Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Študira kdo psihoterapijo?

Študira kdo psihoterapijo?

Pozdravljeni!

Zanima me, če je kdo študent psihoterapije, kako se lotiti, kako daleč je, kateri pristop je pametno izbrati, kaki so vtisi…vse 🙂

Lepo nedeljo!

Obstaja faks za to? Kolikor jaz sledim psihoterapevtom, je poleg psihologov tudi veliko sociologov in se cel kup nekih z new age tecaji. Ce mislis na take, ki resujejo zakone, mladostnike in izgubljene duse.
Ce pa mislis na tiste medicinske, potem je pa pot dolga dolga, medicina, psihijatrija, specializacija, pa se sto nekih dopolnjevalnih solanj, vse v tujini (se prijateljica sola, letos je koncala specializacijo, zdaj bi sla na Dunaj se mi zdi).

Obstaja marsikaj, med drugim tudi dodiplomski (privatni in tuji) faks.

Kolegice so. Faksi so pa na Dunaju v Moskvi, itd.

Kaj pa specializacija na teološki? Se mi zdi, da ena kolegica to dela.

Poznam enega, ki naj bi postal psihoterapevt. Ob tem si mislim samo: svašta.

Aja, zakaj? A potem so tudi psihologi in psihiatri po tvoje svašta?

Moja kolegica pa obvlada, je kar noter padla. Prej je naredila sociologijo na FF, zdaj pa dela tole. Drugače dela z ljudmi s PP, ko konča študij, lahko pa odpre tudi popoldansko obrt (svetovanje).

Mislim, da modalitete predstavijo vsako leto jeseni. Piši na krovno zvezo.

Kar se tiče diplomantov pri 22, 23ih sem pa skeptična kako dobro in zrelo bodo lahko ti svetovali, saj se mi zdijo za tako delo še v iber premladi. Ne vem, mogoče se motim.

Saj zato tudi jaz sprasujem, ce ta faks sploh obstaja za studij po srednji soli.
Vem, da obstaja izobrazevanje po diplomi.

Saj zato tudi jaz sprasujem, ce ta faks sploh obstaja za studij po srednji soli.
Vem, da obstaja izobrazevanje po diplomi.[/quote]

Obstaja faks, mislim, da ga je v Slo postavil Možina, se im.univerza Sigmunda Freuda, ampak kolikor vem ni ”priznan” v Sloveniji, torej ne vem, kako bodo delali… Boh.

Obstaja faks, mislim, da ga je v Slo postavil Možina, se im.univerza Sigmunda Freuda, ampak kolikor vem ni ”priznan” v Sloveniji, torej ne vem, kako bodo delali… Boh.[/quote]

To naj bi bila izpostava dunajske univerze SIgmunda Freuda – kolikor vem.

Tablete namesat pa res ni problem.

Obstaja faks, mislim, da ga je v Slo postavil Možina, se im.univerza Sigmunda Freuda, ampak kolikor vem ni ”priznan” v Sloveniji, torej ne vem, kako bodo delali… Boh.[/quote]

To naj bi bila izpostava dunajske univerze SIgmunda Freuda – kolikor vem.[/quote]

Ja, malo sem nejasno napisala. To podružnico SFU vodi Možina, del izobraževanja poteka tudi na Dunaju, akreditirani pa še vedno niso, se pa trudijo v tej smeri.

Živjo, tudi same sem zelo zainteresirana za to smer . Ali je mogoče kdo dobil kakšno informacijo več, kako poteka študij..kam se treba obrnit..če sploh obstaja specifičen program izključno za psihoterapevta?

Bom bla vesela vsakršnjega odgovora 😉

Poznam eno, ki se je vpisala na teološki faks direkt po srednji šoli. Torej se da.

Pozdravljena

Poglej na spletno stran IPTA. Sem tam peto leto. Torej letos absolvent. Se mi zdi da nekaj takega iščeš..

lepo pozdrav

Tudi mene zanima ta tema. Imam pa en študij že v žepu, ki pa je bil izbran v bolj nezrelih letih.
Razmišljam zdaj še o psihoterapiji. Predvsem zaradi življenjskih izkušenj v zadnjih letih. Me pa zanima, na podlagi česa se je kdo odločil za ta študij..vaše izkušnje. Pomagati drugim? Pomagati sebi? Ali oboje.

Lep pozdrav,
Alen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close