Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ŠTRUKELJ

ŠTRUKELJ

Dogaja se, da takrat, ko kuham štrukelj, se mi prime cunje, v katero ga zavijem in dam kuhat.

Sem gledala kuharja Boštjana, pa se mu je zgodilo prav isto Naredil je en zmazek, ki je sicer dober po okusu, a za pogledati, je ena žalostna neestetska sladica.

Kuharji, povejte kakšen nasvet, kaj je narobe.

Kupi Pecjakove, zmrznjene struklje.  Vrhunska kvaliteta

Kar narejene, saj se strinjam, da so vrhunska kvaliteta, vendar menim, da je boljše narediti domače.

Pa ne uspejo vedno.

No ja, še kuharju Boštjanu Palčiču na TV so se popolnoma ponesrečili.

Zato, prosim, kaj naredite, da se vam ne primejo cunje in da ne počijo.

Ena varianta je, da jih zaviješ v alu folijo, namesto v krpo.

Kuhaš jih v vrečki za peko mesa.

Čez čisto belo krpo ga ni, potrosiš malce z moko, testo pa mora biti dovolj mastno.

Očitno je Boštjan uporabil premalo maščobe.

Jaz vlažen servet potresem z drobtinami in se nikoli ne primejo.

Sem pa delala tudi zavito v alu folijo , ki sem jo namazala z oljem.

Pa je tudi ok.

Meni pa ni jasno, zakaj štruklje zavijate v krpo?

Jaz jih od nekdaj kuham v kropu. Testeno štruco narežem in dam v krop. Zakaj točno jih zavijate v krpo?

Štrukelj je narejen iz specifičnega testa, mora biti mastno, vendar ne preveč mastno, tudi nadev je specifičen, mora biti bogat, vendar ne premasten.

Meja je tukaj prava loterija, zato je treba dati testo v krpo jo potresti z drobtinami in prevezati. Šele z veliko prakse, nastanejo odlični štruklji.

Če je presuho, le malce presuho, bo popokalo in se odprlo, če je premalo mastno, se bo prijelo krpe in se raztrgalo.

Štruklji se mi nikoli ne primejo, pa jih vedno kuham v navadni beli krpi. Je pa treba štruklje, ko so skuhani, takoj spraviti ven iz krpe, ker se drugače prilepijo na krpo.

Moji sosedi so se enkrat prilepili na cunjo in je bilo vse skupaj ena packarija, to pa zato, ker jih ni takoj vzela ven.

Ne smemo pa štrukljev preveč stisniti s krpo, moramo pustiti malo prostora, ker štruklji med kuhanjem še vzhajajo.

Sem začetnica in mi ne rata.

Še kakšen nasvet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close