Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev subvencije zavoda za zaposlovanje za zaposlitev osebe

subvencije zavoda za zaposlovanje za zaposlitev osebe

Zanima me, če ima kdo kot podjetnik ali ste zaposleni pri podjetniku in je dobil delodajalec subvencijo za zaposlitev od zavoda za zaposlovanje. Rada bi zaposlila eno osebo in se mi nekako težko izzide, če bi pa dobila subvencijo, vsaj nekaj, pa bi bilo veliko lažje, še posebej, ko so časi neplačevanja.

Zanima me, če katera ve, ali res tudi zavod zamuja z izplačili teh subvencij ali jih izplačuje na določene roke, ki jih postavi v pogodbah. Pri razpisu Zaposli.me, se čaka na izplačilo 120 dni. Ali veste morda, se držijo teh rokov, izplačajo kaj prej ali vsaj v tem njihovem roku? Ima kdo kakšne izkušnje s temi razpisi iz teh evropskih skladov?

Plačujejo na rok, previdna bodi edino pri tem, koga zaposluješ. Mi smo zaposlili delavko v lokalu za takrat šest mesecev, vendar je po treh mesecih službo pustila, ker je našla zaposlitev drugje (v trgovini). Sredstva smo morali vračat.

Lahko zaposliš mene preko Zavoda za 4 ure.

lp

In upam, da ste ta stredstva dobili nazaj od te vaše (bivše) zaposlene, ker le tako bi bilo prav, ker je ona dobila novo zaposlitev (pa tudi v pogodbi to piše).

In upam, da ste ta stredstva dobili nazaj od te vaše (bivše) zaposlene, ker le tako bi bilo prav, ker je ona dobila novo zaposlitev (pa tudi v pogodbi to piše).[/quote]

in ona je delala te tri mesece zastonj al kako ti to misliš?

In upam, da ste ta stredstva dobili nazaj od te vaše (bivše) zaposlene, ker le tako bi bilo prav, ker je ona dobila novo zaposlitev (pa tudi v pogodbi to piše).[/quote]

in ona je delala te tri mesece zastonj al kako ti to misliš?[/quote]

Ne sredstev nismo dobili nazaj od nje, nas je pa terjal Zavod. Ne, seveda je ona dobila plačo, samo pri poslovanju je pač tako, da sredstev običajno namensko ne varčujemo za plačevanje prispevkov za zaposlenega za šest mesec in potem imaš samo en ekstra strošek s povračilom denarja Zavodu in seveda z iskanjem novega delavca.

in ona je delala te tri mesece zastonj al kako ti to misliš?[/quote]

Ne sredstev nismo dobili nazaj od nje, nas je pa terjal Zavod. Ne, seveda je ona dobila plačo, samo pri poslovanju je pač tako, da sredstev običajno namensko ne varčujemo za plačevanje prispevkov za zaposlenega za šest mesec in potem imaš samo en ekstra strošek s povračilom denarja Zavodu in seveda z iskanjem novega delavca.[/quote]

Mene bodo zaposlili prek programa zaposli me. Kolikor sem bila obveščena, da sredstev, če delavka najde službo drugje, delodajalcu ni treba vračati ( morda napačna informacija), jaz, kot delavka pa plačam za vsak neoddelan mesec okoli 30 evrov kazni. Ker moram tudi jaz podpisati pogodbo, da se strinjam, da me zaposlijo.
Pogodbe še nisem podpisala, delati bi naj začela v drugi polovici marca.
Moje skromno mnenje…če si delavec sam najde tako delo, ne da ga prisili zavod za zaposlovanje je mala verjetnost, da to delo pusti. Razen, če so delodajalci res grozni ali, da najde res sanjsko službo z višjo plačo.

Ne sredstev nismo dobili nazaj od nje, nas je pa terjal Zavod. Ne, seveda je ona dobila plačo, samo pri poslovanju je pač tako, da sredstev običajno namensko ne varčujemo za plačevanje prispevkov za zaposlenega za šest mesec in potem imaš samo en ekstra strošek s povračilom denarja Zavodu in seveda z iskanjem novega delavca.[/quote]

Mene bodo zaposlili prek programa zaposli me. Kolikor sem bila obveščena, da sredstev, če delavka najde službo drugje, delodajalcu ni treba vračati ( morda napačna informacija), jaz, kot delavka pa plačam za vsak neoddelan mesec okoli 30 evrov kazni. Ker moram tudi jaz podpisati pogodbo, da se strinjam, da me zaposlijo.
Moje skromno mnenje…če si delavec sam najde tako delo, ne da ga prisili zavod za zaposlovanje je mala verjetnost, da to delo pusti. Razen, če so delodajalci res grozni ali, da najde res sanjsko službo z višjo plačo.[/quote]

Ne, po mojih izkušnjah žal ni tako. Tudi jaz sem vedno ljudi ocenjevala po sebi, pa sem naredila take napake, da me po letu dni še zdaj glava peče. Ljudje, kot delavci so žal prepogosto, saj sploh ne najdem pravega izraza. Z možem sva imela lokal in ker nisva mogla bit tam pač 24 ur na dan, so zaposleni, poleg tega, da so pokradli vse, kar praktično ni bilo pritrjeno, da sploh ne govorim o stvareh iz kuhinje, odpirali takrat, ko se jim je pač dalo vstat, svojim kolegom stregli s popustom ali zastonj, zamujali na delo, pri čemer jih predhodna izmena ni počakala, tako da je bila kuhinja recimo pol ure prazna…. Mislim groza… Ne vem ali sva samo imela tako ‘srečo’ da sva take zvezde našla ali kaj. Iskala sva ljudi na borzi, več kot 90 odstotkov jih je prišlo samo po podpis. Sploh nima smisla, da pišem…

Moje skromno mnenje…če si delavec sam najde tako delo, ne da ga prisili zavod za zaposlovanje je mala verjetnost, da to delo pusti. Razen, če so delodajalci res grozni ali, da najde res sanjsko službo z višjo plačo.[/quote]

Ne, po mojih izkušnjah žal ni tako. Tudi jaz sem vedno ljudi ocenjevala po sebi, pa sem naredila take napake, da me po letu dni še zdaj glava peče. Ljudje, kot delavci so žal prepogosto, saj sploh ne najdem pravega izraza. Z možem sva imela lokal in ker nisva mogla bit tam pač 24 ur na dan, so zaposleni, poleg tega, da so pokradli vse, kar praktično ni bilo pritrjeno, da sploh ne govorim o stvareh iz kuhinje, odpirali takrat, ko se jim je pač dalo vstat, svojim kolegom stregli s popustom ali zastonj, zamujali na delo, pri čemer jih predhodna izmena ni počakala, tako da je bila kuhinja recimo pol ure prazna…. Mislim groza… Ne vem ali sva samo imela tako ‘srečo’ da sva take zvezde našla ali kaj. Iskala sva ljudi na borzi, več kot 90 odstotkov jih je prišlo samo po podpis. Sploh nima smisla, da pišem…[/quote]

Hm, očitno je res veliko delavcev zanič. Ko sem šla v prejšnjo službo, kjer sem z veseljem delala do konca, sem šla s strahom. Slišala sem namreč, da niso bili z nobeno zadovoljni itd. In potem sem ugotovila, da je bilo očitno res nekaj narobe z delavkami, ne pa z delodajalci. Jaz nisem imela čisto nobenih problemov, le prijaznost, spoštovanje…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close