Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Strupi v hoferjevi ajdovi moki

Strupi v hoferjevi ajdovi moki

Ravnokar sem videla, da je Hofer izločil iz prodaje ajdovo moko, ker vsebuje živčne strupe ateropin in skopolamin. Ravno to moko smo kupili ta teden in jo v celoti tudi predvčeraj zvečer pojedli, kaj za vraga naj pol vračam v trgovino. Pa kako lahko dajo tako sranje na polico, a vas v več kot fer hoferju ni SRAM???? Pa kje je naša inšpekcija, a so vsi podkupljeni? Zelo me skrbi za družino kaj zdaj, a mi lahko kdo kaj svetuje, na kakšne bolezenske znake moram biti pozorna?

Na strupe se ne spoznam in sem le malo pobrskala. Mislim, da če bi šlo za zastrupitev bi se znaki pojavili zelo kmalu po zaužitju. Če se niso se po moje tudi ne bodo več.
Če bi te močno skrbelo pa zjutraj pokliči svojega zdravnika in ga povprašaj za nasvet.
Sicer se oba strupa uporabljata tudi kot zdravilo, seveda v točnih odmerkih pri specifičnih težavah. Predvidevam, da v moki so bile sicer presežene vrednosti in zato te moke ne bi smeli prodajati ampak verjetno vrednosti niso bile tako visoke, da bi se z zaužitjem lahko zastrupili. Ne vem kako je s toploto ampak verjetno se je tudi s peko nek procent strupov izničil.
Ponavljam pa, da se na to ne spoznam in je vse le predvidevanje in razmišljanje.

Savrinka ne brani nevarno. Strup je strup, ta se nalaga v telesu in ti na stara leta pol ven udar. Tko da v Hoferju so očitno kar uspešni v zastrupljanju Slovencev. Bravo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close