Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stroški veterinarja – tisti ki imate živalce

Stroški veterinarja – tisti ki imate živalce

Previdno pri teh zavarovanjih, naj ti agent pisno pošlje, kaj zavarovanje dejansko krije. Znaš pri kakem zlomu, operaciji, raku …naleteti na grdo presenečenje pri plačilu računa.
[/quote]

Običajno je lastna udeležba do 1000 eur na leto, mesečni obrok pa 100-200 eur. Poleg tega, da če hočeš preveriti že samo preko interneta spodaj na tem linku, lahko preveriš samo za pasemske pse. Pogosto je težava, da moraš potem z rodovnikom dokazovati, da je pes res pasemski. Za samico nemškega ovčarja, koteno leta 2019 plačaš okrog 150 eur golo zavarovanje (brez dodatnih zavarovanj, ki so spodaj navedena).

Sta mi pokapala mojega 3 leta starega Mainecoona.. Dobil je sladkorno, in čez pol leta odpoved ledvic. Po moji presoji je imel zelo kvalitetno hrano, toda žal je zaradi nje tudi umrl.. Imam pa še 2 Pomeranca, katerima zdaj po tej hudi zadevi sama kuham, vse brez soli.. Žal mi je za mojega Samsona.😪😪

Mali pes, bi rekla povprecno cca 120,00 evrov mesecno oziroma, ce je vse ok (hrana, priboljski, kapljice za oci Ciklosporin, prehransko dopolnilo, ampula, obnova ovratnic, deznih plascev in puloverja, postelj 2x, frizer povprecno na tri mesece).
Imeli pa smo se sterilizacijo, pasjo malo in nadaljevalno solo, dvakrat velik pregled z rentgenom, ultrazvokom, pregledom krvi, zdravili, oftamoloski pregled,..

To vam je bilo svetovano kot odlična prehrana s strani vzrediteljev in/ali trgovcev? Ali ste videli reklamo, ki vam je obljubila kvaliteto? Zelo bi me zanimal odgovor, na kak način lastniki verjamejo v kvaliteto hrane brez da se podrobno pozanimajo preko deklaracij – sestavljamo eno raziskovalno nalogo na temo hrane in oskrbe ter življenjsko dobo in vzroke smrti živali. Sicer Schesir in Cosma ne veljata za dobro hrano. Tudi zaradi hrane Gourmet je veliko mačkončkov dobilo sladkorno ali odpoved ledvic po mojih podatkih.
Samsonu pa srečno na drugo stran mavrice, bom rekla naši Kaji, naj ga čuva in se z njim igra.

Cakaj malo, katera pa potem sploh JE dobra hrana? Najbrz vsi kupujemo v podobnih (spletnih) trgovinah, torej ce pogledam konzerve za macke, kupujem vsaj te:
Applaws
Oasy
Canagan
Monge
Schesir
Almo Nature
Miamor
Ontario
Lechat al kaj je ze
Cosma ne vec tolko

Nazadnje pri pregledu sestavin so imele vse podoben {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa.

Briketov se ne spomnim vseh, ker sta trenutno na dietni prehrani. Obcasno skuhamo piscanca, pa je ena tako razvajena, da niti tistega vcasih noce.

Torej, ce se lahko nasteje znamke briketirane in konzervirane hrane, ki so kvalitetne, se zelo priporocam!

Hvala:)

Zelo bi me zanimal odgovor, na kak način lastniki verjamejo v kvaliteto hrane brez da se podrobno pozanimajo preko deklaracij – sestavljamo eno raziskovalno nalogo na temo hrane in oskrbe
[/quote]
Jaz kupujem True Instinct Nature’s Variety. Naj bi bila brez barvil, konzervansov in umetnih arom. Samo meso, polnozrnata žita in sadje in zelenjava. Moram priznati, da se nisem še poglabljala v deklaracije. Tako, da ne vem, če vse to res drži.

A {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa v hrani je edino merilo za vas?

Takole gledanje na hrano je res površno in jasno, da tako ne moremo določati hrane.

Poleg količine mesa, je potrebno vedeti tudi, kakšno meso in katere dele vsebuje določena hrana. Prav tako ali gre za dehidrirano meso ali sveže meso. Gre pri suhi hrani za hladno stiskano?
Vsebuje sol in/ali sladkor?
Katere vire OH vsebuje (pšenica in oves sta slaba, od polente pes nima nič, riž, leča in ajda so bolj spremenjlive)? Vsebuje navaden krompir ali sladkega?
Vsebuje sadje? Raje ne, najbolje je, da vsebuje zelenjavo, sadje je posladek.

Pri mačkah še, koliko je dodanega taurina (ali kako se že reče temu mineralu), koliko je drobovja, koliko vsebuje mesnih odpadkov in kostne moke, če sploh ….

Ko boste vse to pregledali, pa lahko govorimo o kvalitetnih hranah. Samo {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa žal še zdaleč ni merilo, ali je hrana kakovostna ali ne.

Poleg tega imamo znamke hran, ki so različno dobre za mačke in za pse. Govorim o tem, da ima ena znamka (recimo Ontario) hrano tako za mačke kot za pse. Hrana za pse je lahko odlična, medtem ko za mačke hrana iste znamke je lahko zanič ali obratno.

Potrebno je tudi imeti v obziru, da se hrana razlikuje skozi čas – dobra znamka izgubi na kvaliteti recimo. Ali pa je odvisno od trga: pred leti je bil popularen Hills. Medtem ko je bil ameriški Hills zelo odlična hrana, je bil evropski katastrofa, sploh za ceno, za katero se je evropski Hills prodajal …

Za mačke najboljša trenutno je Sanabell (vsebuje tudi določene veterinarske diete), Applaws ji še kar sledi (vsebuje visok delež mesa brez stranskih živalskih proizvodov; negativa je pivski kvas).
Monge mokra hrana vsebuje samo 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa, od tega recimo okus govedine okrog 6 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ostalo je meso vprašljivega izvora. Prav tako vsebuje tudi žele. Tudi suha hrana poleg riža ima odano koruzo, mesni delež sam po sebi je premajhen. Ribji produkti imajo do okrog 8 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dejanskega mesa tune in lososa, ostalo so ribji stranski produkti.
Oasy vsebuje mesne in živalske derivate, od tega samo 14 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} purana, kljub temu, da je delež mesa visok > 64 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Na kratko, gre za slabo hrano s slabo kakovostjo mesa. Pri suhi hrani je dodana koruza in koruzni gluten, ter pivski kvas.
Canagan obljublja veliko (preveriti bi bilo potrebno, ali je dejansko res, da vsebuje 61{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} piščančjih prsi v okusu piščanca), moti me sladki krompir in dodajanje alg – alge naj bodo dodatek sam zase, ne pa dodatek v hrani, pri živalih je vedno ptorebno paziti, že samo ko uvajamo alge. Pa dodajanje sadja (sicer ni v veliki količini, tako da velike panike ni).
Miamor je med kvalitetnimi hranami ena slabših. Mi jih dajemo rešenim zunaj živečim (mačjak, ne prosto) mačkam, ki imajo težave z navajanjem na kvalitetno hrano. Moraš vedeti, kateri produkt vzameš od te znamke.
Cosma mi pred leti ni bila všeč, danes pa dekalracije ne dobim – koliko katerega mesa je notri, koliko stranskih produktov …
Almo nature vsebuje dobro meso v visokem deležu. Občasno kupimo to hrano tudi za naše (itak načeloma sami pripravljamo).
Schesir ima cel kup OH virov v eni hrani, koruzni gluten, ogromen delež procesiranega dehidriranega mesa, pivski kvas … Če ga ne bi s celim kupom stvari pokvarili, bi bil dober.

Najboljša hrana je pripravljena, kjer vemo kakšno meso vzamemo, kako staro je, kaj dodamo kot OH, … Seveda je težko, ker je v taki prehrani potrebno paziti na določene zadeve (ne soli in ne sladkamo, določeno dodajamo samo kot dodatek) ter minerale in vitamine, predvsem taurin.

Nihče vam ne more priporočiti najboljše hrane kar tako, ker vi poznate svoje živali. Glede na njihove potrebe, alergije, intolerance, želje, zdr. stanje in drugo stanje morate sami poiskati ustrezno hrano. Kar pa je seveda težko, če ne veste, na kakšen način se orientirati. Kot ste videli, ni nikakor pomembno samo, koliko mesa je notri. Ampak je še cel kup parametrov, ki določajo kvaliteto posamezne hrane (znamke, posamezne izdelke, …)

Če mačka noče kuhanega piščanca je to verjetno zato, ker je toliko navajena sprocesiranega piščanca iz mačje hrane (in dodatkov), da ji navaden piščanec ne diši več.

Jaz kupujem True Instinct Nature’s Variety. Naj bi bila brez barvil, konzervansov in umetnih arom. Samo meso, polnozrnata žita in sadje in zelenjava. Moram priznati, da se nisem še poglabljala v deklaracije. Tako, da ne vem, če vse to res drži.
[/quote]

40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sadja in zelenjave, kar je skoraj polovica obroka, je malo preveč. Za mačke je najbolje od 70-90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa, ker so mačke obligatorni karnivori. Zelenajva kot vir vlaknin je priporočljiva, sadje je dodatek in posladek, nikakor ne bi smelo biti na dnevni bazi. Za pse bi bila taka hrana v redu, za mačko pa nikakor.
Pohvalno, da ni soje, koruze in pšenice. Pa ni tudi ovsa? Polnozrnata žita še niso v redu sama po sebi.

Pridem pa samo do pasje hrane z direktnim naslovom, za mačjo hrano True instinct nature’s variety mi ne najde nič. V kakšni piščanec+govedina hrani za maške je recimo piščanec vodilni, govedine je samo za vzorec. Delež mesa in mesnih odpadkov pa neznan. Težko direktno rečem, ali bi to hrano dala svoji mački.

Redna, si ti Maja K. ? Prepoznala sem te po opisu mačka 😃

ja,jaz sem Maja K. moj mucek je pa Felix 🙂

40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sadja in zelenjave, kar je skoraj polovica obroka, je malo preveč. Za mačke je najbolje od 70-90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa, ker so mačke obligatorni karnivori. Zelenajva kot vir vlaknin je priporočljiva, sadje je dodatek in posladek, nikakor ne bi smelo biti na dnevni bazi. Za pse bi bila taka hrana v redu, za mačko pa nikakor.
Pohvalno, da ni soje, koruze in pšenice. Pa ni tudi ovsa? Polnozrnata žita še niso v redu sama po sebi.

Pravi, da naj bi bilo mesa 75 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
https://www.santosromanstudio.com/en/portfolios/true-instinct-gatos/
Dajem pa izmenoma to in 65{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} meso, ker drugače se preveč redi.

Jaz ne bom odgovarjala,ker se mi ne da. Poznam take prepirljivke še iz skupin na facebooku,ene bolj fanatične kot druge (večina jih je bilo ven pometanih) niti s tabo ne

pasja
prehrana še “nediplomirana veterinarka” se poznave že iz drugih tem,skratka najpametnejša si oh in sploh.

Ne bom odgovarjala,za Felixa je poskrbljeno zelo dobro. in Felix NI DEBEL in je ZDRAV. Tako kot vsi se trudim za njegovo kvaliteto življenja maksimalno,za veterinarsko hrano nimam denarja,in kljub temu so mačke ki živijo po 20 let samo na whiskas hrani. Ni vse samo v “kvaliteti hrane”,to bi ti kot veterinarka

pasja
prehrana lahko vedla.

Cene imate vse na zoohitu,googlat znate,in ja cepljenje ni konec zdaj za Felixa,za določene bolezni ni potrebno za določene pa vsako leto jovo na novo. Ampak ti itak študiraš veterino LOL. :(( Felix je tretiran proti vsem možnim mačjim boleznim (mačja kuga,levkoza,calici virus,mačji prehladi,herpes virus) samo za steklino ni. Cepico za mikrosporijo pa v Sloveniji je bilo zdaj odobrjeno,ampak ima zelo veliko stranskih učinkov,in po posvetu zelo dobrih veterinarjev ga ne bom cepila,ker je bilo do zdaj 10 let prepovedano. Tudi ne priporočajo.

pa lep pozdrav

Običajno je lastna udeležba do 1000 eur na leto, mesečni obrok pa 100-200 eur. Poleg tega, da če hočeš preveriti že samo preko interneta spodaj na tem linku, lahko preveriš samo za pasemske pse. Pogosto je težava, da moraš potem z rodovnikom dokazovati, da je pes res pasemski. Za samico nemškega ovčarja, koteno leta 2019 plačaš okrog 150 eur golo zavarovanje (brez dodatnih zavarovanj, ki so spodaj navedena).
[/quote]

Branje in razumevanje prebranega pa ni ravno tvoja močna točka, kaj?

Kakšne zdravstvene težave pa je imel tvoj maček, da si morala sfehtat 200 EUR?

Kakšne zdravstvene težave pa je imel tvoj maček, da si morala sfehtat 200 EUR?
[/quote]

To je bilo 2019. račun za 2019. In tisto leto sme začela plačevat za stroške 100 eur na mesec fotru za svoje stanovanje. In se mi je to vsak mesec blazno poznalo. Ni imel pa nobene bolezni,to je samo redni “servis” skozi celo leto. kot sem omenila: 4x ampulca Stronghold Plus (spomladi dva meseca,jeseni dva meseca) ena ampulca je 25 eur, 3x Milprazon za razglistit proti trakulji in črvom 6 eur je ena tabletka in 70 eur cepljenje januar 2018 (mačja kuga,calici virus,mačji prehladi,herpes virus,levkoza). (aja pa dolpačilo 6 eur za sistematski pregled vsako leto-zobje,dlesni,srce,utrip,dlaka,hoja,oči..)

To je bilo 2019. račun za 2019. In tisto leto sme začela plačevat za stroške 100 eur na mesec fotru za svoje stanovanje. In se mi je to vsak mesec blazno poznalo. Ni imel pa nobene bolezni,to je samo redni “servis” skozi celo leto. kot sem omenila: 4x ampulca Stronghold Plus (spomladi dva meseca,jeseni dva meseca) ena ampulca je 25 eur, 3x Milprazon za razglistit proti trakulji in črvom 6 eur je ena tabletka in 70 eur cepljenje januar 2018 (mačja kuga,calici virus,mačji prehladi,herpes virus,levkoza). (aja pa dolpačilo 6 eur za sistematski pregled vsako leto-zobje,dlesni,srce,utrip,dlaka,hoja,oči..)
[/quote]

Maja, daj oglasi se mi na moj mail.

Maja, daj oglasi se mi na moj mail.
[/quote]

Na tvoj mail? Moj mail je prucka9@gmail.com in nisem nic dobila danes 😉

….ko je govora o pasjem futru.
To kar pise na spletnih straneh oz kar preberes.
Je nic drugega kot MARKETING.
…je katera/i bila/ bil kdaj v kaksnem predelovalnem obratu? In dejansko videl/a kako delajo.
Predvidevam da ne . Jaz pa . V znanem tujem. Dalec od tega kar pisejo in prodajajo😉 . Denarcki
Kuhana hrana ja za civave in pince. Ko imas en taperver za cel teden .Ce imas pa “psa” me pa zanima , kdo ima cas vsak dan polnovreden obrok kuhat. In imet se en hladilnik za pasjo kuhinjo…

Moja psica je velika pasma. 16 let stara celo zivljenje na briketih, katere dejansko je in kateri ji naredijo dobro prebavo.
V 16ih letih smo dali skozi kar precej briketov… pred 4imi leti je dolocene lahko jedla, danes driska pa pravijo, da je vse enako notri. In nima veze s starostjo.

Za veterinarja pa normalno da das ko do necesa pride.
Je pa tako; lahko das vec lahko pa tudi nanj. Doloceni veterinarji so inkasanti.
Moj primer
Pred dobrim letom, si je psica zlomila krempelj. Zgledalo grozno.
Nasvet veta je bil ; narkoza, operacija, antibiotiki, itd tam cca 500 eur.
Moja odlocitev je bila pa ; ko te j***. Narkoza za 15 let starega psa malo morgen. Antibiotik si sam sebi za brezveze filaj.

Povoj, jod, za na spehod pa trixi cevlje. 1 teden, pa je krempelj odpadel. Zastonj.

Letos julija si fehtala Anima angels za 200 EUR :

To sta Maja in Felix.
Maja je umetnica, kot veste v teh težkih časih ljudje ne dajo prav dosti na umetnost. Felix je zbolel, žal Maja ni mogla poravnati stroškov veterinarske oskrbe, ki so v znesku 200 eur.
Priskočili smo ji na pomoč.
Prosimo vas pomagajte nam poravnati Felixov račun. Slednje lahko naredite na sledeč način.
Kupite sliko, katero je naslikala Maja in jo podarila društvu za licitacije ali nam nakažete zneske na sledeče načine.
Hvaležni smo vsakršne pomoči.

Fotru plačuješ po 60 EUR mesečno, ne 100 EUR. Ti res ne moreš braz laži!

Kaj je s tabo narobe?? Sej sm 100x napisala,tudi v drugih temah da odkar imam felixa sem 4x mogla zbrat v 3 letih za njega parkrat za hrano,parkrat za veterinarja. Se vedno so letno ampule 120 eur plus milprazon. In 2017 sem v celoti krila sama,pa se zastrupitev je imel,letos bom zopet. Lani je placal animal angels. Kaj zaboga je z vami prasicami narobe? Spizdi pokvarjenka fotru dam 100 eur na mesec na cveku 123 imas v eni temi poslikana nakazila! Prokleta kuzla pojvarjena,mrš date ne vidm!

Kaj je s tabo narobe?? Sej sm 100x napisala,tudi v drugih temah da odkar imam felixa sem 4x mogla zbrat v 3 letih za njega parkrat za hrano,parkrat za veterinarja. Se vedno so letno ampule 120 eur plus milprazon. In 2017 sem v celoti krila sama,pa se zastrupitev je imel,letos bom zopet. Lani je placal animal angels. Kaj zaboga je z vami prasicami narobe? Spizdi pokvarjenka fotru dam 100 eur na mesec na cveku 123 imas v eni temi poslikana nakazila! Prokleta kuzla pojvarjena,mrš date ne vidm!
[/quote]

Uf kakšen besedni zaklad, kakšna primitivnost. Čas za malo antireklame na FB…

Uf kakšen besedni zaklad, kakšna primitivnost. Čas za malo antireklame na FB…
[/quote]

Ja,ja.. ko se branim in vrnem nazaj je pa vse narobe sem pa jaz primitivna. Na zacetju teme ena meni packa laznjiva,ta tukaj pa isto zelo lep izbor besed. Drugo kot govno nazaj vam ne pripada.

[/quote]

Objava Animal angels je iz julija 2020.

Zdaj že mačka izkoriščaš za svoje fehtarije???? Fuj nagravžna si res!

Objava Animal angels je iz julija 2020.

Zdaj že mačka izkoriščaš za svoje fehtarije???? Fuj nagravžna si res!
[/quote]

Lepo sem povedala,racuni so bli iz 2019,in 2020 je animal angels pomagal. Ti meni ne bos govorila da sem nagravzna,s socialno pomocjo in obcasnimi prodajami slik,kiniso bajne vzdrzujem mucka,ki je bil prvotno potepuscek. Prokleta kuzla svinjska me bos ti zalila! Poglej se gnoj sivi smrduhasti! Zginmi izpred oci! Pokvarjenka!

A {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa v hrani je edino merilo za vas?

Takole gledanje na hrano je res površno in jasno, da tako ne moremo določati hrane.

Poleg količine mesa, je potrebno vedeti tudi, kakšno meso in katere dele vsebuje določena hrana. Prav tako ali gre za dehidrirano meso ali sveže meso. Gre pri suhi hrani za hladno stiskano?
Vsebuje sol in/ali sladkor?
Katere vire OH vsebuje (pšenica in oves sta slaba, od polente pes nima nič, riž, leča in ajda so bolj spremenjlive)? Vsebuje navaden krompir ali sladkega?
Vsebuje sadje? Raje ne, najbolje je, da vsebuje zelenjavo, sadje je posladek.

Pri mačkah še, koliko je dodanega taurina (ali kako se že reče temu mineralu), koliko je drobovja, koliko vsebuje mesnih odpadkov in kostne moke, če sploh ….

Ko boste vse to pregledali, pa lahko govorimo o kvalitetnih hranah. Samo {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa žal še zdaleč ni merilo, ali je hrana kakovostna ali ne.

Poleg tega imamo znamke hran, ki so različno dobre za mačke in za pse. Govorim o tem, da ima ena znamka (recimo Ontario) hrano tako za mačke kot za pse. Hrana za pse je lahko odlična, medtem ko za mačke hrana iste znamke je lahko zanič ali obratno.

Potrebno je tudi imeti v obziru, da se hrana razlikuje skozi čas – dobra znamka izgubi na kvaliteti recimo. Ali pa je odvisno od trga: pred leti je bil popularen Hills. Medtem ko je bil ameriški Hills zelo odlična hrana, je bil evropski katastrofa, sploh za ceno, za katero se je evropski Hills prodajal …

Za mačke najboljša trenutno je Sanabell (vsebuje tudi določene veterinarske diete), Applaws ji še kar sledi (vsebuje visok delež mesa brez stranskih živalskih proizvodov; negativa je pivski kvas).
Monge mokra hrana vsebuje samo 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa, od tega recimo okus govedine okrog 6 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ostalo je meso vprašljivega izvora. Prav tako vsebuje tudi žele. Tudi suha hrana poleg riža ima odano koruzo, mesni delež sam po sebi je premajhen. Ribji produkti imajo do okrog 8 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dejanskega mesa tune in lososa, ostalo so ribji stranski produkti.
Oasy vsebuje mesne in živalske derivate, od tega samo 14 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} purana, kljub temu, da je delež mesa visok > 64 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Na kratko, gre za slabo hrano s slabo kakovostjo mesa. Pri suhi hrani je dodana koruza in koruzni gluten, ter pivski kvas.
Canagan obljublja veliko (preveriti bi bilo potrebno, ali je dejansko res, da vsebuje 61{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} piščančjih prsi v okusu piščanca), moti me sladki krompir in dodajanje alg – alge naj bodo dodatek sam zase, ne pa dodatek v hrani, pri živalih je vedno ptorebno paziti, že samo ko uvajamo alge. Pa dodajanje sadja (sicer ni v veliki količini, tako da velike panike ni).
Miamor je med kvalitetnimi hranami ena slabših. Mi jih dajemo rešenim zunaj živečim (mačjak, ne prosto) mačkam, ki imajo težave z navajanjem na kvalitetno hrano. Moraš vedeti, kateri produkt vzameš od te znamke.
Cosma mi pred leti ni bila všeč, danes pa dekalracije ne dobim – koliko katerega mesa je notri, koliko stranskih produktov …
Almo nature vsebuje dobro meso v visokem deležu. Občasno kupimo to hrano tudi za naše (itak načeloma sami pripravljamo).
Schesir ima cel kup OH virov v eni hrani, koruzni gluten, ogromen delež procesiranega dehidriranega mesa, pivski kvas … Če ga ne bi s celim kupom stvari pokvarili, bi bil dober.

Najboljša hrana je pripravljena, kjer vemo kakšno meso vzamemo, kako staro je, kaj dodamo kot OH, … Seveda je težko, ker je v taki prehrani potrebno paziti na določene zadeve (ne soli in ne sladkamo, določeno dodajamo samo kot dodatek) ter minerale in vitamine, predvsem taurin.

Nihče vam ne more priporočiti najboljše hrane kar tako, ker vi poznate svoje živali. Glede na njihove potrebe, alergije, intolerance, želje, zdr. stanje in drugo stanje morate sami poiskati ustrezno hrano. Kar pa je seveda težko, če ne veste, na kakšen način se orientirati. Kot ste videli, ni nikakor pomembno samo, koliko mesa je notri. Ampak je še cel kup parametrov, ki določajo kvaliteto posamezne hrane (znamke, posamezne izdelke, …)

Če mačka noče kuhanega piščanca je to verjetno zato, ker je toliko navajena sprocesiranega piščanca iz mačje hrane (in dodatkov), da ji navaden piščanec ne diši več.
[/quote]
Hvala za odgovor, čeprav sem nad njim kar malo razočarana in tudi užaljena.

Razočarana ker sprašujem po dobri hrani, pa ni odgovora. Če je Miamor najslabša med kvalitetnimi, potem ne vem, katere so bolj kvalitetne? Danes zjutraj sem šla gledat konzerve, ki jih imam, in večina je skoraj brez dodatkov. Zdaj nimam časa dajati linkov, mogoče bom kasneje. Ampak meni se večina zgoraj naštetih zdi boljša od Miamorja, ki ima tudi kar nekaj želeja.

Užaljena pa zaradi izjave, da mačka ne je piščanca, ker je na procesirani hrani. Res je, da konzerve in brikete kupujemo, ker nam življenjski stil kuhanja ves čas ne omogoča, oziroma se tega lotimo redko, tudi ker ne vemo, kakšni naj bodo dodatki. Sem se pa pred nabavo mačke, to je bilo že leta nazaj, pozanimala pri gospe, ki se malo bolj spozna nanje in so mi bile priporočene zgornje znamke. V zadnjem mesecu sem dala cca 500 EUR zanje BREZ stroškov veterinarja, ne kupujem šrota (OK, tako kot mi gremo včasih na burger, tudi one občasno dobijo kaj iz špecerije, če zmanjka drugega, kar je pa izjemno izjemno redko), izbire imajo na trenutke dosti več od nas:) Ta konkretna mačka piščanca enkrat je, drugič pa ne. Enako velja za konzerve ipd., danes jo bo pomljaskala, jutri se bo samo namrdnila. Je pač mačkasta mačka.

Že ko smo to najstarejšo damo dobili kot mladička, sem se trudila dajati kvalitetno hrano, evo na koncu pa so ji takrat najbolj sedli Royal Canin briketi, čeprav ko tam preberem deklaracijo, me mine. Ampak je delovalo in težave so prenehale.

Ne, ne berem vseh deklaracij v nulo, ker se ne spoznam toliko, preberem pa, koliko vsebuje mesa in koliko od tega je čistega mesa (če piše npr.: od tega 4 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} purana, dam kar stran) ter koliko je OH. Sem brala tudi vašo spletno stran, pa je trenutno malo preveč zame, ampak pogledam in kolikor vem, kupujem vedno v najvišjem cenovnem rangu – seveda ne zaradi cene, ampak kvalitete. Tudi vem približno, kateri OH niso kul in se trudim jemati brikete brez njih. Ko ima kakšna mačka kakšno težavo, se posvetujemo z veterinarjem in vzamemo kaj od tistega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close