Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sušilnik sadja

Sušilnik sadja

Kaj menite poznavalci, je vredno kupiti sušilnik sadja? Kakšne so dobre/slabe lastnosti? Obstaja več vrst?

Hej!
Imam ga ze 14 let ali nekaj takega in mi se kako sluzi,ker imamo svoj sadovnjak.
Susim vse,kar se da(po prilozenih krasnih navodilih s tabelo casa in temparature),nastavitveno uro( maksimum 12 ur),skalo temperature,stirimi pladnji z rezami za odvajanje pare.Moj je AEG.Sedaj je moznost izbire verjetno vecja.
Pomanjkljivosti ne vidim,prednosti pa so.Cez noc posustis susiti in kuhinja cudovito disi.Posuseni izdelki zavzamejo najmanj prostora.Tudi navodila za predpripravo in shranjevanje so prilozena.
Seveda,ce ne bi imela svojega sadja,ne vem, ce bi ga kupila.Je stvar razmisleka,saj je sadje drago.Izracunaj,ce se ti ne splaca potem kupiti ze suho sadje.

Lep pozdrav Babi

Slabe lastnosti? Vsekakor visoka poraba elektrike… Prednosti – posušeno sadje ;). Sadje sušita predvsem naša-dva, ampak to striktno na morju. Tam imata čas pripraviti sadje, pa še elektrika je cenejša ;).

Suho sadje, ki ga dobiš v trgovini ima dodane konzervanse in ne vem katere še dodatke, da sadje ne porjavi, da ne splesni, bla,bla, bla…
Sadje, ki ga posušiš doma je super, brez dodatkov, zdravo… Krasno!

Res je elektrika draga, ampak saj lahko sušiš ponoči ali v soboto in nedeljo, ko je cenejše.
Poleg tega imaš posušeno sadje brez konzervansov in raznih dodatkov. Kar je veliko bolj zdravo.
Ko se sadje suši tudi v hiši lepo diši.
Mi imamo sušilec sadja že nekaj let in ga res uporabljamo. Imamo tudi nekaj dreves jabolk, katere ne pojemo sveže, posušene pa gredo kar v promet.

Moje mnenje je, da je nakup sušilnika za sadje kar pametna odločitev.

Poglej si sušilnike sadja podjetja Lerra http://www.lerra.si. Sušilniki porabijo malo elektrike, so leseni in posušeno sadje je izredno okusno (brez priokusa plastike, kateri nastane v plastičnih sušilnicah)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close