strupene osebe
Kako vam uspeva shajati ali izogibati se strupenih oseb? Sej veste, npr. ena strupena, zavistna in posledično zlonamerna (moževa) teta, ki na žalost živi pet hiš nazaj v ulici. Zmeraj znova ugotovim, da ji je uspelo vznemiriti me. Nočem pa sprožiti kakega konflikta. Sem jih že enkrat “napadla” pa so zamerli za 2 leti.
Ja jaz se takim osebam poskusam izogibat in jih nekak izkljucit iz zivljenja..seveda to vcasih ne gre..tko lahko mene se vedno iz tira sprav sestra s katero se nikakor ne razumeva in sm ze dostikrat sama pri sebi sklenila da se ne bom pustila ob zivce spravit.
Res najboljs je se izogibat ce pa se ze srecate bodi vljudna in prijazna ampak cimprej pac pojdi stran..ne razlagaj ji osebnih stvari in se recmo z njo pogovarjaj sam o vremenu in takem..kokrat jo pa srecas?
… naj bo to sola zate!! izziv! kdo ima toliko tvoje pozornosti in kdo si zasluzi, da te vznemirja? razlisli…
namerno delaj na tem, da ob vseh `strupenih osebah` ostanes mirna, se imas pod kontrolo in jih v glavi preprosto ignoriras. nauci se shajati z njimi, ker jih bos srecevala celo zivljenje. in ko ti bo prvic uspelo, pa drugic .. tretjic, bos ponosna nase!! ne dovoli si!
mojca
Žal vsi spoznamo tudi kakšno strupeno osebo. In posebno hudo je, če je ta oseba v sorodstvu. Po mojih izkušnjah je ignoranca premalo, ker nekateri ljudje enostavno niti tega ne razumejo. Oziroma so tako ozki, da si to lahko čisto narobe razlagajo kot npr. a je z njo kaj narobe, ker je tako tiho, a se mogoče ločuje, a je bolna. Po mojih izkušnjah je najbolje, da jim zelo PRIJAZNO in zelo JASNO stopiš na njihov žulj. Pri meni je to delovalo in imam mir pred takimi ljudmi. Seveda pa vedno prihajajo novi, tako da se ni bat, da bi živeli srečno do konca življenja.
Jaz se trudim, da pustim take osebe na miru in se jim tudi izogibam. Pred kratkim sem imela en tak problem. Oseba je govorila o meni laži in nasploh bila izredno nesramna do mene. Jaz sem se vseeno trudila biti vljudna in prijazna z njo. Oseba se je toliko časa trudila, da je precej ljudi naščuvala proti meni. Zdaj se trudim, da se je izognem. Ne bom pa več vljudna do takih. Stran od takih ljudi in nobene prijaznosti. Jih ignorirati. Pa dobre živce, da zdržiš njihovo zlobo in nesramnosti.
Forum je zaprt za komentiranje.