Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sušenje paradižnikov v pečici

sušenje paradižnikov v pečici

Ker zaenkrat sušilnika sadja še nimam, bi letos poskusila pelate posušiti v pečici. A se komu sanja, katera bi bila najprimernejša temperatura za sušenje?

Lep vroč ljubljanski pozdrav.

polona

Ja,ja…sem malo pobrskala, pa vsem paradižnikoljubcem prilagam link.

Še vprašanje, a je kdo od vas že sušil paradižnike v pečici? Meni se zdi tola kar dolgotrajno-če pogledam potem še na račun za elektriko….Mi bodo dali doma odpoved :-))

Lep dan.

polona

Recept:

Narežeš paradižnike na rezine in iztisneš seme. Vsakega pokapljaš z olivnim oljem, potreseš z narezanim česnom in rožmarinom ter popopraš in posoliš. V pečici sušiš pri 100 stopinjah – 2 do 3 ure. Vložiš v kozarec , dodaš kapre in zaliješ z olivnim oljem. Super dobro!

To je pa za probat. Samo eno vprasanje, kako pa potem te paradiznike porabis? Ali jih samo tako jes, das v solato, na pizzo, kaj drugega?

Kako zaliješ zolivnim…mislim a samo z olivnim….do vrha roba. Gre pa velik olja , a ne????? A bi veljalo tui kakšno drugo olje Mateja? hvala

Glede na to, da nas sonce še kar vsakodnevno obdarja s svojo močjo, ki je zastonj, ga jaz sušim na soncu. Traja pa kake 3 dni.

Huh, zdaj si me potolažila, ker 12-urno sušenje je zelo dolgotrajno, se ti ne zdi?
Zdaj bomo šli pa veselo na delo-čez par dni, če bo kakšna ohladitev, ker je moja kuhinja lepo hladna in ne mislim prižigati pečice in segrevati hiše.

Hvala za nasvet!

polona

Hej, a jih ponoči spravljaš noter? Kaj pa zaščita proti mrčesu, jih kaj pokrivaš?

polona

Ne porabiš nevem koiko olja, paradižniki se stisnejo in napolnijo kozarec, tako da je za olje zelo malo prostora. Če ne maraš olivnega olja, lahko tudi kako drugo, vendar je meni okus po olivnem olju najboljši.

Tak paradižnik je zelo dober za senviče. Kruh namažeš s kakim ovčjim sirom ali skuto in paradižnike gor. Moji otroci sploh ne pogrešajo salame, tako jim je dobro.

kaj paradižnike narežeš na debele rezine?! Se morajo popolnoma posušiti ali pa so še malo vlažni?!
Hvala za pojasnilo in lep dan ti želim.

Paradižniki niso čisto suhi, prej bi rekla nekako uveli napol posušeni.

Mateja hvala lepa

u še nekaj Mateja…a to dolgo počaka tako kot vložene stvari ..al moraš hraniti v hladilniku in čimprej porabiti? Še enkrat hvalal

najlepša hvala.

Ne vem. Do sedaj smo vse sproti pojedli. Bom pa pustila en kozarec v shrambi, da vidim kako bo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close