sušilni stroj kako uporabljate?
Pozdravljene, zanima me par napotkov glede sušilnega stroja. Nikoli ga nisem imela, razmišljam o njem, da bi si malo olajšala življenje, da mi ne bi treba likat, da mi perilo ne bi smrdelo po vlagi, ker se lahko pozimi tudi po več dni suši in se ne posuši, stanovanje pa je majhno….
Kakšen sušilni stroj mi svetujete? in predvsem za koliko denarja naj ga kupim, da bi stroj izpolnil moja pričakovanja? ali je res potem življenje dosti lažje? In manj dela okrog perila?
Katero perilo pa lahko dam v stroj in katrega ne?
Ok, sigurno bom dal brisače in posteljnino in me i strah, da se skrči, imam pa doma malega otroka in predvsem me zanima, čeje sušilni stroj primeren tudi za kavbojke in srajce?
Nekaj moraš vedeti in sicer to, da ti bo sušilni stroj res skrajšal delovni čas okrog perila, ampak tudi perilo samo 🙂 Skratka, ker tako piha, se perilo počasi kosmiči oz. tanjša. To je ena stvar. Druga je seveda krčenje: bombaž gre običajno skupaj le prvič in drugič, potem ostane enak (recimo posteljnina). Srajce se meni niso skrčile nikoli (moževe), prav tako ne jeans, RAZEN tistega, ki je imel elastan. Majice pa brez izjeme vse skupaj… Sem pa sušila vedno na najbolj vročem, zdaj bi sušila na srednji temperaturi, bi verjetno malo prišparala 🙂
SKRATKA, jaz sem ZA, absolutno!
Kupi si sušilni stroj eden navaden v Merkurju so bili po 270€ zelo dober sušilni stroj. Jaz imam navadnega sušilca že nekaj let in mi deluje zelo dobro pa čeprav jaz sem bolj pikolovska tako, da skoraj vse likam…. Saj je res, da nekatere cunje ti ne rabi likati ampak jaz kar tako skozi grem z likalnikom samo, da je in to je to. Nekatera perila pa res sploh ti ne rabi likati to je res. Meni, če se kaj mudi za obleči hitro operem posušim in takoj dam ven iz sušilca in hop in oblečem in stvar je rešena. Pa še zelooooo diši, ker uživam, če mi perilo zelo diši.
lp,
šusilec je ZAKON! Tudi mi imamo malo stanovanje in je res olajšanje, ko pozimi ne smrdi po vlagi v stanovanju, ko so cunje hitro suhe ne pa da se svaljkajo tri in več dni naokoli
jaz sušim noter skoraj vse, imam pa boscha, je bil okoli 800 eur in vreden vsakega centa
torej noter dam: spodnje hlačke, bombažne nogavice, spodnje majice iz bombaža, t-shirte, bombažne jope, viskozne jope, puloverje bombažne in iz flisa, platnene hlače vse, brisače, posteljnino, domače copate, servete, kavbojke tudi dam
ne dam: bluz, topov in tunik iz viskoze, svile ali poliestra, jopic iz volne ali akrila (ok, sem dala enkrat pa je preživel pulover, samo ne ponavljam), ne dam hlačnih nogavic, modrcev, tko nekako, finih blejzerjev tudi ne
moških srajc skoraj nimam, ene dvakrat sem dala, pa je bilo ok
otroška oblačila dam vsa, bombažna in iz pliša, vse ok
dam tudi noter npr. puhovko pa kakšno jeans jakno pa okrasne blazine iz dnevne, kadar jih perem
skrči nič oz. skoraj nič, mogoče kakšen t-shirt res za malenkost
če ne daš polnega stroja perila in takoj pobereš ven, ni skoraj nič zmečkano
kadar pa pazim na elektriko in nabašem sušilca ali ne dam takoj ven, pa je zmečkano in je treba likat
mi je pa super, ker imamo mačka in sušilec z oblek in prevlek in tega pobere vse dlake
malo tudi segreje prostor, filtre moraš pošteno čistit, če ne, se mu zmeša in kar dela dalje v nedogled
še enkrat, meni je zakooon, tudi če bi ga imela samo za brisače in posteljnino, ga ne dam več nazaj
Hvala za odgovore.
Pri meni je tako. Imam zelo malo časa, vikende izkoristimo kot družina in se izogibam pretiranemu pospravljanju, raje gremo vsi ven… Cunje nabašem v pralni stroj, včasih perem tudi 3x na dan (vikend) – torej 3 stroje, zanima me predvsem kako se obnesejo kavbojke v pralnem stroju in otroška oblačila. Trenirke, mož pa ima dosti bombažnih majčk . Torej pomembne so mi kavbojke in ostala oblačila iz jeansa. Kaj pa če imajo kavbojke dodan elastan?
[/b]
MAŠ PROGRAM ZA KABOJKE (JEANS), SICER PA DAŠ NA KAKŠEN BOLJ OBČUTLJIV PROGRAM, PA JE
tko da ne se nć bat
edino glede tistih s toplotno črplako. na tem forumu so pisale osebe, ki ga majo, samo niso preveč navdušene nad njim. Svetujem ti da ta, pa tud ostale forume prečekiraš glede na temo sušilci. boš vidla še ostala mnenja, pa tudi mnenja glede onih s toplotno črplako
srečno
kavbojke oz. đins sem dala noter že ves možen, pa je čist vse ok.
od đins jaken, ki so res 100 procentni bombaž do kavbojk ki so z malo elastana do unih čist oprijetih kavbojk z veliko elastana
vse ok vedno brez izjeme, ene so za polikat, ene niso (tud odvisno od nabasanosti stroja)
otroška oblačila isto, flis, pliš, bombaž, vse ok, edino kakšen otroški t-shirt se loh malo skrči, ampak meni ne, če je bil prej že parkrat opran, samo uni sveže iz trgovine
pralno sušilni stroj sploh ni varianta, da sušiš celo žehto, očitno imate preveč denarja za elektriko
poleg se suši v nedogled če sušiš poln boben naenkrat, zato je treba sušit samo po 1/4 bobna naenkrat, tudi zato da perilo lepo pada med vrtenjem bobna
poleg tega je vse stanovanje vlažno in smrdi po prašku, že res da se odvečna voda kondenzira skozi odtočno cev v banjo, ampak kljub temu ostane v zraku vlaga
pralno sušilni stroj je res uporaben samo, če res hitro rabiš posušit en kos garderobe, recimo kavbojke
Bosch EcologiXX 7, star kakšni dve leti, kupljen tule:http://ast.si/
so imeli takrat najboljšo ponudbo
imata ga tudi dve kolegici, točno ta model, vse smo zadovoljne
edino kar jaz opažam, je, da je treba res čistiti filtre, res temeljito
no, pa ne nabasat stroja, če nočeš likat
meni resnično opazno ni skrčil ničesar, kakšno čisto novo novo majico pa ne dam noter, jo najprej 2x navadno posušim
Imam AEG s toplotno crpalko, ki je bil 6 let nazaj 200.000sit.
Ni glasen, nensegreva okoli sebe, lahko povezes, da gre voda v odtok. Precej programom, zamik zacetka, prosti meckanju.
Susim vse, razen volne. Iz pralnega stroja gre v susilca, samo vse prej stresem, da je manj zmeckano. Nastavim tako, da je zjutraj ferik in da toplo zlozim. Ne likam.
Ne svetujem, da susis naenkrat vse skupaj s kavbojkami, ker se susijo dlje.
Imam tri predsolske punce, midva sportava, susilec dela skoraj vsak dan. Do sedaj bp.
V vsem casu so sle skupaj ene nogavice in nekaj nekvakitetnih Sparki vpbodijev. Vse ostalo Hm, mc, bc, okaidi, pa flisi, gre notr. Susim tudi tavelik puhast kovter, takrat dodam tenis zogice, da boljse posusi.
Predlagam tudi, da ne nabases prevec, sploh pri srajcah.
Tudi pri nas sušimo skoraj vse v sušilcu, razen otroških stvari, ki imajo poslikavo na majčkah, take nalepke. Ker se mi je enkrat zgodilo, da se je majčka zlepla skupaj.
Pa pozimi, ko se na plišastih igračah nabere prah, jih vržem v sušilca, da jih mal prevetri. Pa tudi ne čisto suho puhovko, da puh ni več v grudah.
nakup stoletja xame. najboljši stroj za pralnim. raje dam sesalnik, peglezn, pa še kaj od hiše prej kot sušilca. pri tebise mi zdii najboljši razlog za nakup smrdeče perilo, s sušilcem je zadeva s ranjem vred rešena v 2 do 3 urah, perilo diši, je mehko brey
z mehčalca, pa še kaj. kupi kakšnega A ali B energijski razred s 5letno garancijo in itak da kondenzacijskega, saj tistih s cevjo nevem če sploh so še.
tisti, ki je pisal-a zgoraj pod imenom sušilec, je najbolj kiksnil. pokvari se lahko vsak ne glede na firmo, če maš srečo , pa par let dela bp
Imela sušilni stroj od Gorenja. Ves čas sem imela z njim same težave.
Sedaj smo kupili od Beko-ta in sem zelo zadovoljna. Dobro suši, je veliko tišji od Gorenjevega pa še cenovno zelo ugoden je bil.
Življenje je lažje v toliko, da je veliko manj likanja , pa perila ti ni potrebno obešati in pobirati.
Brisače so mehke.
Določene stvari se v stroju lahko skrčijo, kot recimo spodnje perilo, zato ga pač kupiš eno številko večjega.
Ima pa stroj različne programe za sušenje in tisto bolj občutljivo perilo, pač sušiš pri nižji temperaturi.
aja, še to – meni se ni nič skrčilo še, imam pa brendtovega. niti sp. perilo, niti kavbojke, ki sem jih v želji , da se zmanjšajo, dala prat na 90, pol pa v sušilca, ma niti za milimeter niso šle vkup. tiste z malo elastana se pa samo malo pomečkaji, op ajih polikaš. aja, pa ne bi prala volne, če bi jo sploh imela, ker za to je pa itak znano, da gre kmal skup, pa svile tudi ne, če maš , drgač pa vse gre not i basta
Tudi meni se ni še nikoli nič resno skrčilo, le morda kakšna nova majčka kdaj res za par milimetrov. Pa sem si že kdaj želela, da bi kakšne kavbojke šle skupaj, pa nič. 🙁 😉
LP,
Lenka
Forum je zaprt za komentiranje.