SUHE SLIVE V MARCIPANU
Danes sem našla en nov recept, ki mora biti res nor in ga bom sprobala čez vikend:
200 g sočnih izkoščičenih suhih sliv
5-7 žlic rdečega portskega vina ( bom vzela kar merlot)
400 g marcipanove mase ( čez mejo je 2-3x cenejša)
ca 100 g sladkorne sipe
300 g polgrenkega čokoladnega obliva
4-5 žlic kakava
Slive razpolovimo po dolžini in na kratko prevremo v vinu. Pustimo stati ( in ohladiti) najmanj 1 uro.
Marcipan na nekaj sladkorne sipe razvaljamo 3-4 mm debelo. Izrežemo kroge s premerom 6 cm, v vsakega zavijemo 1 slivo.
Čokoladni obliv na debelo narežemo in stopimo v vodni kopeli. Slive z vilicami pomočimo v čokolado, odcedimo in povaljamo v kakavu. Postavimo na hladno, da se strdijo.
KOT NALAŠČ ZA KAKŠMO MAJHNO (DECEMBRSKO) POZORNOST!
Slisi se super. Tudi jaz planiram pripravo takih darilc. Poskusila bom tudi tele:
½ skodelice suhih marelic
¼ skodelice fig ali datljev
½ skodelice orehov
¼ skodelice rozin
¼ skodelice kokosa
3 zlice pomarancnega likerja ali soka
Zmelji v multipraktiku, oblikuj kroglice in jih povaljaj v kristalnem sladkorju.
Verjetno bi bile odlicne tudi, ce jih oblijem z belo cokolado.
Forum je zaprt za komentiranje.