Sulavezi, Indonezija
A je bila sodelavka tudi decembra na Sulaveziju? Me zanima, kako je z vremenom (dežuje?), kake so temperature, da vem, koliko in kaj za oblečt s sabo vzet. Pa če se potuje tako, da si vsak dan v drugem hotelu oz. prenočišču, da si lahko stvari v kovček spakiram, ali je bolj primeren kak nahrbtnik, če bi bilo treba stvari s sabo nosit? In kake so cene? Pa na splošno, kako ji je bilo njej všeč tam, če priporoča.
Zaenkrat toliko. Hvala že vnaprej.
torej..najprej naj povem, da sem se zmotila, ker ni šla na sulavezi z oskarjem (drugače vedno hodi z njimi), ampak z agencijo tao..al neki tazga..decembra je baje najlepši čas za it tja, temperature nad 30 stopinj..ona je bila konec novembra, začetek decembra..glede dežja je povedala, da so imeli čudovito vreme, tudi če dežuje ni problema, ker se zlije, potem pa je spet sonce..spali so največ 3 dni v istem hotelu, pa še to samo enkrat, drugače vsako noč v drugem..in ker te ne pripeljejo vedno točno do hotela, si moraš prtljago pač sam prenašat, zato je skoraj obvezen nahrbtnik..v njihovi skupini je imel samo eden tisti trdi kovček, pa še temu je šel pesek v ključavnico, tako da se je ta pokvarila in kovčka ni mogel več odpreti.. ona gre ponavadi z 8 kg prtljage v nahrbtniku (kako ji to uspe, mi ni jasno), topla oblačila ima itak na sebi, drugače pa majice in kratke hlače..kar rabi, si kupi tam, nekaj svojih cunj pusti tudi tam, saj je ta stvar bolj avanturistična in rabiš treking čevlje, ne pa salonarjev 😉 glede cen je povedala, da je zelo poceni, tako hrana kot stvari, le pivo je malo dražje..upam, da ga ne piješ 🙂 baje je narava naravnost čudovita, in če to reče človek, ki je prepotoval pol sveta, bi ji že verjela..obvezno moraš vzet s sabo podvodno masko, zaradi tropskih ribic in lepot pod vodo..kopaš se tudi v rekah, jezerih..domačini so zelo prijazni..v glavnem, zelo ji je bilo všeč, pa je kar zahteven popotnik, vsekakor priporoča..upam, da sem ti vsaj malo pomagala, v glavnem, na tvojem mestu bi se odločila za to varianto, res.. aja pa še to, rekla je, da si poglej oskarjev časopis, ki ga dobiš na internetu, noter so mnenja, izkušnje.. pa lep pozdravček 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.