subvencije in obveznosti
Podjetje v katerem sem zaposlen je prejelo veliko subvencijo za nakup nove tehnološke opreme za leto 2009 P4.
Eden od pogojev projekta je tudi tale: “Projekt mora izpolnjevati pogoj, ki pravi da bo podjetnik – prijavitelj zagotavljal najmanj ohranitev števila zaposlenih v obdobju 3 let po zaključku projekta oziroma do 31.12.2011.”
Zanima me ali se to nanaša samo na ta razširjeni del proizvodnje ali na celotno podjetje?
Jaz sem zaposlen na novem stroju financiranim iz tega projekta vendar mi zaradi pomanjkanja dela grozi odpustitev. Zaposlen sem za nedoločen čas.
V podjetju sem zaposlen 9 let in sem bil prerazporejen na nov stroj vendar sem ostal na enakem delovnem mestu kot dosedaj. Delo je enako samo stroj je novi. Pogodba se mi ni spremenila!
Poleg pomanjkanja dela imamo delavci probleme s šefom (lastnikom), ki nas nonstop žali, zmerja, grozi, noče dati dela, kriči na nas, zahteva nemogoče od nas, na delu je večkrat vinjen… Delavci imamo enostavno dosti tega, da smo brez možganov, idioti, norci, nesposobneži, paludje (karkoli že to je), golazen itd itd. Vsega rajš ne bi ponavljal….
Poleg tega pa delavcem, ki so zaposleni za določen čas pogodbe izroča prepozno. Včasih zamuja tudi po dva tedna ali več in so v bistvu ta čas na delu na črno brez pogodbe. Sicer jim potem da pogodbo tudi za nazaj samo vseeno mislim, da to ni prav. Pogodbe pa podaljšuje po dva tedna ali pa po deset dni. Ali je to sploh uradno možno? In to delavcem, ki so na istem delavnem mestu že tri leta in več…
kam ga lahko prijavimo glede tega. Po možnosti anonimno!
Zanima me tudi kam lahko anonimno prijavim podjetje, ki prejema subvencijo za skrajšani delovni čas. V petkih uradno ne delajo in delavci dobivajo 10% nižjo plačo. V resnici delajo pa vse petke. Prijavljeni so samo zaradi subvencije in ne zaradi pomanjkanja dela! Torej glede na nižjo delavsko plačo vseh teh 10% uradno nižje plače in pa vse subvencije pospravijo lastniki v svoj žep!
Zanima me pa še nekaj glede odpovednega roka. Ali lahko delodajalec prijavi delavca v odpovedni rok brez da bi delavec to vedel in brez da bi karkoli podpisal?
Kolkor vem se odpovedni rok začne z dnem, ko je delavec o tem pisno obveščen. Ali se mogoče motim.
Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.