Najdi forum

Sumatra

Živjo

Če je že kdo potoval po Sumatri in okoliških otokih (Siberut) bi prosila za kakršnekoli informacije.

Hvala in lep pozdrav

Kora

No, kaj res ni še nihče bil tam…dejte, javte se…

lp kora

Na Sumatri sem bila pred desetimi leti. Potovala sem z avtobusi,skoraj vse ponoči. Problem je njihova prenatrpanost. Včasih so avtobus popravljali ves dan. Bila sem na Lake Toba in v centru za rehabilitacijo orangutanov. Če te zanima še kaj , pokliči na 040 290581 ali 035707036. Manja

Zivjo,

Kdaj pa nameravas it dol?

Petja

odpotujem 29.4.

lp kora

Jaz sem bil pred tremi leti. Mislim (nisem pa čist prepričan), da Siberut pripata Mentawai otokom. Jaz sicer nisem šel, ker je zmanjkalo časa. Vem pa da ti iz mesta Bukitingi nudijo izlet na te otoke za deset dni za 150 usd. Vse všteto. Mislim, pa da se da še malo zbarantati. Iz slik, ki jih imajo je videti zelo zanimivo. Če te kaj zanima o Sumatri me lahko pokličeš na 041 623 763

Jaz sem bla na Siberutu 1,5 leta nazaj nekje avgusta 2001. Slo nas je 9 slovencev in smo sli tut na Siberut. Kar je napisal Tomaz, je res. Cena za cca 5-6 dni (se mi zdi) je okol 150 USD samo ker smo bili mi velika skupina smo se smenil za 120 USD na osebo. Moras pa razumet da je to za njihove razmere FUUUUL dnarja. Sicer mas res vse placano – prevoz, hrano, prenocisce, ampak se vseeno je drago. Je pa ful divje, zivis pri domacinih (v njihovem prvem, se pravi “sprejemnem” prostoru), spis na lesenih tleh hise 1 meter nad tlemi, pod tabo pa prasici, ki te budijo sredi noci. Okoli tebe kure ki letajo, iz stropa hise (nekje 1,5 m visok) pa v eni culi visi dojencek in ce ga ne vidis (ni elektrike) ga lohk skor zbijes. SKratka na kratko, pristen filing divjine. Sicer se pa pocasi komercializira, npr. prinest moras darila (cigarete in bombone), pa odpadke zahodne civilizacije mecejo cez okno okoli hise (mogoce celo psi ali prasici pojedo plastiko?). Pa tko no. Potem te pa zadnjih tri dni peljejo se na en manjsi otok zraven ki je pa najlepsi rajski otok kar sem jih videla po Indoneziji in Maleziji. So tri hise, od teh je ena tvoja in nic drugega, pesek, toplo morje, ogencek na plazi (kokosove lupine), Autan, kitara in slovenska pesem.
Priporocam, samo pazi koga izberes za vodica. Mi smo imeli nesreco. O tem pa naslednjic…

Živjo.

Se pridružujem Pinkijevemu mnenju…dodajam pa vseeno, če nisi pripravljena na blato,prašiče, ki se celo noč derejo in grizejo med seboj, n število komarjev, spanje na lesenih tleh, mrzle noči(ker vodič reče,da ni potrebno imeti seboj spalne vreče), rjavo umazana pitna voda in podobne stvari potem še razmisli. Meni je blo super…bil tam s Pinkijem…je vredno.
Pa še tole o sanjskem otočku zraven….pazi se takoimenovanih SANDFLY-es, ki te pogrizejo precej huje kot komarji.
Pozdravček
Viro.

Upam da te Vito(?) ni odvrnil od izletka. Sem pa slisala da je nekje bolj na severu pa en otocek, ki je pravi surferski raj. Na zalost zensk ni bilo casa (in denarja) da bi skocili se tja. Me pa prav zanima kako je. Pa Bukittingi je pravi raj za nakupovanje in dealinje za cene. Tam lahko kupis vsa darila, ker so poceni pa se uzitek (ali pac ne) se prerekati s prodajalci in jim v kalkulator neumorno tipkati nizjo ceno od ponujene…Kje so tisti casi?

Viro in Pinki

Stvari, ki jih navajata (torej blato, spanje na tleh,…) sem že navajena tako da to ne predstavlja nobenih ovir, saj sem podobno že doživela!

Kako se pa imenuje tisti sanjski otoček zraven?

Hvala za vse informacije!

Lep pozdrav

Kora

E vidis tega se pa ze od takrat ne spomnim,ceprav bi se rada. Je pa vsteto v ceno in kar tam vprasej. S colnom je ene pol ure stran, mislim cist bliz samo coln je pocasen.Tko da bojo zihr vedel.

Živjo.

Nisem Vito ampak Viro:)) – za Pinkija
Sanjski otoček je nenaseljen in je kakšno slabo urco plovbe od Siberuta na zemeljevidu ga boš težko našla, ker je okoli otočka 1 uro hoje. Je pa to verjetno res najbolj sanjski otoček kar se jih da najti oz. jih verjetno ni več veliko po svetu.
Koralni greben okoli otočka je žal uničen…beri mrtev, ker so domačini nekaj let nazal lovili ribe….S KEMIKALIJAMI…in seveda ni ostalo nič…kakšna fajn riba se še najde.
Drugače surferski otok je Nias, takrat ko smo mi bili tam(ne na Niasu) je bil en hud monsun in je več kot 100 ljudi končalo tragično.
Imel smo srečo oz. ne srečo pač potek dogodkov je hotel, da po Siberutu nismo našli moči iti še na Nias. Po mojem mnenju se ne zamudi tok, če se ne gre…ker Siberut pa seka.
Potovanje po Sumatri pa je drugače zelo zelo poceni….povprečno spanje je okoli 200 do 300SIT, hrana(obrok) pa še ceneje kot to.
Uživaj na hudi hudi Sumatri
lp

Viro

Hvala Viro, sej ves, da mi imena ne ostanejo ravno v spominu. Da pa nismo sli na Nias sem si pa rajs zbrisala s spomina. Sala…

…no in kako se imenuje tisti sanjski otoček…če morda veš…

pa hvala za vse informacije

lep pozdrav

Kora :))

Živjo.

Žal ne bi vedel, ker je res majhen otoček.
Lp

Viro

A to bi se pa spomnil, kaj si pil na plazi pa pel…

To pa pač ni več za tale forum…:))

Hi !
Mi smo bili junija 2002…
iz Jave na Sumatro smo pripotovali s speed-boat,
se odpeljali s taksijem v prvo večje mesto (B..lampung),
preživeli tam en cel dan,
nato pa se odpravili nazaj na Javo (s trajektom),
ker bi morali potovati do Ekvatorja celih 28 ur z busom…
se nam je preveč mudilo dalje…

Lp, Nadi

Kora, pozabla sem ti v mejlu se napisat, da si lahko preberes o Siberutu tut v reviji Svet in ljudje. Clanek je v 2 delih: januar in fabruar 2001.
Upam, da si dobila moj dolg mejl. Nic se ne oglasis.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close