Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stroški pri doo brez zaposlenih

Stroški pri doo brez zaposlenih

Če si ti zaposlena v Avstriji in boš želela biti tukaj lastnik in direktor podjetja boš morala biti v Sloveniji zaposlena za polni delovni čas, ker kdo je hkrati lastnik in direktor podjetja mora biti v Sloveniji zaposlen za poln delovni čas.[/quote]
Madonca, je to res? No, preden karkoli drugega nadaljujem, moram to dobro preverit.
Zdaj grem v službo, pridem pozno. Jutri bom prebrala vse, kar boste še napisali.
Hvala vsem.[/quote]

Lahko si lastnik in prokurist ne pa lastnik in direktor. Torej za direktorja boš morala postaviti osebo, ki ji zaupaš ali pa se zaposliti za pol del. čas.

------------------------------------------------------------------------------ Starši pazite na svoje najstnice. https://www.youtube.com/watch?v=Urw-iutHw5E

Če si ti zaposlena v Avstriji in boš želela biti tukaj lastnik in direktor podjetja boš morala biti v Sloveniji zaposlena za polni delovni čas, ker kdo je hkrati lastnik in direktor podjetja mora biti v Sloveniji zaposlen za poln delovni čas.[/quote]

Link na tole?

Glede na to, da ko obračunavam pogodbeno delo tujcu iz EU (ali avtorsko ali pa podjemno pogodbo), se mu ZZ prispevki ne obračunajo in če mi dostavi še A1, da je pokojninsko zavarovan v svoji državi, se ne obračunajo niti ZPIZ prispevki. Obračuna se le dohodnina in prav nič drugega (pa še ta znižana, če pravočasno dostavi pravilen KIDO).[/quote]

Ja menda ja vem glede na to, da jaz nisem prav zaradi tega direktor. Sedaj pa edino ali so me nategnili ali pa ti veš več kot moja računovodkinja.

------------------------------------------------------------------------------ Starši pazite na svoje najstnice. https://www.youtube.com/watch?v=Urw-iutHw5E

joj no, nobenemu direktorju se ni treba zaposlit za poln delovni čas, če tega noče

je pa res, da če ni zaposlen, mora ravnotako plačevat prispevke, kot če bi bil zaposlen.

eni razumete zakone tako na ena proti približno, potem pa svojo teorijo izumljate.

Link na tole?

Glede na to, da ko obračunavam pogodbeno delo tujcu iz EU (ali avtorsko ali pa podjemno pogodbo), se mu ZZ prispevki ne obračunajo in če mi dostavi še A1, da je pokojninsko zavarovan v svoji državi, se ne obračunajo niti ZPIZ prispevki. Obračuna se le dohodnina in prav nič drugega (pa še ta znižana, če pravočasno dostavi pravilen KIDO).[/quote]

Ja menda ja vem glede na to, da jaz nisem prav zaradi tega direktor. Sedaj pa edino ali so me nategnili ali pa ti veš več kot moja računovodkinja.[/quote]

:)) No ja, sem že slišala tudi od lastnice rač.servisa (ki naj bi bila tudi davčni svetovalec, pa je na seznamu tistih z licenco ni), da lahko lastnik d.o.o.-ja prosto razpolaga z denarjem na TRR d.o.o…

Res bi rada vedela, kaj je osnova za tole (tudi za to, da sama ne bi naprej trdila drugače).

Ja menda ja vem glede na to, da jaz nisem prav zaradi tega direktor. Sedaj pa edino ali so me nategnili ali pa ti veš več kot moja računovodkinja.[/quote]

:)) No ja, sem že slišala tudi od lastnice rač.servisa (ki naj bi bila tudi davčni svetovalec, pa je na seznamu tistih z licenco ni), da lahko lastnik d.o.o.-ja prosto razpolaga z denarjem na TRR d.o.o…

Res bi rada vedela, kaj je osnova za tole (tudi za to, da sama ne bi naprej trdila drugače).[/quote]

Ja ravno računovodkinje zaradi tega ne bom šel klicat :)))) Na začetku sem želel biti jaz direktor in lastnik d.o.o. in se ne zaposliti pa so mi potem povedali, da po novem mislim da je to v veljavi z letošnjim letom tega ne morem. Če pa bi to vseeno storil in se ne zaposlil pa bi me terjali za plačilo prispevkov za nazaj od dneva, ko sem postal direktor in lastnik. Glede na to, da gre za veliko rač. firmo jim jaz verjamem.

Res bi rada vedela, kaj je osnova za tole (tudi za to, da sama ne bi naprej trdila drugače).[/quote]

Ja ravno računovodkinje zaradi tega ne bom šel klicat :)))) Na začetku sem želel biti jaz direktor in lastnik d.o.o. in se ne zaposliti pa so mi potem povedali, da po novem mislim da je to v veljavi z letošnjim letom tega ne morem. Če pa bi to vseeno storil in se ne zaposlil pa bi me terjali za plačilo prispevkov za nazaj od dneva, ko sem postal direktor in lastnik. Glede na to, da gre za veliko rač. firmo jim jaz verjamem.[/quote]

saj v tem je keč.
če si lastnik in direktor, nisi pa zaposlen, moraš vseeno plačevat prispevke.
NIKJER NI NOBENEGA ZAKONA, KI BI TE PRISILIL, DA SE ZAPOSLIŠ

Ja ravno računovodkinje zaradi tega ne bom šel klicat :)))) Na začetku sem želel biti jaz direktor in lastnik d.o.o. in se ne zaposliti pa so mi potem povedali, da po novem mislim da je to v veljavi z letošnjim letom tega ne morem. Če pa bi to vseeno storil in se ne zaposlil pa bi me terjali za plačilo prispevkov za nazaj od dneva, ko sem postal direktor in lastnik. Glede na to, da gre za veliko rač. firmo jim jaz verjamem.[/quote]

V tvojem primeru so ti povedali pravilno, le da tvoj primer ni enak temu, kar avtorica sprašuje, saj ona je zaposlena.

Sem pa pozabil pripisati, da to velja v primeru, če že nisi zaposlen. Če si že zaposlen se ti ni potrebno zaposliti in si lahko vseeno lastnik in direktor.

V tvojem primeru so ti povedali pravilno, le da tvoj primer ni enak temu, kar avtorica sprašuje, saj ona je zaposlena.[/quote]

Je zaposlena a v Avstriji. Sedaj kako pa to vpliva na na njen primer pa ne vem, ker nisem računovodja.

V tvojem primeru so ti povedali pravilno, le da tvoj primer ni enak temu, kar avtorica sprašuje, saj ona je zaposlena.[/quote]

Zdravstveno zavarovan si pri nas na podlagi 103 kot družbenik?

Spet doma 🙂
Hvala za vse predloge in konstruktivno debato. Tole, da ne zadostuje, če sem zaposlena v Avstriji za pol delovni čas in imam v Sloveniji enoosebno doo, kjer sem lastnik in direktor, bom vsekakor preverila.
Lahko noč vsem.

Kaj pa ce je lastnik oseba A, direktor pa je oseba B, ki pa ni nikjer zaposlena in tudi ni solastnik oz druzbenik podjetja?

In zanima te za osebo A ali za B?

Imate zastarele podatke glede obdavčitve.
Dobiček pri d.o.o. bo v letu 2017 obdavčen z 19{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in ne več 17{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Izplačilo dividend pa je že kar nekaj časa obdavčeno še dodatno z 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, in to je to.

Druga Janševa vlada je od leta 2011 z 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za en odstotek na leto zniževala davek na dobiček. Cilj je bil, da se davek na dobiček zniža na 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. S tem da je izplačilo dobička v enem koraku podražilo z 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Janšo so zrušili demonstranti javnega sektorja, zniževanje davka so ustavili na 17{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, sedaj pa so ga znova zvišali na 19{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Cilj zniževanja davka na dobiček in povišanja davka na izplačila je smiseln – če dobiček pustite v podjetju, bo lažje investiralo in zaposlovalo. Ampak mi se bomo raje zadolževali in podjetja obdavčili do smrti.

Kakorkoli obrnete, cerarjevi hočejo pol vašega zaslužka zase. Za svoje zaslužke pa si naredijo popoldanski s.p. s pavšalom, imajo 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pavšalnih stroškov, in tudi če na ostalih 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plačajo 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dohodnine, je efektivna obdavčitev še vedno samo 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Žal ste lahko pavšalist in ne zavezanec za DDV lahko samo do 50.000 EUR; ravno prav za kakšno javnosektorsko pijavko in izplačilo provizij ter “svetovanja”, za resno firmo pa je prag postavljen prenizko.

Luzerski so tile vaši nasveti.
Oglasi ae pri računovodji in gresta od točke do točke!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close