Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Student154

Student154

Pozdravljeni,

na ta forum se obračam, če je kdo tukaj ki mi lahko pomaga oz. pomaga nam študentom.

Pred kratkim smo na Facebooku naredili skupino “Študenti in študentke Slovenije”. Zakaj? Ker nas niti vlada niti Študentska organizacija Slovenije ne poslušata.

V skupini smo se dogovorili, da bomo naredili peticijo.

1. Peticija proti pogojem PCT (in da nam šola zagotovi dovolj veliko varnostno razdaljo).

V šolskem letu 2020/2021 smo nekateri študenti občasno lahko vaje imeli na fakulteti, pod pogojem da je bilo poskrbljeno za dovolj veliko varnostno razdaljo. Vendar kot vsi vemo, fakulteta tega ne bo mogla zagotoviti, saj je študentov več kot pa je predavalnic… Zato seveda vemo, da ta bi bila ta peticija neuspešna. Ker pa želimo nekaj doseči se nagibamo k tej peticiji:

2. Peticija, da nam fakultete omogočijo šolanje od doma

Po pogovoru z nekaterimi fakultetami, so nam te dale jasno vedeti da nekatere ne razmišljajo o omogočanju šolanja na daljavo, nekatere pa. Kar seveda ni pošteno do vseh študentov v Sloveniji, ker bi to mogle fakultete omogočiti vsem. Vemo, da si nekateri študentje želite nazaj v predavalnice, ampak mogoče je ta predlog boljši, saj se nam v tem primeru ne bo potrebno cepiti ali testirati. Prav tako pa se boste vseeno lahko šolali. Študentje si le želimo pravice do šolanja a vemo da PCT pogoja, čeprav ni zakonit, ne bomo odpravili ker saj vemo kakšni ljudje so na vladi itd.
Veliko nas je pisalo tudi Študentski organizaciji Slovenije, ki nam pa ne želi odgovoriti. Strahopetno.
Sedaj v tej skupini poteka anketa katero peticijo želijo študenti da izvedemo, in trenutno se jih velika večina nagiba k temu da izvedemo Peticijo 2: Šolanje od doma.

Zato me tudi zanima če kdo ve ali je legitimno da bi izvedeli peticijo na tej spletni strani: https://www.peticija.online/
Koliko podpisov moramo izbrati in komu potem to poslati?

Prosim za pomoč ali pa kontakt nekoga ki bi nam lahko pomagal. Obrnili smo se namreč že na Institut 8. marec, ki ga verjetno vsi poznate zaradi referenduma za pitno vodo, vendar nam niso odgovorili.

Kaj boste pa z vsemi študenti, ki so se cepili, ker si želijo predavanja v živo?

V bistvu me ne čudi, da ste na FB naši same take, ki ne bi šli nazaj v šolo.

Od doma se šolajte filofakserji, ostale nas pustite pri miru.

Lp.

Odgovor na objavo uporabnika
klgnhćd, 17.08.2021 ob 16:22

Kaj boste pa z vsemi študenti, ki so se cepili, ker si želijo predavanja v živo?

Tisti naj obiskujejo predavanja v živo, mi želimo da tistim ki nismo cepljeni, in se ne želimo na 2 dni testirati da nam omogočijo šolanje na daljavo.

klgnhćd, 17.08.2021 ob 16:25

V bistvu me ne čudi, da ste na FB naši same take, ki ne bi šli nazaj v šolo.

Večina si želi šolanja na daljavo ker se ne želijo cepiti ali testirati na 2 dni. Prav tako pa tudi cepljeni lahko zbolijo in širijo Covid, zato bi se tudi oni mogli testirati če že želijo da smo varni.

Dolčegusto, 17.08.2021 ob 16:28

Od doma se šolajte filofakserji, ostale nas pustite pri miru.

Lp.

Nisem vedel/a da sem na Filozofski fakulteti. Ker nisem.

Imamo enako pravico do šolanja kakor cepljeni študentje.

Če se je več kot par procentov študentov cepilo z namenom da si želijo predavanj v živo sem jaz papež. Cepili so se zato, da so lahko poleti nemoteno hodili okrog ne pa z mislijo na predavanja.

Vaše skupine pa se na fb sploh najt ne da, tako da ne vem po kakšnem ključu izvira ta izbor posameznikov, ki namerava delat peticije?

imamvprasanje, 17.08.2021 ob 16:41

Tisti naj obiskujejo predavanja v živo, mi želimo da tistim ki nismo cepljeni, in se ne želimo na 2 dni testirati da nam omogočijo šolanje na daljavo.

Ni problema, ampak konec leta ne bo nobenega popuščanja za vas. Kolikor vem, so vam profesorji letos omogočili dodatne roke, ker so bili rezultati porazni. So vam malo pogledali skozi prste. Pozabite to. Da se ne bi slučajno potem kdo izgovarjal na faks na daljavo.

Tudi ljudje imajo pravico do služb, pa imajo obvezo PCT. Kot sem ti že rekla, lahko zahtevate samo, da gre to na račun države. PCT-ju se pa ne boste izognili. Samo neresni boste izpadli.

imamvprasanje, 17.08.2021 ob 16:42

Večina si želi šolanja na daljavo ker se ne želijo cepiti ali testirati na 2 dni. Prav tako pa tudi cepljeni lahko zbolijo in širijo Covid, zato bi se tudi oni mogli testirati če že želijo da smo varni.

Se strinjam, ampak to z vašo zahtevo nima nobene zveze. Lahko samo zahtevate testiranje na en teden in da plača država.

A opustite misel na Fb. Delajte transparentno z jasnimi vidnimi željami. Obrnite se na razne nevladnike, pocakajte na odgovore od 8.marca, sicer pa se izpišite s faksov. V Sloveniji ljudje z vašim razmišljanjem niso dobrodošli, žal vas bodo preganjali na vsakem koraku. Bolj smiselno je organizirati peticijo za vse drzavljane s podobnim razmišljanjem. Morda bi bil uspeh večji, če bi peticiji dodali še kakšno točko. Srečno nam vsem skupaj!

Blabla232, 17.08.2021 ob 16:52

Če se je več kot par procentov študentov cepilo z namenom da si želijo predavanj v živo sem jaz papež. Cepili so se zato, da so lahko poleti nemoteno hodili okrog ne pa z mislijo na predavanja.

Vaše skupine pa se na fb sploh najt ne da, tako da ne vem po kakšnem ključu izvira ta izbor posameznikov, ki namerava delat peticije?

Vsi ostali, ki niso študentje, so se pa cepili, ker zaupajo cepivu, da so končno imuni???

In seveda se ostali sploh niso cepili zaradi dopustov, potovanj, itd??? Niti pomislili niso na to?!

Resno??? To je pa lepa novica!

Ne strinjam se s tem, da si večina želi šolanje na daljavo – oziroma si ga želi iz napačnih razlogov! Zato, ker nimate služb in sobi – to ni razlog. Študij ni obvezen.  Zagotovit vam ga morajo starši, ne študentsko delo. Kdor dela, ne more resno študirat.

klgnhćd, 17.08.2021 ob 17:02

Ni problema, ampak konec leta ne bo nobenega popuščanja za vas. Kolikor vem, so vam profesorji letos omogočili dodatne roke, ker so bili rezultati porazni. So vam malo pogledali skozi prste. Pozabite to. Da se ne bi slučajno potem kdo izgovarjal na faks na daljavo.

Tudi ljudje imajo pravico do služb, pa imajo obvezo PCT. Kot sem ti že rekla, lahko zahtevate samo, da gre to na račun države. PCT-ju se pa ne boste izognili. Samo neresni boste izpadli.

Pozdravljeni poznam veliko študentov iz različnih faksih in nam niso ponudili dodatnih rokov. Morda veste za kakšen faks ki je?

Če bi bolj podrobno prebrali bi videli da se ne nagibamo k peticiji da PCT pogoja ne bi bilo ker sami vemo da to ni mogoče zato želimo peticijo da študentom ki nismo cepljeni in se ne želimo skos testirati ponudijo možnost šolanja na daljavo.

Jaz vas podpiram, 17.08.2021 ob 17:04

A opustite misel na Fb. Delajte transparentno z jasnimi vidnimi željami. Obrnite se na razne nevladnike, pocakajte na odgovore od 8.marca, sicer pa se izpišite s faksov. V Sloveniji ljudje z vašim razmišljanjem niso dobrodošli, žal vas bodo preganjali na vsakem koraku. Bolj smiselno je organizirati peticijo za vse drzavljane s podobnim razmišljanjem. Morda bi bil uspeh večji, če bi peticiji dodali še kakšno točko. Srečno nam vsem skupaj!

Jah, na žalost so ljudje popolnoma sprejeli pogoj PCT.  In ne samo to.

Podpora javnosti v Slo pa je itak hudo vprašljiva.

Mnogi še vedno ne razumejo pravne fikcije

Link do skupine: https://www.facebook.com/groups/204378081665462

Če ste študent boste sprejeti

imamvprasanje, 17.08.2021 ob 16:44

Imamo enako pravico do šolanja kakor cepljeni študentje.

Seveda imaš enako pravico do šolanja kot cepljeni študentje.  Zato ti je omogočeno testiranje, da dokažeš, da nisi okužen, če se že nočeš cepiti.

Kaj več pa žal ne bo šlo, ker moraš razumeti tudi ti, da imajo cepljeni pravico do pouka v šolah, že lasnko šolsko leto so bili doma, letos pa zaradi nekaj anticepilskih riti pač ne bodo.

podpis pod tole, 17.08.2021 ob 17:08

Jah, na žalost so ljudje popolnoma sprejeli pogoj PCT.  In ne samo to.

Podpora javnosti v Slo pa je itak hudo vprašljiva.

Raznorazne peticije ki se zavzemajo za vse državljane že obstajajo. Mi pa bomo naredili eno posebej za študente.

ne bo šlo, 17.08.2021 ob 17:10

Seveda imaš enako pravico do šolanja kot cepljeni študentje.  Zato ti je omogočeno testiranje, da dokažeš, da nisi okužen, če se že nočeš cepiti.

Kaj več pa žal ne bo šlo, ker moraš razumeti tudi ti, da imajo cepljeni pravico do pouka v šolah, že lasnko šolsko leto so bili doma, letos pa zaradi nekaj anticepilskih riti pač ne bodo.

Ja, saj ne želimo da bi imeli tudi cepljeni šolanje od doma. Cepljeni lahko brez problema obiskujejo predavanja na fakulteti ampak je tudi tu problem da so cepljeni lahko tudi okuženi in širijo med nami.. Ni bol logično da se vsi testiramo potem?

Marsikomu je bilo šolanje na daljavo manj stresno.

Po pogovoru z ostalimi študenti imajo nekateri doma osebe ki spadajo v rizične skupine, in potem vsi zahtevate da se izpostavljamo koroni? Tudi cepljen te lahko okuži…

imamvprasanje, 17.08.2021 ob 17:08

Pozdravljeni poznam veliko študentov iz različnih faksih in nam niso ponudili dodatnih rokov. Morda veste za kakšen faks ki je?

Če bi bolj podrobno prebrali bi videli da se ne nagibamo k peticiji da PCT pogoja ne bi bilo ker sami vemo da to ni mogoče zato želimo peticijo da študentom ki nismo cepljeni in se ne želimo skos testirati ponudijo možnost šolanja na daljavo.

Jaz konkretno vem za FRI in filofaks. Drugje so pa zniževali pogoje za naslednji letnik. Ne delaj se zdaj neumnega. Ali si pa 1. letnik.

imamvprasanje, 17.08.2021 ob 17:11

Raznorazne peticije ki se zavzemajo za vse državljane že obstajajo. Mi pa bomo naredili eno posebej za študente.

Vsekakor! Zakaj pa ne?!

Ne ozirajte se preveč na komentarje in odzive. To je bilo za pričakovati.

Pač…znana folklora: če samo malo izstopaš, te takoj porinejo v drek!

Le pogumno naprej!

En študent, 17.08.2021 ob 17:14

Jaz konkretno vem za FRI in filofaks. Drugje so pa zniževali pogoje za naslednji letnik. Ne delaj se zdaj neumnega. Ali si pa 1. letnik.

Imam prijateljico na FRI (Ljubljana) kjer nikakor niso ponujali dodatnih pogojev. Konkretno na naši fakulteti tudi niso zniževali kriterij, so pogoji za nadaljevanje v naslednji letnik isti kot lansko leto.

Zakaj pa se delam neumnega?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close