Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Študij slovenskega jezika s književnostjo

Študij slovenskega jezika s književnostjo

Lep pozdrav!

Počasi, a vztrajno se bliža oktober, in z njim študij. Prosila bi vse, ki študirajo slovenski jezik, naj mi napišejo, kako je študirati-je težko, zahtevno,….. Prosim, pomagajte, ker me je kar malo že strah:( Mislim, da ne bom zmogla…

Že vnaprej hvala za odgovore! Lep pozdrav.

Jaz sem tik pred diplomo in kaj naj ti rečem. Težko ni, da se ne bi dalo narediti, ampak seveda se moraš učiti. Kot povsod. Eni izpiti so težji po vsebini (vokalizem, jezik, književnost …), drugi zaradi učiteljev, večina pa je zanimiva in prav nič težka. Sicer pa nikar ne govori, da ne boš zmogla, tako hudo pa ni, in sploh, če te veseli …
Veliko uspeha ti želim in uspešen študij.

Boš študirala enopremetno?
V tem primeru boš pomoje imela malo lažje delo, ker dvopredmetno pa zna bit kar j***.
Jst zase rečem, da ne bi nikoli več izbrala te smeri, nasploh bi se FF-ja izogibala od daleč.

Jaz imam pa popolnoma drugačno izkušnjo kot Cukrčk – menim namreč, da je enopredmetno dosti bolj zajebano kot dvopredmetno, ker imaš kar nekaj “balastnih” izpitov. Drugače pa študij slovenščine zahteva dosti več kot samo učenje – ne rečem, da se s piflanjem ne bi dalo narediti tega faksa, ampak težko se je piflati tako obsežno snov, če ti popolnoma nič ne leži.

Se strinjam. Enopredmetno je bolj za*****. Če recimo študiraš dvopredmetno, se še zmeraj lahko sam bolj poglobiš v snov, ki te posebej zanima, ampak tole je pa kar neki. Je res treba vedet katera poglavja je imel pravopis iz leta … bog si ga vedi. ipd. Sicer pa je na vseh faksih neki balasta. Ampak jaz bi ziher šla 2predmetno, če bi se še enkrat odločala. Sicer pa že vnaprej razmišljat, da nečesa ne zmoreš … to je pa malo preveč. Pesimistično. Mislim, s takim odnosom se pa res ne da. Nikjer! Sam učit se je treba pa pozitivo, pa je. Pogrešam pa dobre predavatelje.

New Report

Close