Svakinja ponorela, ko je videla, da sem nečaku ponudila pivo
Groza res, 25.12.2021 ob 11:42
Lepo predbožično vzdušje se je hitro sprevrglo v pravo nočno moro. Včeraj smo imeli pri nas božično večerjo v ožjem družinskem krogu. Jaz sem stregla hrano in pijačo. Ko so prišli brat, svakinja in nečak, ki je pred kratkim praznoval 18 let, sem seveda tudi njim najprej ponudila pijačo. Brat in svakinja sta se odločila za aperitivček, nečak ni bil za žgano pijačo, sem ga pa vprašala, če bo pivo, sploh zdaj, ko je polnoleten (malo sem obrnila na hec). On je bil za, dokler se ni oglasila njegova mama. Ponorela je, češ da nečaka spodbujam k alkoholu ter da ga želim spremeniti v alkoholika. Vsi smo ostali brez besed. Nato se je pa vsaj brat oglasil in ji rekel, da naj se umiri, da pretirava in da nisem nič slabega mislila, ona pa je še kar komentirala. Nečaka je spravila v takšno zadrego, da si je premislil in spil sok. Prav videla sem, kako mu je bilo nerodno, saj je postal čisto rdeč. Tudi ko se je vse skupaj poleglo, smo bili vsi brezvoljni, pojedli smo bore malo. Lepo nam je pokvarila božični večer zaradi malenkosti. V naslednjo tudi njej ne nalijem nobene pijače več, da ne bo rekla, da želim, da postane pijanka. Pusti naj nečaka dihati in naj že prereže popkovino!
Jo wtf kaksni bedniki str 18 nima una tm kej srt cej reku dec pir prnes pir… za vse jokice sam ne pijem vendar je to le stvar posameznika in s 18im letom ima fnt vso pravico spit pir alpa dva
Red je red… danes pri 18stih so otroci še daleč od odraslih oseb…. daleč od samostojnosti…. in dokler se še šola, živi doma, nima svojih financ (štipendija ne šteje) ….bi bilo edino prav da se upošteva želje staršev…. če mama ne želi da pije mu pač ne boš ponudila alkohol.
-
Mama je pa odrasla in jo ne primerjajte z mladostnikom.
Neva321, 27.12.2021 ob 22:30
Užigat se zaradi enega piva. Vse zmerjat z alkoholiki. Pisat, da bi odraslo osebo nazijali ali ji dali eno okrog ušes, ker je 18letnika vprašala, če bo pivo…
Ja no, potem smo mi ena pijanska družina, kjer si odrasli za novo leto, rojstni dan, pa še kdaj kar tako, nazdravimo. Moj nečak ima 19 let in je z nami spil en kuhan gin. Groza res, ravno za na odvajanje…
Spijte en deci, pa se malo sprostite.
Se strinjam . Bolj papeski od papeza.
Bolj kot berem komentarje bolj se čudim v kakšnem zblojenem svetu živim. Jaz rad spijem pivo, dve. Če se mi pridruži polnoletna oseba in spije pivo ni panike. In kaj za vraga je bilo narobe, da se ponudi TUDI pivo polnoletnemu nečaku? Klofute ipd so reakcije popolnoma nezrelih sfrustriranih bab, ki samo iščejo kje in zakaj se bodo napihovale in kazale svoje prepotentno FB ipd pridobljeno znanje. Prej ko se takih oseb znebiš – znajo bit obeh spolov – prej se lepše živi
hfgh, 25.12.2021 ob 12:20
Ona vam je pokvarila praznik? TI SI GA POKVARILA!
Tudi jaz bi te nazjala, če bi mojemu glihkar 18 letniku ponudila alkohol.
Kura zabita.
Sorry tudi jaz sem sicer protu alkoholu. Ampak to pokažem tako, da ga jaz ne pijem. Ne pa da bi jaz vzela aperitivček, če pa bi moj polnoletni otrok želal spiti pivo bi pa znorela. To je za mene hinavsko.
Če je teti rekel da bi pivo to pomeni, da ga je že pil v družib s prijatelji. In je reakcija njegove mame, ki tudi pije alkohol, pretiravane in hinavščina ne pa skrb za sina.
Kolk enih komplikatorjev in mamic svetnic. Dej mulcu da požre tist pir, sej ni ena lajna koke. Proklete mtke zategnjene, rad bi vas videl pri 18 letih kaj vse ste po ustih vlekle poleg pijače. Da pri meni padeš ven zaradi take stvari, greš skozi zaprta vrata ven in te ni več nazaj. A ni bolš, da kulturno z žlahto enega spije, kot na skrivaj v družbi več, kot 1? Prepovedan sadež je vedno najslajši, ene mamice pa še vedno naivno mislijo, da bodo zaščitile njihove brezmadežne sinčke pred vsem hudim, kot na primer eno pivo. Dej zabrskejte se nekam, pa raj enga dildota nabavte, pa se mal v roke vzemte, več kot očitno je, da servis doma že dolgo ne obratuje tako, kot mora.
-
Obstajata alkoholni in brezalkoholnih aperitiv. Tale mama dvomim, da se je za predigro večera odločila za slednjega. In bi se potem nadaljevalo še s kakšnim kozarčkom vina. Verjetno avtorica ne bi ponudila gajbo piva, ampak kozarček. In a ga bo mama tega sina na štil privezala, ko bo za osemnajsti s sošolci spil pa vsaj kakšen six pack, pa niti vedela ne bo. Glede na razburjenje mame, bi se vzorno tako lahko odločila sama za brezalkoholno večerjo.
Avtorica, naslednjič pač ne bodi kot natakarica v gostilni. Če pa že, pa povej, da imaš na razpolago to in to. Pol naj pa sami zdravo kaj bi. Ali postavi na mizo hrano in pijačo ter si naj postrežejo. Ker moraš imeti za več ljudi tudi kakšno večjo mizo, da se kaj na mizo postavi. Kdaj si pa ti sploh uspela kaj v usta dat ob vsej strežbi?
Forum je zaprt za komentiranje.