Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev sumljivi posli zavoda za zaposlovanje

sumljivi posli zavoda za zaposlovanje

sploh kdo verjame v učinkovitost zavoda? sploh kdo verjame, da kaj delajo? razen tega, da vsak mesec vlečejo državno plačo. se sploh splača biti prijavljen tam?

eno leto po prijavi čakajo, potem pa se malo zganejo in ti podturijo neko bedno delo. kot npr. moja vrla svetovalka. delodajalcu je posredovala mojo cifro, on me je kontaktiral, zmenila sva se za razgovor. tam pa mi pribije, da bi me rad malo sprobal, pač takole na črno. ne gre za usposabljanje na delovnem mestu, ampak pač za črno probo. da pač vidi, če znam kaj delat. če pa bi bil zadovoljen, bi me pa kao vzel za redno za eno leto, ker za to dobi neko subvencijo s strani zavoda.

grem jaz vprašat žensko na zavod, kako mi je lahko posredovala kaj takega, če tu sploh ni nobene pogodbe podpisane. pa ona meni pribije, češ, da to je čisto normalno. če pa hočem imeti kaj na papirju, naj se pa sama zmenim z njim, da dava kaj na papir.Ona, pa da nima nič s tem. v kolikor bi jaz to delo zavrnila, bi bila pa na dobri poti, da me brišejo iz evidence, čeprav ne obstaja nikakršna pogodba. Sicer je vseeno, kaj pa imam od njih?? Nič!

Gre za izkoriščanje. rekel mi je, da se poznata osebno, da sta na “ti”, zato se ne čudim, da ženska upa take počet. očitno je nihče ne nadzira, zakaj bi se uradnica sekirala. daleč stran iz Ljubljane, od šefov…itak upa po svoje delat.
Poleg tega je ta tipso nesramen, žali vse povprek…njemu je to normalno, jaz pa ga imam na vrhu glave in še čez. Dela se petek in svetek; ne moreš verjet, pripada mi celo vsaka druga nedelja, pa sem in tja kakšen velik praznik, ostalo se dela. ne vem, kdo bi se čutil odgovornega, če bi mi gajba na glavo padla in da me odpeljejo na urgenco. Gospa iz zavoda se ziher ne bi, verjetno bi rekla, da nič ne ve o tem, da jaz sploh kaj delam tam.
Vprašanje koliko ljudem je še takole zrihtala.
Mene je sram, da sem primorana biti del takih grdih poslov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close