švedske mesne kroglice
Tukaj je bilo govora o švedskih mesnih kroglicah. Tudi jaz sem se jh lotila delat, pa nisem zadovoljna z rezultatom. Predvsem me bega tista tekočina, ki je v recptu. Jaz sem jo seveda zlila zraven in je bilo vse tekoče. Potem sem gostila z drobtinami. Tudi pri “dveh krompirjih” v receptu se mi ustavi – to sta ja lahko ogromna ali pa majhna? No, v kroglicah se je krompir preveč čutil, ga nisem dovolj dobro spasirala.
Skratka: polomija! Prosila bi, če ima katera kakšen nasvet na zalogi glede teh kroglic, da mi malo pomaga. Hvala vnaprej!
🙂 Potem nisem bila edina… tudi jaz sem polna zaverovanja v recept, zlila v maso vso tekočino in dobila “poc” 🙁 Ker nisem vedela kaj naresti s tem, sem vse skupaj zlila v jena pekač v upanju, da se v pečici speče in pridobi na kompaktnosti… upanje je bilo zaman in smo pojedli je skorjico, ki se je zapekla… pa okusa ni bilo slabega, a tisti občutek v ustih…
Morda bi bilo všeč komu, ki zelo rad godljo jé (saj se tako reče tisti ostali masi od izdelave krvavic?).
Krompirja sem jaz dala srednje velikosti, tole tekočino pa bi bilo za moje pojme potrebno močno zreducirati… sicer pa bomo pri nas vsaj nekaj časa še raje jedli kar čufte… te mi vedno uspejo.
Lep dan!
Vladka
Te kroglice sem naredila tudi jaz. Nisem imela tiste “rusk” moke, in sem zato dala prepečenec, ki sem ga namočila celo v dodatni tekočini. Krompir pa sem kar pozabila. Res je bilo kar pocasto. Pa sva jih delali s hčerjo. Ona je zajela z žlico, jaz pa sem to potem močno valjala v moki. Kroglice sem ocvrla in nikoli boljših. Bile so super rahle. No ja, najbrž je bilo prepečenca več kot 50ml. Dala sem enih pet ali šest prepečencev.
Spadam med tiste, ki jim je uspelo. Hehe, enkrat pa tudi jaz:-)))
O tem smo debatirale tudi v tem postu
Kot vidite, sem bila sproti tako “pametna”, da nisem dodala več kot dober dl tekočine. Še jih bom naredila, ker so res rahle in dobre.
Sicer so bile surove tako mehke, da sem komaj uspela med rokami oblikovati kroglico, uspelo je samo z nekaj moke, tako da sem jih v bistvu malo povaljala v moki in odlagala na desko.
Jaz sem se zapletla samo v toliko, ker sem mislila, da bo to v minuti pečeno, tako so domači že sedeli za mizo, ko sem jaz šele začela peči. Potem je bila seveda vsaka naslednja minuta hudimano dolga. Pečejo se seveda kot vsaki polpeti, po nekaj minut na vsaki strani.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.