Najdi forum

Sužnja

Pišem vam v upanju,da mi boste lahko priporočili kakšno dobro knjigo.všeč so mi knjige,ki so v bistvu avtobiografske,ki nekdo pripoveduje svojo grozno življensko zgodbo.zelo mi je bila všeč sužnja(mende nazer),puščavska roža,živa zažgana,bela masajka,…ali še pozna kdo kakšno podobno knjigo,ki te malo šokira?te vse knjige,ki sem jih omenila,pripovedujejo o ženskah(večinoma v afriki) in njihovem težkem življenju.v knjižnici mi vedno vsilijo henninga mankla,ki pa mi ni najbolj všeč.upam,da poznate kakšno dobro knjigo?lep pozdrav!

Ne brez mojega otroka. Zgodba o američanki, poročeni z muslimanom, ki se do nje začne čisto drugače obnašati, ko se preselita v njegovo rodno državo.

Preberi še:

– Kraljevina izza tančice
– Izpoved iz harema
– Medeja, iraška hči (nisem še prebrala, naj bi pa bila dobra)
– Otrok džungle (nisem še prebrala, naj bi pa bila dobra)

lp

******************************** Srce ima razum, ki ga razum ne pozna... Pomagajmo jim: http://www.zavetisce-horjul.net/ ********************************

Zbogom, Afrika je nadaljevanje Bele Masajke. Malce kukaj na strani Založbe Učila, ker se mi zdi, da izdajajo knjige po tvojem okusu. Vsaj leposlovne.

gejša, isto Učila

Toplo priporočam trilogijo Deva Pelzerja v kateri opisuje svoje življenje. Naslovi posameznih knjig so: Otrok brez imena, Izgubljeni fant ter Mož po imenu Dave.

jaz sem glih pred kratkim prebarala Ispovesti iz harema – pripoveduje neka Beograjčanka, ki je zaradi neverjetne naivnosti pristala v haremu v Dubaiu…ma kaj vem, zanimivo, ampak se mi sploh ni neki preveč smilila, ker je nasedla na tako foro

AVTOR………………. : Mehari, Senait G. – avtor
ODGOVORNOST…………. : Mugerli, Maruša – prevajalec
NASLOV……………… : Ognjeno srce
IMPRESUM……………. : Tržič : Učila International, 2005
FIZIČNI OPIS………… : 279 str. : ilustr. , 24 cm
ISBN……………….. : 961-233-761-6
OSTALI NASLOVI………. : Feuerherz
PREDMETNE OZNAKE…….. : Mehari, Senait G. – Spomini //
Ženske – Eritreja
UDK………………… : 821.112.2-312.6, 929 Mehari S.G.
UDK ZA STATISTIKO……. : 82
VRSTA GRADIVA……….. : monografska publikacija, tekstovno gradivo,
tiskano
COBISS.SI-ID………… : 220451584

imela sem 12 let, sedla na kolo …. (o ugrabljeni 12-letnici, resnični dogodek v Belgiji)

še ena knjiga je dobra, pa ne vem naslova, je pa resnična pripoved angležinje, ki so jo na Tajskem dobili pri švercanju mamil; mogoče kdo ve naslov?????

sem šla preverit naslov te knjige: Pozabita na hčer

dobra je tudi Predor v svobodo (kako so naredili podhod pod berlinskim zidom)

Operacija Eichmann – o izumitelju kontracijskih taborišč

pa izpoved Hitlerjeve tajnice Traudl Junge … ne vem naslova knjige

Kursk je tudi zanimiva, ampak ne tako zelo

meni najboljsa knjiga je TIM – obvezno jo preberi. zivljenjska zgodba moskega ki je dusevno zaostal in starejse zenske ki se vanj zaljubi.

meni se zdi,ga je naslov te knjige Pozabita na hčer?!to, o tej punci iz belgije sem pa brala in je res grozna,kar ne moreš verjeti,da se to res dogaja!!!

Ze malo starejsa je knjiga Sibirski pecat hrvaske avtorice.

New Report

Close