Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Študij medicine in delo zdravnika

Študij medicine in delo zdravnika

Pozdravljeni,
sem dijak 4. letnika in se zanimam za študij medicine. Zanima me predvsem težavnost študija in kako potekata pripravništvo in specializacija po študiju (trajanje, zahtevnost, drugi podatki, ki bi bili lahko pomembni). Zanima me tudi kakšno je delo zdravnika po specializaciji, predvsem tistega, ki dela v splošni ambulanti (urnik, zahtevnost, odgovornost…). Zanima me pa tudi, koliko je še izobraževanj med delom.
Vsem prav lepa hvala za odgovore.

Ni lepo, da bo na Zemlji manj ljudi, kar pomeni manj onesnaževalcev?

https://www.affaritaliani.it/cronache/aversa-morto-medico-di-45-anni-per-arresto-cardiaco-aveva-fatto-il-vaccino-718505.html
https://www.secondopianonews.it/news/cronaca/2021/01/18/infermiera-muore-nel-sonno-a-frosinone-cause-naturali-ma-era-stata-vaccinata.html
https://www.secondopianonews.it/news/cronaca/2021/01/27/un-altro-infermiere-muore-nel-sonno-infarto-aveva-fatto-la-seconda-dose-di-vaccino.html
https://www.thejournal.ie/wexford-doctor-covid-vaccine-false-5335559-Jan2021/
https://www.medalerts.org/vaersdb/findfield.php?EVENTS=on&PAGENO=1&PERPAGE=10&ESORT&REVERSESORT&VAX={04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}28COVID19{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}29&VAXTYPES={04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}28COVID-19{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}29&DIED=Yes&fbclid=IwAR2rBWzmzUUh-5eWc3N4gp6PV3aEnpIyzAX0Oazu32g8hzrPHqKfVmflV1M

V petek in soboto imaš informativce in tam boš izvedel vse.

V novicah piše, da je ta precej nekulturna in egocentrična Teja Jarac, spet neke pritožbe dajala (Mladi Plus), ker so bili nekateri iz drugih držav zavrnjeni na študij medicine v Sloveniji, ker so ob epidemiji povečali vpis za državljane Republike Slovenije in ni bilo več mest za druge študente.

Gospa Jarac preberite tole:

-pred 15 leti nazaj je bil le redko kateri študent na teh fakultetah iz drugih držav

-potem so leve vlade začele zmanjševati vpis za naše državljane in povečevati vpis za tuje študente,

do te mere, da se je v vsakem letniku vpisalo  20 (ali celo več) tujih študentov- na račun manjšega vpisa naših.

– kolikokrat se je sošolcem zgodilo, da so bili na meji z vpisom za v višji letnik pa so jim zavrnili vpis v višji letnik. Enega poznam ko so mu dvakrat zavrnili vpis, sošolka je imela manj točk, pa so ji odobrili. Kje je bil Jarac takrat? So ljudje izgubili po leto ali dve, za praktično nič.

-mnogo teh tujih študentov gre potem v tujino naprej. Tudi mnogo zdravnikov, ki pridejo sem in dobijo dovoljenje gredo mnogi naprej. Da ne omenjamo, da države iz katerih prihajajo (po navadi z nižjim standardom) so zaradi bega izobraženih in tudi nenazadnje vseh ljudi s specialnimi znanji, pa naj bo mehanik ali pek, zaradi tega še v večji krizi. Temu se reče beg možganov.

-potem pa vprašaš sodelavca/sošolca iz tujine zakaj si pa tukaj prišel? Ja so plače višje kot pri nas. Po tej logiki, naj se vsi ljudje na svetu preselijo v državo z najvišjo povprečno plačo. Ta gospa Jarac je res malo čudna.

Se je ena druga fakulteta zmotila pri obračunu študentom (preveč so jim izplačali kot je v pogodbi pisalo), pa so hoteli s fakulteto tisto razliko nazaj, pa je ga. Jarac rekla, ja kdo so oni da bodo zahtevali denar nazaj…

Gospa Jarac se bolj bori za tujce kot domače oziroma bori se za tujce na škodo domačinov. To ni lepo.

Zanimivo, da se sedaj tako borijo za tuje študente in da skrajno leva rtv  pripravlja neke prispevke in podobno… 44 tujcev bodo sedaj sprejeli na medicino v Ljubljani? To je skoraj 1/4 vseh vpisanih v letnik…

Jaz ko sem študiral medicino sem bil dvakrat zavrnjen za vpis v višji letnik, vsakič z drugim razlogom. Sem imel enkrat 53 točk (in zdravniška opravičila), ker so neki izpiti sestavljeni iz več predmetov skupaj in enega nisem imel narejenega in je potem zmanjkalo za 54 točk,  sošolka iz juga je pa imela 51 točk pa je bila sprejeta v višji letnik, jaz pa ne. Kje je tu enakopravnost?

Smo imeli ustni izpit, pa ena  tujka pojma ni imela in sem še 3/4 njenih stvari odgovoril namesto nje, pa jo je spustila naprej… Meni so to nikoli v življenju ni zgodilo, da bi znal skoraj nič, pa da bi naredil… Se je pa izgovarjala na jezik že kar v štartu, da se je naredila “bogo”.

Sem se hotel prepisati iz Ljubljane v Maribor na medicino, da ne izgubim celega leta, ker tam je pogoj 51 točk v Lj 54, imel sem jih pa 53 točk in se nisem mogel vpisati, ker so imeli za prehode razpisanih točno nič mest. Toliko o enakovrednosti. Tujci so v Sloveniji več vredni kot državljani, videno že velikokrat, od športa do študija.

44 tujcev bodo sedaj na medicino sprejeli v Lj in 20 tujcev v Mb.

To je pa res fer do njihovih držav, ki so jih 15 let šolale v osnovni in srednji šolo, da sedaj odhajajo iz svoje države… Če bi vsi tako delali bi kmalu zmanjkalo sposobnih ljudi v njihovih državaha…

Še manj fer je, da šolnino teh tujcev bodo krili slovenski davkoplačevalci. Ampak to je tako, če  ljudje ne znajo nič razmišljat in se obnašajo kot da je vse v življenju zastonj.

Js sem enkrat imel ustni izpit z eno tujko, ki je tle iz Makedonije. Itak jih je že tolk da je kot da si na neki tuji šoli ne pa v Sloveniji. Včasih jih baje ni blo skor nič. In je kar direktno rekla da je tuki zato, ker so boljše plače. Si rečem v redu si materialist/egoist in si pustila starše, prijatelje in sorodnike in si šla ampak kdo bo pa njeno mesto nadomestil v Makedoniji… Nihče. In na dolgi rok delajo škodo svojim državam, pa še tudi se vrivajo in je pol gneča in manj kvalitetno, ker je manj časa za vsakega študenta. Tako da ti ki pridejo iz drugih držav, so za lastne države izguba delovne sile in znanja. Tle se pa pol nosijo visoko kot da so ne vem kaj več… Malo morgen.

Da ne govorim o tem, da na enem izpitu, ki je najtežji v letniku, mi je sošolc reku da ni mela  skor nič pojma na ustnem pa je naredla in da če bi on tolk zelo malo znal zihr ne bi naredu in da ni imel občutka da bi blo to dost za pozitivno. Poznam ljudi, ko so ta izpit šli delat tut 5x delat in so zgubili celo leto, ker je res pasji izpit in morš dobr razumet stvari(tam 1.500 strani literature)… ampak seveda pri nas je tko, da smo do tujcev bolj prijazni kot en do drugega, kjer je velikokrat neka nepotrebna favšija, nekulturnost in nesramnost…

In opažam da še velikokrat bodo tujcu bolj pomagal kot domačmu in med sabo se tujci dost skup povežejo, naši pa egoisti vsak zase in noče nič posodit, tak da js tujce več ne šmirglam 5 posto. Nardijo lažje, ko končajo so pa na trgu enakovredni in bodo konkurenca, in da bom js enmu pomagal, da bo našemu al pa celo men prevzemu mestu, ne hvala. Če so pa drugi oziroma druge tako neumne pa naj bodo. Ti naivneži iz sindikata mladih se še pa borijo za te tuje egoiste hkrati pa delajo s tem škodo njihovim domačim državam… Kapo dol. Enako sem gledu ko sem delu prek študenta, ti tuji zdravniki, se jim vsi neki dobrikajo sodelavci, sodelavke, domači med sabo pa favšija in odnos kot skregana pes in mačka. Nerazumno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close