Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek stroški carine pri naročanju Victoria’s secret

stroški carine pri naročanju Victoria’s secret

Rada bi naročila nekaj pri omenjeni spletni trgovini, pa me zanima kako je s carino pri nakupu. Recimo da bi bil znesek nakupa s poštnino vred 200 $, kolikšna bi bila potem carina. Če ima kdo izkušnje in mi lahko pomaga, bi bila zelo hvaležna.

poli

Veliko smo na to temo že govorile tukaj in na sosednjem forumu “Starši staršem” – vtipkaj iskano in poišči……

Drugače pa – po lastnih izkušnjah: stroški carine in DDV-ja za naročeno znašajo od 70-80% osnovne vrednosti naročenega; torej še skoraj enkrat več!
In pozor: zaračunali ti bodo tudi carino in DDV na poštnino, ki v tvojem primeru 200 USD znaša za International Delivery 38.95 USD, kar lahko preveriš tudi sama na:

Tukaj jaz ponavadi doplačam še 20 USD za hitrejšo dostavo v 3-7 dneh, ker gre potem pošiljka preko UPS-a in ne Fedexa. Slovenski špediterji za Fedex ( npr. Speed d.o.o- z Brnika), so oderuški in zaračunajo še svoje manipulativne stroške, kar je še vedno manj, kot tistih 20 USD….Brez njihovega “posredovanja” pa ne dobiš ven pošiljke, saj oni pripravijo papirje za carino….In se med drugim izgovarjajo na skladiščenje blaga v carinskem skladišču na Brniku,(mimogrede – določena je enotna cena za pošljko, težko do 25 kg, do enega tedna skladiščenja, ki je smešno nizka v primerjavi s tistim, kar z šifranti prikažejo oni), zavlačujejo več kot teden dni s pripravo papirjev, skratka z njimi zelo slaba izkušnja in skubljenje na kvadrat! UPS so pa ok in zelo poslovno usposobljeni!

Obstaja pa tudi trik: če naročiš manj stvari in ti jih pošljejo v manjšem pismu in ne večjem pisku ali paketu, se ti lahko zgodi, da bo zadeva padla “mimo” carine – sploh, če boš pošiljko prejela s carinsko pošto in ne preko Fedex-a ali UPS-a……..Na to pa žal sama ne moreš nič vplivati…Kakor pač nanese…..Spet kaprica naše ljube državice…..

Torej zaključek: najboljši shopping je kar v Ameriki, se splača enkrat na leto vsesti na letalo, potovati na različne destinacije kot turistka in mimogrede zapravljati v živo v Victoria’s Secret trgovinicah, kar je poseben užitek :-))))

Srečno,

Alias

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close