Sušenje oregana
Pozdravljeni
Potrebujem nasvet glede sušenja oregana. Vsako leto mi na vrtu zrase velik grm, ki ga za sproti nikakor ne uspem porabiti. Ko ga pa posušim (naberem dopoldne, posušim v senci) pa izgubi ves svoj vonj in aromo in je po vonju še najbližje slami s travnika. Ker zmeraj na enak način sušim tudi baziliko, majaron, timijan in peteršilj res ne vem kaj je narobe.
Andreja
Andreja, morda pa ne sušenje, pač pa _ ZAMRZOVANJE!
Bazilika, origano in peteršilj se dajo krasno zamrzniti – zgolj opereš jih in jih takoj popivnaš, potem pa zadevo v škatlice. In vsakič, ko obereš (moj mož temu pravi trgatev), samo dodaš zraven. Tako mi počasi skozi celo poletje napolnimo škatlice. Seveda ni boljšega od svežih, ampak bolje to kot nič….
Timijan pa res sušimo, ampak res ni tako dober… morda pa bi se tudi dal zamrzniti?
T.
Seveda nekaj zelišč tudi zmrznem, ampak zmeraj jih nekaj tudi posušim. Za kakšne jedi, ki se pa dalj časa kuhajo (golaže, enolončnice) se mi zdijo zelo praktična.
Me pa res jezi, da se vsa ostala zelišča tako krasno posušijo, z oreganom pa je zmeraj problem čeprav je svež zelo aromatičen. Pa poskušam že tri leta.
Andreja
Forum je zaprt za komentiranje.