Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Super recept za pecivo

Super recept za pecivo

Na naslovu
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sladice&ID=1426
dobite izvrsten recept za zelo poenostavljeno “gibanico” oz pecivo s skuto, jabolki in orehi. Naredil sem ga že 3x, zmeraj ga je takoj zmanjkalo, čeprav je nasitno. Recept je pa zelo enostaven zato ga tudi priporočam!
Dober tek!
Andraz

Se strinjam. Dobor tudi s kosmiči namesto moke.

LP

Bom probal!Hvala.
lp

Staša,
celotno količino moke nadomestiš s kosmiči?

No, jaz sem ga sinoči naredila in je res precej dobro. samo sem imela en problem: spodnje ‘testo’ je bilo na nekaterih koncih mokasto – ni se ‘sprijelo’ v testo. A se to dogaja tudi drugim ali sem samo premalo časa pustila, da bi se jajčno-mlečna mešanica vpila?

Za stašo pa to: kakšne kosmiče misliš – a ovsene?

********************************** Vsak junak postane na koncu dolgočasen! (R. W. Emerson)

Pozdravljen!

Jaz to pecivo, ki mu sicer mi pravimo atomski štrudl, prpravljam že leta in mu ni para. Enostavno in hitro, povrh vsega pa še blazno dobro. Jaz včasih zamenjam jabolka s kakšnim sezonskim sadjem. Seveda takrat odpadejo orehi. Delala sem ga že z borovnicami, pa s češnjami, pa malinami…še najbolj dober se mi je zdel s tistimi navadnimi domačimi velikimi češpllji. Kar celimi, neizkoščičenimi. Češplji (slive) so zelo sočni, oddajo veliko soka in dajo okus po češpljevih cmokih. Super okusno. Skratka, pri tem pecivu se da eksperimentirati na več načinov.

Pa dober tek!

Lara

Govorim o ovsenih kosmičih. Jaz jih zmeljem v multipraktiku, vendar ne preveč na drobno.

Sheryl, obvezno je treba maso z nožem na čimveč mestih prebosti, tako da se tekočina prebije čisto do dna. Meni se je enkrat zgodilo isto, kasneje pa nikoli več.

LP

Lara,hej! Ta recept moram uresniciti,ker imam rada paciva s sezonskim
sadjem. Napisala si,da dodas orehe samo k jabolkam.Iz lastnih izkusenj vem,da se nasekljani orehi in mandeljni zelo ujemajo s cesnjami, zlasti se z visnjami, pa cespljami tudi.Moji vedno opazijo,ce jih ni zraven na piti ali v
strudlju. Lep pozdrav Babi

Aja, atomski štrudel:) Tudi mi rečemo temu tako, le, da ga mama vedno pripravi z breskvami in belim zdrobom.

staša, hvala! saj v bistvu sem ga prebadala z vilico, vendar očitno premalo. Bom drugič bolj vztrajna.

********************************** Vsak junak postane na koncu dolgočasen! (R. W. Emerson)

Metka, tudi jaz sem enkrat delala z breskvami in je bilo super.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close