Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika štruklji s skuto v juhi od Zale – kje je link

štruklji s skuto v juhi od Zale – kje je link

Prosim pomagajte mi najti link od štrukljev v juhi, ki jih spodaj omenja Zala.

Avtor: Zala
Datum: 30-07-04 22:34

Kresnica, enkart sem že kar precej natančno opisala kako naredim štruklje s skuto v juhi…mislim da sem opisala, kako jih delam z dodatkom jabolk, mandljev in rozin….ne spomnim se točno. Če boš našla povej, če ne grem na lov še jaz 🙂 So pa res dobri ja, se splača poskusit. Pls, javi če boš našla.
LP, zala

LP

Hej!
Zalini štruklji
To so štruklji v smetanovi juhi. Jed je torej sladka.

Za govejo juho pa sama naredim podobno; seveda samo s osoljeno skuto, kislo smetano in jajčki.

Iskalnik vse najde:))) Lp

Hej Babi in Špela!¨

Ni nujno, da so ti štruklji sladki – če v nadev ne daš sladkorja, jabolk in rozin, ampak le sol skuto in kislo smetano in jih skuhaš v vodi – potem “juho”, ki jo dobiš, malce posoliš dodaš tekočo sladko smetano ali pa lonček kisle smetane in posuješ z drobno nasekljanim drobnjakom. Je tudi odlično!
Moram zdaj še malo mamo prosit, dami to pripravi kadaj za kosilo ali večerjo, ker sama nimam toliko časa (izpiti seveda, kaj pa drugega :)))

LP

Babi, hvala. Nekaj ti moram še povedati
.
Pred dvema tednoma sem bila za vikend doma, v Kopru, in sem hotela mamo prepričati, da bi naredile lignje na buzari po tvojem receptu.
Prvič sem jih hotela narediti prav z lignji, kupljenimi na koprski tržnici. Pa ni hotela slišati, češ da bo špricalo. Jaz pa nisem mogla 100% zagotovit, da ne bo, ker jih še nisem delala – vendar po postih sodeč ne bi, ker nikoli ni bilo nič omenjeno.
No, potem sva šle popoldne v velik mercator in tam sem zagledala eno gospo, ki sem mislila, da si ti – čeprav sem samo enkrat vidla tvojo sliko. In veš kaj sem storila, spotila sem do nje in jo vprašala, če si to ti – hotela sem te vprašati, da bi moji mamai razložila, da lignji na buzari ne špricajo, …. izkazalo se pa je, da je bila tista gospa Emilija Pavlič, tudi znana kuharica na obali, … Sem se počitila tako … moja mama je sam gledala, kaj vstavljam neznane ljudi …

Sem jih pa potem naredila, ko sem prišla nazal v Ljubljano, kupljenimi v Sparu (so bili v akciji in lih primerni za prvi poizkus). Omakca super, lignji mal gumjasti, verjetno je bilo 15 min preveč. Sem preveč dolgo čakala, da bo voda izparela – tako je vsaj pisalo v receptih, da šele potem zaliješ z vinom in drobtinami, meni pa voda ni izparela? Olja pa lih toliko, da je dno bilo pokrito.

LP

Hej, dekleti:)

Zala, tebi lep pozdrav in upehov pri izpitih!

Špela, hehe!

Mami naj ne bo nič nerodno, če vprašaš neznanko za informacijo; tako se človek uči, kajne?

Ko boš spet v KP, poišči tiste majhne lignje. Na srečanju so vsi pohvalili.
Prav nič ne šprica, ker je na mrzlo in se olje počasi segreva.
Ugotovila si že, da je omaka dobra.

Večji lignji počasneje spuščajo lastno tekočino in meso je seveda malo trše.

Lep pozdrav z obale Babi

hehe, štruklji in seveda jaz v postu 🙂
Te štruklje se moram enkrat res spravit delat!

Lep pozdrav vsem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close