Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sv kosti-kaj z njimi?

sv kosti-kaj z njimi?

V skrinji se mi valjajo sv. kosti že ne vem koliko časa. Ima me , da bi jih prestavila v kanto.
Ima kdo boljšo idejo?

(darilo od tašče :(( )

Lahko jih porabiš za juho. Juha iz svinjskih kosti je čisto v redu, dodatki so isti kot za govejo. Lahko jih pa tudi porabiš kot dodtek kakšni drugi juhi (goveji, kokošnji…). Kaj drugega se sedaj ne spomnim. Jaz na tak način porabim svinjske kosti, ki ostanejo od kolin.
Lp baška

Svinjske kosti od kolin ponavadi začinimo in posušimo, potem pa jih dam v skrinjo in celo leto uporabljam za razne mineštre.

kaksno lahko dodas tudi v stajersko kislo juho-ce imas v njej pretezno meso. petra

Ce se valjajo “ne vem koliko casa”, bi jih jaz res kar prestavila v kanto – do takih stvari sem namrec precej nemilosrcna.

Ce so pa malo “mlajse”, pa lahko kupis se nekaj parkljev in kaksno svezo svinjsko kracico in skuhas zolco, ce jo imate seveda radi – s cebulo in bucnim oljem se se kar da jest..:))

lp, proxima

Če imajo kakšen vonj, potem je najboljše stran vreči. Drugače pa lahko skuhaš juho, segedin (je zelo okusen), štajersko kislo juho,…

Lp, ela S

Hej!

Zgoraj vse pametno našteto, vključno z nasvetom o prestavitvi v kanto, če so ze doooolgo v skrinji.

Dodatek: zelo okusno, če jih damo pod pečenko v kosu, ko se peče. Lahko svinjska ali kakšna druga. Pride njami omakca.

Lp

Sem ravnokar hotela napisati, da jih daj pod pečenko, pa me je babi prehitela:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close