Surova jajca v blenderju
Pozdravljeni!
Zadnje čase si vsako jutro pripravim napitek iz nekaj surovih jajc, banane, mleka in še kakšnega dodatka (vse skupaj zmixano). Zdaj me zanima predvsem to, če je ta del s surovimi jajci zdrav ali ne? Namreč v želodcu me po zaužitju take pijače nekaj ur po tem naključno špika, dokler se naprej ne prebavi (predvidevam). Včasih me tudi hitreje prižene na blato, vendar ni driska, ampak čisto normalno. Če jajca seveda prekuham in jih zaužijem normalno (mehko/na oko/trdo, kakorkoli), ni nobenih podobnih težav. Jajca so kupljena v trgovini.
Hvala za odgovore. LP.
50% jajc je okuženih s salmonelo, zato ni priporočljivo jesti surovih jajc….
ker jajca takoj po miksanju zaužiješ, se salmonela nima časa še bolj razmnožiti, zato ti ne dela še večjih preglavic, če pa bi ta napitek pustil stati cca. 2 uri, pa bi imel resne probleme….predlagam ti, da opustiš uživanje surovih jajc, te so živa svinjarija…..
Hm, največ 4 jajca na obrok, 5-8 jajc dnevno. Namreč, hočem pridobiti na mišični masi, za to pa potrebujem beljakovine.
Zakaj pa omejitev 4 jajca na teden? Kolega jih je tudi jedel več kot 6 na dan in tudi sčasoma dosegel svoj cilj. Kakšnih težav ni imel. Holesterol se pa baje kuri s telesno vadbo.
Anyway, na netu sem prebral, da je priporočljivo jajca pustiti kuhati 60 sekund, tako da se potem salmonela uniči, jajca pa so še vedno v tekočem stanju (za mikser). To sem tudi poskusil in še vedno občutim ščipanje v trebuhu, ki pa ne vem zakaj se zgodi. Mogoče kriva kombinacija z ostalim materialom? Ali kaj drugega?
Hvala za odgovore.
No ja, kot sem napisal, sem pojedel že prej tolikšno količino jajc, ampak mehko kuhanih, pa do tega ni prišlo.
Danes zjutraj sem si zopet privoščil tak napitek (4 jajca (prekuhana za 60sek), banana, 1/2l mleka), pa ni nastopilo več tisto zvijanje. Izgleda, da so bili tisto včeraj le post efekti surovih jajc od prej.
Haha, ta je pa dobra, 50% jajc okuženih s salmonelo!? Bolje da se nekateri rajši zadržite neumnih komentarjev kot pa da kar nekaj govorite.
Možnost z okužbo legionele je manj kot 0.01%, nabira se na lopini jajca, torej če že ješ surova, je priporočljivo da jih predhodno opereš z vročo vodo. Sicer pa je priporočljiva termična obdelava in to predvsem zato, ker je potem boljši izkoristek beljakovin. Sicer so pa jajca izredno zdrava, tudi holesterol znotraj rumenjaka je zdrav, edino zaradi maščob je boljše malo manj rumenjaka kot pa beljaka.
lp
ammm kaj te ma za spikatt to mas ti sam u glavi;)))) jst pijem surova jajca ze 3 mesce 2 po treningu skupaj kolagenom in me nc ne smika poznaaa se definitivno na misicah ( masa) pa tud okuzla se nisam tako da ja za sportnike je superrr zdravo je pa tud brez sportanja supr sijoce laske dobis trsejse nohtkee priporaocah tudi za peseka ce ga imate zmesate jajce ssurovo k briketam kar preprecuje odpadnje dlak i sijoce so ;))))
Forum je zaprt za komentiranje.