Najdi forum

Štrudelj

Zanima me, če je katera že delala štrudelj, pa ga surevega pustila čez noč in ga spekla šele naslednji dan? Ali sok od jabolk preveč steče vn al se to da prakticirati?

Hvala!

Če so jabolka sočna, potem razmočijo testo pod jabolki. Rezultat je “kuhano” testo – ni hrustljavo in krhko. Jaz nisem bila zadovoljna z rezultatom.

Nisem poizkusila, a priporočam, da se zavitek, takoj ko se ga pripravi/zavije zamrzne in naslednji dan iz zamrzovalnika direktno v pečico. Če boš to poizkusila, prosim poročaj.

Zamrzovanje so punce že preizkusile in so bile zadovoljne z rezultatom. Sama nisem, ker imamo samo zamrzovalno omaro, v katero cel pekač ne gre. Sirov štrudelj bi naredila en dan prej, pri jabolčnem bi tudi jaz pomišljala. Če bi se mi mudilo, bi raje vzela pripravljeno Pečjakovo vlečeno testo v roli, potem je štrudelj 1-2-3 narejen.
LP Mimi

Testo premažemo z oljem, potresemo z drobtinicami, jabolka pa moramo ožeti, predem nadevamo po testu. V pekač damo peki papir, naložimo zvitke štrudla in damo v hladilnik čez noč. Naslednji dan spečemo v naprej ogreti pečici na 220, potem temp. zmanjšamo na 200 in pečemo cca. 4o min, odvisno, koliko imamo štrudla. Se zelo lepo speče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close