Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Šunka v smotani mrežici

Šunka v smotani mrežici

Šunka v tisti mrežici: kdaj jo odstranite: pred kuhanje ali po kuhanju? V obeh primerih se pri nas kuža izdatno masti s to šunko, ker se je veiko prime na tiste štrikce. Kako naj postopam, da bi šunka ostala v celem, lepem kosu? Lep večer, hvala

Ti raje pazi, da ti bo kuža ostal v lepem kosu – da se ti ne zadavi s tistimi štrikci!

Sicer pa mi mrežico odstranimo pred kuhanjem (če jo je sploh treba kuhati), in sicer tako, da mrežico prerežemo z nožem od enega konca šunke do drugega, potem jo pa počasi vlečemo stran. Tudi nam se precej scefra, pa še vsenaokrog je pošpricano, ker je mrežica elastična. Hm – mogoče bi bilo pa bolje odstranjevati po kuhanju?

Obilo uspeha!

Jaz mrežico odstranim pred kuhanjem. Če je šunka že pečena jo kuham samo oliko, da se dobro pregreje.

Sovračim te šunke s to mrežico, ker imam potem vso kuhinjo pošpricano in šunka je grda na pogled.

Ja in, ker jih tudi soseda sovraži, jih je 3 kom. prinesla meni, jaz jih sicer ne sovražim, ampak vse je mastno in pošpricano, ko jih “slačim”! Pa še vse se tise žnorce prime, grrrrrrrr! Pol pa tist kos mesa ves obgrižen izgleda – adijo estetika, dobrodošla polna rit:-))))

Rakica, hahahahahaha.

Zaradi zgoraj napisanih razlogov, nikoli ne kupim šunke v mrežici.

lp

Julija

Rakica kako pa “slačiš” šunke, da je vse mastno in pošpricano? :-))))))
Si ne znam predstavljati kaj počneš.

Predlagam, da jo “slačiš” v pomivalnem koritu in po potrebi jo pokriješ z vrečko.
Ali še bolje, šunko daš v veliko vrečko in v njej odstraniš mrežico.

Kako slačim, da vse šprica? A si že kdaj streljala s fračo? Gumico nategneš, pa kamenček odleti, tukaj pa tisti gumijasti štrikec tudi nategneš, prerežeš, pa špricne v domet cca 30 cm:-)))

Dobra je ta zaštrikana šunka, a kaj ko je pa tako težko do nje priti! LP

Hej!

Oglašam se pozno, vem. A sem hotela dati preizkušeni podatek.

Kupila sem po priporočilu prodajalca prekajeno pleče znamke Ave – Gornja Radgona. Lepo zavito v mrežici, malo manj kot kg težek podolgovat kos.
1 000 sit.
Prerezala sem ga na pol in polovico dala v zamrzovalnik za naslednjič ( 1. maj).

Kuhala sem zavito 15 minut ( dala v vrelo vodo), kot svetovano, malo še pustila v vodi, da se je vse umirilo in malce ohladilo. Elastična mrežica je šla brez problema lepo stran in nič se ni razcufalo.

Okus zelo dober, nič mastno, kaj šele , da bi kaj špricalo. Mogoče nekoliko premalo slano, sicer naju ni motilo. Naj ne izpade kot reklama!
Izdelek priproročam.

Lep praznični dan Babi

Ave ima odlične izdelke in gospodje, ki vodijo degustacije pred prazniki odlično svetujejo.

Babi, sploh kar se kuharskih nasvetov tiče, ni nikoli prepozno. Jaz tudi samo od Ave kupujem, ker ima zelo okusno in cenovno ugodno vso mesnino.

Bom poskusila še na tvoj način, saj imam še dve v hladilniku. Premalo slano ti je bilo pa zato, ker si prerezala in na odrezani strani je steklo tisto najboljše ven v vodo, katero si pa zlila stran. LP

Hej, Rakica! Soseda je kuhala celo in je tudi bila približno enako slana.

Kuhala sem v majhni količini vode. In potem sem v to vodo dodala malo peteršilja in korenčka ter zakuhala vanjo riž, he he.

Nič nisem vrgla stran. Pojedla sva odlično suho juho( saj se včasih lahko pegrešimo, a ne?)
Tako jo je imenovala že nona:)))

Drugače pa v tej vodi skuham zelje, lečo, čičerko ali fižol. Nikoli ne zavržem.

Pleče je bilo res odlično.

Lep večer in jutrišnji dan! Pri nas jekrasen sončni zahod Babi

Jaz tudi, kadar suha reberca kuham, nekje na sredini kuhanja dam peteršilj, korenje, česen, lovor, cel poper, pa imamo suho župo. So me tu na začetku gledali čudno, ampak potegni jim pa! Pa res je najboljši riž, ali pa tanki lomljeni špageti.

Komaj čakam poletja, Izola me že kliče:-)))

Na suho juho pa tudi jaz “padam”. Zakuham riž, na krožniku si pa dodam spasiran paradižnik, ki ga prej malo pogrejem. Pa seveda vso maščobo dol poberem. Moji ga, paradižnika namreč, ne marajo v tej juhi. Njami…….

Nočko.

Julija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close