Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Študentka-bolniška-porodniška

Študentka-bolniška-porodniška

Pozdravljeni!
Zanima me, če se je že kdo srečal s podobno situacijo, oz. mi lahko svetuje.
Pred kratkim sem diplomirala. Ker me podjetje, v katerem sem delala kot študentka še ni bilo pripravljeno zaposlit, sem si podaljšala status študentke, da sem še naprej lahko delala pri njih.

Sedaj pa sem 9 tednov noseča (s partnerjem pričakujeva drugega otroka, sin je star 18 mesecev). Ker je nosečnost potekala dokaj normalno sem nameravala delati kot študentka do 8.meseca, potem pa s privarčevanim denarjem uživat ob novorojenčku.

Žal sem v 8. tednu močno zakrvavela, k sreči pa je z otročkom vse v redu, seveda se moram zdaj izognit vseh naporov in počivat. Idealno bi bilo če bi bila na bolniški in mi tako ne bi bilo potrebno skrbet za finance, tako pa…

Zanima me, če se mi uspe zaposlit, ali lahko že po nekaj dneh zaposlitve nastopim bolniško, ki bi potem naslednje leto junija prešla v porodniško itd.?
Malo neprijetno mi je prosit za uslugo sedanjega šefa ali kakšnega znanca, če me lahko zaposli in da mu vrnem stroške, ki bi jih imel z mano, zato me zanima, če me lahko partner (nisva poročena) zaposli kot gospodinjsko pomočnico? Oz., kakšna finančna rešitev bi bila primerna v mojem primeru?

Že vnaprej hvala za odgovore in lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close