Stroški poslovanja z banko
Banke so nas z uvedbo ležarin začele kaznovati, če jim zaupamo svoj denar in varčujemo pri njih. Verjetno so že pozabile kolikokrat smo jih slovenski davkoplačevalci rešili pred bankrotom.
Mene pa zanima, če tudi v Sloveniji obstajajo banke, ki ti ne zaračunajo stroškov vodenja računa in bančnih transakcij, če vzdržuješ nek minimalni znesek na računu. Npr. moja ameriška banka mi ne zaračuna popolnoma nobenih stroškov poslovanja, le minimalno 3000 dolarjev moram imeti na računu.
Torej v enem stavku – ali imamo v Sloveniji banko, ki te nagrajuje in ne kaznuje, če ji zaupaš svoj denar?
jep… Wall Street v vsak zep.
Yield… kaj je to?
Ko sem zacel delat za gnar so nam varcevalcem banke placevale 8.2% obresti. Zelo zares, narod nas dokaze hrani…
Banke so ble last…ne ablasti, pac pa v javni lasti. Tako kot je naprimer ima v ZDA Juzna Dakota in nima nbenga pufa.
Pa so japiji na Wall Street pogruntal, ma ne pogruntal… Rotsild jim je tako narocu…, da to ni dobr za bancni biznis in da morajo ukinit obresti na minimum… se bols bi blo, da folk placuje banki.
Pa so pogruntal, da bodo9 racunal vodenje racuna.
Koliksnbe so obresti, ki jih placujete za puf?
Koliksne so obresti, ki jih dobite za denar na banki?
Razlika je cisti profit banke.
Izgubljene iluzije, bi dejal. Edina svoboda, ki nam je se ostala je… bit brez pufa.
Grem na dzintonik. Veli, dzina pa mal mnj tonika…..in ker cloveku ni dobro samemu piti…ajde, kdo gre zraven?
Forum je zaprt za komentiranje.