljna pa sem, da sem otroke vzgojila v hvaležne jedce, ki razen nekaj ( res samo nekaj ) določeni stvari jedo vse…ni jim potrebno miksati, nič skrivati…nekako so se navadili, da me vprašajo…mami, kaj si dala notri ??…in potem vse pojedo…..in zraven še s polnimi usti pohvalijo…
Veliko berem tale forum, bolj malo pišem…..predvsem mi je všeč, kakšno prijetno vzdušje vlada tukaj gor….
Kateri so razlogi da si obiskovala prej forume o makrobiotiki in vsem ostalem kar si napisala veš samo ti in kateri je razlog da si preklopila sem veš tudi samo ti. Menda ne pričakuješ da bomo potrjevali tvojo odločitev samo zato, ker mi pač radi jemo to, o čemer pišemo tukaj? Mislim da je to osebna odločitev, če dvomiš vanjo (očitno) še malo premisli.
Veš tukaj se zbiramo različni ljudje, eni jemo vse po vrsti, eni zelo pazijo pri sladkorju (tudi zaradi diabetesa) in se prehranjujejo zdravo, Majuška je (če se ne motim) napisala da je vegetarjanka, kar pa mi je všeč je to, da nihče ampak res nihče ne prepričuje drugih da je njegov način edini pravilen (no ja enkrat nazaj je Stane ponujal čudežno sol, pa bil precej siten z vsiljevanjem svojega mnenja, vsi drugi smo bili pa podsoljeni če smo mu oporekali ali kaj že :-)). Z zdravo pametjo potegnemo ven kar nam paše (to si očitno začela početi tudi ti), ostalo preskočimo. Energija je pozitivna, dobro počutje tudi (včasih sem tukaj bolj zato kot pa zaradi receptov). Jaz osebno ne kuham vsak dan, vendar večkrat kaj novega pripravim po nasvetih tukaj. Mi je to v veselje, pa čeprav ne rata zmerom. Z eno dobro voljo….
Jaz bi ti samo zaželela dobrodošlico, pa “svet je lep” tudi na tem forumu, zaradi Babi (ki tako nesebično deli znanje, izkušnje in pozitivno energijo), zaradi drugih punc ki so vedno “na dosegu roke” za kakršen koli nasvet, pa za prijazne besede. Moje skromno mnenje je, da se boš tukaj počutila dobro, če pa ne, se pa še vedno lahko vrneš na stara pota, kajne?
Mirno noč in lepe sanje.
No, če do zdaj nisi bila najbolj prepričana ali si prav naredila, da si preklopila na naš forum, mislim, da so ti vsi ti odgovori in dobre želje pomagale pri odločitvi. Tudi sama ti želim dobrodošlico med nami. Tako starostno razgibanega foruma ne najdeš velikokrat. Ponavadi so teme bolj ozke in zaevo en del populacije. Tukaj smo pa mlade, srednje mlade in malo manj mlade, vendar vse polne dobre volje in nasvetov. Marsikaj se boš tukaj naučila, pa ne samo v kulinaričnem smislu.
Včasih, ko pridem v službo ne ravno najboljše volje, se vsedem za računalnik, odprem forum in dostikrat me preseneti kakšna lepa misle, ki mi polepša dan. No pa dost besedičenja. Se slišimo! LP Silvia
Saj ta forum obiskujem že precej časa in res nisem pisala s tem namenom, da bo koga užalila in obsojala ali vsiljeva kakšno svoje mnenje. Nasprotno, občudujem ljudi s tako trdno voljo.
Tudi sodelovala sem že tu, a res se bolj poredko oglasim. Trudim se, da kot ste napisale ostale, ubiram zlato sredino.
Moj post je bil le posledica trenutnega razpoloženja.
Hvala pa za dobrodošlico in vsem lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.