študijski dopust (v šolstvu)
Pozdravljeni vsi skupaj,
pripravljam se na strokovni izpit in me zanima kako je s študijskim dopustom? Zasledila sem, da ga imaš (če si zaposlen za določena čas) samo 4 dni? Ali velja tako kot piše v KP,za vse zaposlene 7 dni?
Zanima me ali moraš študijski dopust koristiti točno tiste dni pred izpitom (da je zadnji dan študijskega dopusta tudi izpitni dan)? Ali ga lahko koristim po želji (prej in se potem vrnem na delo)?
Ga lahko koristim po delih(npr. 4 dni zdaj,3dni kasneje)?
In končno še zadnje vprašanje; Ali te študijski dopust obvezuje krajevno (moraš biti doma ali bi lahko recimo študirala na vikendu)?Se to preverja, tako kot npr.bolniška?
Upam, da bo mi kdo znal odgovoriti na vprašanja
lep pozdrav
Ni res, da ga imaš samo 4 dni, če si zaposlen za določen čas! Pred kratkim sem opravljala strokovni izpit in sem še posebej dobro preučila vse v zvezi z delovnimi razmerji, dopusti – imaš ga 4 dni, kdaj ga imaš, je tvoja stvar, po mojem pa ga ne moreš imet po opravljenem izpitu.
To zadnje sicer zakon ne omenja, ampak je nekako logično… Razen če rabiš psihično sprostitev :)) – ti pa povem, da ko prideš po tistem nazaj v šolo, je kot da nebi delal 🙂
Lahko se pa učiš kjerkoli – na to nikoli nisem pomislila, ampak je logično, da kjer ti najbolj paše – moj fant je cel faks naredil in to celo eno leto prej, kot je treba, z učenjem ob eni reki :)) Pa poleg 12 ur službe, očitno mu je zelo pasalo 🙂
Najlepša hvala za odgovor.
Sem že težko čakala, da se kdo opogumi in pove kaj iz svojih izkušenj:)
Meni se tudi zdi da ga imam 7 dni, ostale stvari pa niso tako opredeljene, da bi si znala odgovoriti, zato pa sem tudi iskala odgovore.
Mislim, da v času učenja ne bom doma, ker potem samo nekaj prelagam in se ne zberem tako kot bi se morala in sem zato namreavala odpotovat.
no bomo videli kako in kaj
lp
Želim ti veliko uspehov pri učenju in sreče pri strokovnem – ni nič hudega.Ne pa se pustit prepričat, da nimaš pravie do dopusta, kot so okrog prinesli eno mojo kolegico, ker se strokovnega ni lotila pravi čas po ravnateljevem prepričanju… Je pa res, da če strokovnega padeš, potem nimaš pravice do študijskega dopusta še enkrat in je verjetno odvisno od dogovora… Vsaj mislim, da je tako.
Zdravo
ja re je tako. če padeš se naslednjič pripravljaš kakor veš in znaš in v prostem času.
brez skrbi..za pripadajoče proste dneve se bom močno zavzela. Kar nam pripada nam pripada, res ne vem kako si lahko ravnatelji jemljejo pravico in odrejati nekaj kar je že dorečeno in zapisano iz strani njihovega nadrejenega.
malo sem edino cvikala, da bo mi kdo rekel, da moram biti doma (da bi preverjali kot znajo preverjati bolniške). Sicer pa, če cel študijski dopust ležim v sobi ali na vrtu ali na vikendu (ali celo kje drugje) se jih menda ja ne tiče???
lp
Forum je zaprt za komentiranje.