suhe roke
Hči ima že od nekdaj probleme s suho kožo, najhuje pa je z rokami – s hrbtiščem dlani. Kožo ima kot “šmirgl papir”. Pozna katera kako dobro kremo ali kaj drugega, kar bi pomagalo?
Najslabše je v kurilni sezoni, zaradi suhega zraka v stanovanju in mraza zunaj.
Ne vem več, kaj lahko narediva. Roke si maže skoraj non stop, preizkusila je že vse možne kreme za roke…
Učinkovite kreme za odrasle so itak pa samo Matis ali Juvena. Vse ostale samo blažijo, te pa dejansko zdravijo suho kožo. Samo jaz bi se prej posvetovala v drogeriji, preden bi s tema kremama pocala po otroški koži…. Sta pa ti dve kremi precej dražji….. Matis ok. 30e, Juvena ok. 50e….. Jaz preguram zimo v najhujšem, samo s tema dvema kremama….+ Avent, za čase ko ni najhujše….
Aventove kreme imajo v Arielu ali Babycentru. Aventova magična krema je ok. 8e.
Juvena in Matis pa v Muelerju in Mercatorjevih drogerijah. Juvena in Matis sta super zadevi, visoke kvalitete. Če ima že ranice in če vam finančno ni takšna težava, potem kupite še en obnovitveni gel od Juvene, ki ful celi te ranice. V eni noči sem imela vse roke zaceljene. Stane pa ok. 80e.
Meni ne pomaga nobena krema iz lekarne in nobena zdravniška….
Najbrž niti ni toliko pomembno, katera krema, kot to, da jo zelo redno maže, vsekakor pa po vsakem umivanju rok in vsakič, preden gre ven na mrzlo (pa po možnosti rokavice gor, ko gre ven) – pa tudi, kar je nekdo svetoval, zvečer pred spanjem obvezno namazat, pa čez bombažne rokavičke, to bi moralo kmalu pomagati.
Ker je pa še precej mlada, bi ji tudi jaz raje svetovala kakšno bolj naravno kremo, brez odvečne kemije, še posebej, če ima ranice, ker če bo tako pogosto mazala, se kar nabere, če ima kremo s škodljivimi snovmi. Saj sploh niso vse tako drage, recimo jaz uporabljam iz Muellerja Terra Naturi (Aloe vera-pomaranča), stane okoli 2 eur, ima pa BDIH certifikat (obstajata še vonja vrtnica in avokado od iste znamke).
Po mojih izkušnjah, boš morala poskušati, dokler ne najdeta nekaj, kar bo ustrezalo njeni koži.
Jaz sem zadnjič našla formulo zase – Scheller – mandljeva krema in pa tudi njihov lotion za telo. Mi je v enem dnevu popravil blazinice na prstih, kar je prej trajalo po ves teden, preden, se mi je koža obnovila..
Hči ima enake težave kot tvoja – jaz to rešujem z obvezno uporabo rokavic od dneva, ko se začnejo hladna jutra, pa vse do takrat, ko je res toplo in pa, nekajkrat na teden obvezno spanje z rokavičkami, spodaj pa na debelo namazano negovalno mazilo. Pomaga. Seveda pa vsak dan sproti tudi čez dan mažemo, mažemo in še enkrat mažemo. Sedaj preizkušam, če bo tudi njej pomagala Schelerjeva krema. Obstajajo pa tri – ognjič, lotus in mandelj.
Pri nas ni bilo uspeha z npr. Neutrogeno, linola fett, A dermo, Avene, Garnier,pa veliko tistih, z ne nekim zvenečim imeom, pa to ne pomeni, da niso dobre. Pač pri nas nismo uspeli, drugje pa so. Zato ne obupat. Je pa potrebna nega ves dan, ves čas,vsaj dokler je hladno. Žal. Ampak, glede na to, da je hči stara 14 let, bi moralo biti to lažje, kot pri moji 7-letnici. Pa še ta je pridna že nekaj časa, kar se tega tiče.
Veliko uspeha!
Forum je zaprt za komentiranje.