Najdi forum

Super torta

Jaz pa vam bom napisala recept za eno zares ok torto. Biskvit naredim pos podnjem receptu (ki se ga lahko uporablja tudi za samostojno pecivo – ko ga delam za torto, ga ne posujem s čokolado in lešniki, orehi…):

Američki brownies:
Sestavine:
200 g čokolade
100 g sladkorja
150 g masla
4 jajca
150 g moke
1 žličica pecilnega praška
1 vanilin sladkor
30 g orehov (ali lešnikov…)

Postopek:
1. Jaca, sladkor in vanilin sladkor penasto vmešajte. Dodajte omehčano maslo, 150 g omehčane čokolade (jaz čokolade ne mehčam, ampak jo kar zmeljem, da tudi v testu ostanejo koščki…je boljše) in moko pomešano s pecilnim praškom. Na koncu lahno vmešajte nasekljane lešnike (orehe…).

2. Zmes vlij v namaščen pekač (posuj ga z ostankom grobo narezane čokolade in lešniki, orehi… – to se uporabi samo za samostojni biskvit). Peči v pečici na 200 °C okoli 25 minut.

Ko se biskvit ohladi, ga prerežem čez polovico (ne pride zelo visoko in biskvit je boj trd, kot pri Sacher torti). Namažem ga z višnjevo marmelado in vmes dodam še malo celih višenj, namočenih v rom in sladkor. Nad marmelado in višnje namažem še stepeno sladko smetano. Zgornjo plast (vrh torte) mamažem s smetano. Super je!!!!

V kolikor pa naredim kot biskvit, ga posujem s koščki čokolade in lešniki, orehi…kar je doma. Postrežeš narezano na kocke, lahko zraven dodaš malo sladke smetane. Tudi to je zelo dobro.

Pa…dober tek…

Tanja

Hej, Tan! Sem te pogresala in Vladka te je tudi iskala.

Brawnies ima vnuk zelo rad. Zanj ga rada specem, ceprav imam sama raje rahlejse biskvite. V angl. slascicarnah je tega veliko in v glavnem otroci jejo
te brownies. Pozdravcek Babi

Ja, kar nekaj časa sem bila odsotna… Bila sva na dopustu, pa še eno poškodbo sem tam staknila… Z Vladko sva se slišale preko sms-a. Res mi je žal, ker se nisva dobile.

Želim ti lep dan… Tanja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close