Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Super nam gre ampak…..

Super nam gre ampak…..

Vlada se hvali z velikansko gospodarsko rastjo, kako nam super gre.

Zakaj je potem problem zdravstvenim delavcem in uciteljem dvignit place?

zdravstvu začasno ja, šolstvu nikakor, ti sloni imajo že tako previsoke plače za opravljeno (ne) delo.

Predvsem pa ne upravnim enotam, recimo v Radovljici si lahko prišel kadarkoli in si vse uredil, drugje pa naročanje za 3 tedne v naprej, ko si pa prišel na vrsto pa nikjer nikogar.

Za upravo ja, ampak na podlagi razultatov, če niste delali pač ne bo nič, v Radovljici pa ni problem, so pač delali..

Odgovor na objavo uporabnika
jasno in glasno, 19.02.2022 ob 06:32

zdravstvu začasno ja, šolstvu nikakor, ti sloni imajo že tako previsoke plače za opravljeno (ne) delo.

Predvsem pa ne upravnim enotam, recimo v Radovljici si lahko prišel kadarkoli in si vse uredil, drugje pa naročanje za 3 tedne v naprej, ko si pa prišel na vrsto pa nikjer nikogar.

Za upravo ja, ampak na podlagi razultatov, če niste delali pač ne bo nič, v Radovljici pa ni problem, so pač delali..

ma nemoj! A zdravnikom pa začasno ja?? In to ni nič začasno, je kar stalno. Zakaj že? Kaj več so pa naredili, da si to zaslužijo? Kvečjemu delajo zdaj manj! Pa veliko več delajo v privat sektorju, kar jim čisto paše. Dobijo dvojno plačo, najvišjo imajo v Sloveniji. Pa ajde, če bi človek v normalnem roku dobil obravnavo, ampak takole z ogromno korupcije v zdravniških vrhovih, pa ni šans. Šolmaštri si zaslužijo bolj kot zdravniki, imajo pa eno desetino njihovih plač.

Moj zdravnik dela od sedmih do enih. Ob dveh je že doma. Pa tako kot on opravlja delo, bi ga tudi jaz znala. Pojma nima, kaj bi lahko bilo, če poveš simptome. Recimo pridobivanje teže, utrujenost, brezvoljnost, potreba po spanju, čeprav si spal 10 ur…tip mi je predpisal antidepresive, čeprav sem jasno povedala, da nisem depresivna, samo ves čas utrujena, da sem se zredila, čeprav jem isto ali celo manj kot prej, da me ves čas zebe.. No, ko sem malo poguglala (itak nisem pila antidepresivov), sem videla, da je to lahko ščitnica. Sem prišla spet k njemu z diagnozo, nekaj je momljal, po prepričevanju pa me le napotil v ščitnično ambulanto. Itak, hipotiroidizem, potrjeno. Pa to je samo ena od mnogih. In tega je ogromno, napačnih diagnoz, napačnega zdravljenja, ko te 3 leta zdravijo za nečim, kar sploh nimaš, osnovno bolezen pa zanemarijo. Ljudje umirajo za rakom, ker jim ga niso pravočasno ugotovili, čeprav so pravočasno prišli do dohtarja. Moja svakinja je tak primer, pa moja mama… ma tega je še pa še. In podaš prijavo, ampak zgodi se ne nič. Celo tisti, ki gredo v medije, komaj kaj dosežejo, same oprostitve. Ena zdravnica je bila do sedaj, ki so jo zaradi povzročene smrti otroka suspendirali, pa še to po 10 letih sojenj…Ne prevzemajo odgovornosti, plače pa bajne!!! Če so ti dobili povišico kar tako, na horuk, jo učitelji zagotovo zaslužijo.

19 % moraš plačat davek od dohodkov, potem so tu še stroški plač, amortizacija, …

Ne vem, iz kakega vidika gledajo, da gre gospodarstvu dobro: verjetno glede na plače politikov. Glede na javno šolstvo, zdravstvo, pa so si z gospodarstvom v istem dr.eku.

. https://youtu.be/6PgxdVb_n1Y

Učitelji si nikakor ne zaslužijo višjih plač.     Kolikor in kako delajo, imajo že zdaj previsoke. Naj se nehajo primerjati z zdravniki.b

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close