Subvencijo za samozaposlitev nujno porabiti v 2 letih?
Ste mi že pomagali, pa se ponovno obračam na vas. Lani sem prejela subvencijo za samozaposlitev, sedaj sem šla v krajši delovni čas zaradi starševstva, ker se je to izkazalo kot možno. Sedaj me pa zanima, ali je sredstva 4500€ potrebno porabiti v 2 letih ali ni nujno, ker za prispevke jih ne bom porabila, kakšne večje investicije pa ne načrtujem. Hvala za odgovor.
Kakor so mi pojasnili, moraš na podlagi teh sredstev in zavoljo njih obstajati 2 leti, ne pa, da jih moraš ali ne porabiti. Hočejo le doseči, da ne boš porabil denarja v 3 mesecih in zaprl štacuno. To je vse. Ne nazadnje te tudi ne kontrolirajo, za kaj jih porabiš (saj te niti ne morejo), samo s.p.-ja ne smeš zapreti oziroma prenehati delovati pred iztekom dveh let.
Meni so razložili, da je odvisno kdaj je pogodba podpisana. Prve so imele navedeno, da je denar namenjen za prispevke, kasneje pa ne več. Tako da poglejte pogodbo.
V kolikor ste spremenila zaradi starševstva, morate na zavod poslati obvestilo in kopijo odločbe iz Centra. Potem vam bodo popravili pogodbo na daljši čas, če so bila sredstva točno določena za prispevke. Če ne je pa v redu.
Forum je zaprt za komentiranje.