studentska prehrana in boni
Pozdravljeni,
ja, ljubljana se vztrajno bliza, jaz pa si doma na veliko ze blansiram vso mozno domaco zelenjavo za razne juhe, pripravljam si cmoke, pitulice, struklje….:))…kaj morem, imam pac najraje domaco hrano. Pa vseeno bom morala tu in tam pojest tudi kaj v restavracijah in drugje na studentske bone…pa me zanima, ce mi lahko kdo kje priporoca kaj res dobrega in kvalitetnega na bone (nisem ravno obozevalka mesa, ocvrtih stvari in drugega fast fooda, tako da to ne pride v postev)…..malo butasto bi se pocutila, ce bi dobila na prodajnem mestu bonov seznam gostiln ki sprejemajo bone, pa ne bi vedela kaj v bistvu tam sploh strezejo (ok, razen ce pise pizzeria) in kje v LJ to sploh je, ker se mi gre da je vse skupaj bolj kot ne v centru. PAc tako me malo zanima, kam hodite studentje jest, in tudi ostali, kaj mi priporocate?!
LP, zala
Glede na to, da sem živela v centru, ti lahko malo svetujem 🙂
Rekla si, da imaš rada domačo hrano, zato bi ti jaz priporočala Gostilno pri Mraku. Jaz sem na začetku skoraj vsak dan jedla pri njih. Imajo res tako govejo juho, kot jo narediš doma. pa tudi prijazni so, pa vedno je na meniju tudi vegetarijansko kosilo.
Potem je tukaj Maximarket. Meni osebno je bolj všeč zgornja restavracija. Spodaj imaš samopostrežno restavracijo, vendar se zna zgoditi, da imajo jedi kar precej enak okus. Zgoraj pa imaš vsak dan pač po eno ali dve kosili in izbiraš.
Jaz sem letos velikokrat jedla tudi v restavraciji v Evropi, ampak ne vem, če sedaj ni zaprta (pa ne vem zakaj). Zadnič sem šla mimo, pa je bilo zaprto. Tam dobiš res krasna kosila. Veliko je testenin na raznorazne načine, solato pa vedno dobiš svežo v majhnih skledicah, potem si jo pa sam narediš (z olivnim oljem in balzamičnim kisom).
Tudi Puccini je v centru. Zraven opere, v Ajdovščini in na Trgu mladinskih delovnih brigad. Pretežno italijanska hrana, imajo pa tudi solatni bar.
Velikokrat smo jedli tudi v Joe Penja’s, ampak so sedaj bone ukinili. Škoda, ker je bila hrana (mehiška) ful dobra.
Jaz sem včasih za spremembo šla tudi v Parmo (pizzerija v Maximarketu). Je prav fino. Boni so kar poceni, pizze pa dobre, čeprav niso pečene v krušni peči.
Drugače pa sem jaz veliko jedla na faxu (sploh zadnje leto, ker sem bila zaradi urnika veliko tam). Poizkusi, morda imate dobro “menzo”. Boni so ponavadi prav na faxih najcenejši.
To je to… Saj se bom še česa spomnila, pa ti napišem.
Sem ti kar malo “fouš”… Jaz sem ravnokar oddala ključe od svojega stanovanja novim lastnikom… Priznam, da ni bilo ravno lahko.
Upam, da boš čimbolj uživala v Ljubljani!
Če ti ni predaleč je meni fajn Volta cafe na Tržaški, imajo ful dobrega purana na žaru v popečenem kruhu, z zelenjavo in omakco, pa kalamare, šampinjone in bučke na žaru…res dobro in ne preveč mastno. Ni ravno komplet kosilo je pa vseeno boljše kot kakšen suh sendvič. cena bona je pa ful ugodna okrog 200sit.
LP
Hojla! Hvala vsem, ste mi zelo pomagali, predvsem kresnica, s tako dobrimi opisi. Trzaska mi je precej dalec, tako da ne bom hodila prevec tja….moja pot bo od Most do centra 🙂 in na tej lokaciji bi rada nasla kaj dobrega.
Kresnica, a res so v Joe Penasu ukinili bone? Zakaj?? Pa sem mislila ravno tja hodit… :((( Sicer sem pa slisala da je tudi v cityparku dobra mehiska restavracija – Imperio mexicano ali nekaj takega in da bon tudi ni predrag…okoli 390 sit.
Kje pa je gostilna Pri Mraku?
aja, tan, studirat grem medicino 😉
LP, zala
Zala, res so jih ukinili. Po neuradnih podatkih zato, ker je bilo zaradi obilice študentov tam premalo “tapravih” gostov. Sicer je bilo pa res super! Glede Imperio Mexicano….ne vem; jaz sem bila dvakrat. In mi ni bilo všeč. Jedla sem nekaj zeljenjavnjega s sirom in mislim, da krompirjem…pa je vse skupaj izgledalo, kot, da je bilo že ene parkrat pogreto. pa tudi okus ni bil nič posebnega. Kot da bi zamrznjeno zelenjavo prekrili z malo sira in dalo v mikrovalovko, potem pa dodali še malo začimb.
Mrak je pa čisto v centro; na Rimski (v bližini Križank). Bon je res malo dražji – okrog 500 – 600 SIT (nisem čisto sigurna; poglej na strani od Šou ali kaj podobnega), se pa definitivno izplača 🙂
Hej, Zala!
Kar zavidam ti… ta studentska leta:)
Bos lahko tudi v Pajzlu kaj skuhala. Vsi ti bodo hvalezni. Hcerka je vedno nosila tja razne domace marmelade, kompote in se kaj drugega. To se je konzumiralo in splacalo se je jeseni napolniti shrambo!! Zdaj pa ni konzumentov, na zalost:(
Samo v informacijo, ce bi te zanimalo: v soboto bo v CD svecan sprejem
zlatih maturantov( saj ne, da tudi drugi, ki ste krasno opravili maturo, tega ne bi bili vredni) in mogoce bos zasledila tudi sosedovo Saro. Je vitka plavolaska z dolgimi lasmi. Sicer ne vem, kaksno pricesko bo imela. Ponavadi jih ima kar spuscene. Joj, saj niti ne vem, kdaj bo po TV. Pred casom so posneli tudi razgovore z njimi.
Uzivaj se zadnej dneve pocitnic Babi
evo, se nekaj predlogov.
v btcju imas kar nekaj lokacij, kamor gres lahko jest. omenila si ze imperio mexicano. komu ni najbolj vsec, ker da imajo bojda jedi zelo podobne okuse, kar pa se mene tice (nisem zelo zahteven, se mi zdi :)), pa so cisto v redu. pa se porcije so ponavadi ogromne. predlagam indijanske kruhke s tuno, morda pa rajsi chimichangas… mljask 🙂
potem je zraven osterija pri oljki. tu dobis za bon kar eno kosilo, z juhico, solato, glavno jedjo in kozarcem pijace. tudi tu ni swoh, je pa navadno bolj za mesojedce, po mojih dosedanjih izkusnjah.
se malo naprej je samopostrezna restavracija, za katero pa nisem vec 100%, ce majo se bone. mislim, da so jih imeli, lahko, da jih imajo se, ne vem pa natancno.
in se malo naprej je… kaj je ze… nordsee! tudi tu so imeli ene 4 mesece nazaj bone, najbrz jih imajo se. meni se ni zdelo nic posebnega, lahko pa poskusis, ce bos kaj tam hodila, bodo imeli kako fajn kosilo in se ti bo zahotelo morske hrane.
v btcju imas tudi kratochwill. tudi na bone. tu pa je tako, enim je grozno vsec njihova ponudba pic, drugim pa niti ne, zato pa majo rajsi drugo ponudb hrane. dobi se marsikaj.
ne vem, ce je tudi v btcju na bone ampak tudi tu lahko po novem dobis horse burger.
v btcju sem ziher se kaj pozabil omenit, ma kaj ko je toliko tega. potem je tu se picerija tunnel, pod gradom, ki je zelo fajn, najbrz ima tudi kaka kitajska v tvoji blizini bone, lahko malo pogledas na sezname.
dober tek 🙂
Pa je v ljubljani več kitajskih na bone? POznam samo Zong hua-> NA Viču.
KAr se tiče mehiške v BTC-ju je tako, meni osebno je bilo všeč: Fant, ki je že prej jedel v JOe Penas’u pa pravi, da je tu slabše. VSekakor se ti splača probat!
tunel pod gradom je baje tudi dober-super pice. POtem je tu še Puccini.
Hm to bi bilo pa od mene vse. Več žal ne poznam, ker ne študiram v lj, ampak grem včasih s fantom(če sem u lj) na kosilo.
Obvladam bolj Primorsko 🙂
Ojla!
Hmmm, zdaj me je pa res pričakalo kar precej dobroh nasvetov – posebna hvala vsem in McAjvarju za izčrpno poročilo 🙂 ja, BTC imam precj blizu (peš 15 minut) in bom šla večkrat tja. Kartochwill poznam in mi je zelooooo všeč, posebej solata s hobotnico in tudi pizze imajo ene boljših.
Ravno danes sem zvedla še za Oštarijo pri oljki…..McAjvar, kaj so to chimichngas? 🙂 na mehiško hrano se pa sploh ne spoznam, vem edino kaj so tortilje, takos, burito, fajitas, chili con carne in tu se moje poznavanje konča…..definitivno bom kupila te bone za Imperio, in bi te še prosila ali pa koga drugega, kaj priporočate v tej mehiški restavraciji ?!
Včeraj sem poskusila hrano v Joe Penasu – zelo dobro, lahko (ne tišči v želocu), sveže, malo eksotično, toda glede na povprečno ceno bonov precej drago…..ampk bom tja vseeno šla kakšne 4x na mesec.
Ja, tudi v Puccinija in La storio bom šla…poznam njihove testenine in solate in so mi zelo všeč.
Mimi34, kakšno hrano pa imajo v triglav lunch baru…priporočaš kaj posebnega, po možnosti na malo bolj zdrav način pripravljenega;?!
Majuška, tan, sonce rumeno in mimi34 hvala vsem za lepe želje!
LP, zala
Nihče ni nič omenil nove kitajske restavracije na trubarjevi 50 (zraven čerina) imenuje se ZHONG HUA 2 ali nekaj podobnega( kako se pravilno napiše ne vem…), potem je še ena mehiška restavracija na novo CANTINA MEXICANA na wolfovi ulici, zraven As-a. Joe penjas pa ni imel bonov, ker se niso držali pravil, sedaj pa jih imajo že nazaj. Nordsee pa tudi nima več bonov. Puccinija sta se preimenovala: ta v podhodu Ajdovščina je sedaj SKRITI KOT, oni pri tramvaju na viču pa je sedaj nazaj LOVEC. Baje da je hrana ista, samo ime gostiln drugačno. Mislim pa da je tudi kitajska restevracija Kitajski zid na bone…
Lep študij, meni se počasi izteka…
Forum je zaprt za komentiranje.