Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev subvencija za krajši delovni čas

subvencija za krajši delovni čas

Zanima me, če delodajalec uveljavlja subvencijo za krajši delovni čas za Zavodu za zaposlovanje, ali se potem zmanjša tudi plača delavca?

žal ja

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

In potem kuje iz tega dobiček? Dobi od vseh.
Reveže z minimalcem opehari še za tistih 10% ali več? To je že pa kriminal, se mi zdi.

Prebrala sem o tem vse na spletni strani ZZZS in Ministrstva za delo, pa nikjer ne piše, da se plača mora znižati, ampak, da ne sme biti nižja od minimalne. Delodajalec mi pravi, da mi bo plačo pustil enako, vendar me vseeno zanima, ali mi jo po zakonu mora znižati?

Zanima me, kolikšna je subvencija za težje zaposljive osebe in za koliko ćasa te mora delodajalec zaposliti. Kje izvem, kdaj se subvencije podeljujejo . lp

Lene, malo povej, koliko je oseba stara, koliko časa je prijavljena na zavodu, ali je invalid….

Starost 54 let, 2 leti na zavodu, ni invalid. Ali je subvencija tudi za krajši del.čas in koliko. Hvala

Delodajalec dobi od države in še delavcu lahko vzame.

Kako pa mislite da se pride do avtomobila za 150.000 EUR in vile za 2 milijona evrov? Verjetno ne s šivanjem pižam 8 ur na dan.

Trenutno sta aktualna 2 razpisa – oba sta namenjena tržnim delodajalcem – torej ne pridejo v poštev razna društva, klubi….
Prvi razpis je namenjen prav zaposlovanju za krajši delovni čas. Če zaposliš osebo za eno leto za 6 ur/dan je subvencija 3750 EUR oz. za 4 ure je 2500 EUR. Možna je tudi zaposlitev za pol leta – subvencije so za polovično manjše.
Drugi razpis je Zaposli.me. Tu gre za polni delovni čas. Če zaposliš osebo, ki ustreza ciljnim skupinam (»tvoja« oseba ustreza) za 2 leti, je subvencija 8000 EUR; če za eno leto pa 4000 EUR.
Vprašaj, če še kaj potrebuješ….

Najlepša hvala za podatek. Lp

Pozdravljeni.
Mene pa zanima ,če kdo slučajno ve glede subvencij če odpreš popoldanski s.p in da nisi davčni zavezanec.
Lp.

Za popoldanski s.p. ni subvencij.

Pa še nekaj – VSAK je davčni zavezanec (tudi fizična oseba plača dohodnino), možno pa je, da ni DDV zavezanec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close