Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Strošek arhitekt

Strošek arhitekt

Koliko cca znaša strošek arhitekta za prenovo cca 60kv m stanovanja, kjer bi lahko tudi kako steno vem ruknla. Nimam pojma niti približno.

Odvisno od arhitekta. Približno ob dva tisočaka boš za obe fazi, IDZ (idejna zasnova) in PNO (projekt za izvedbo notranje opreme). Bo pa stanovanje na koncu kot se šika.

Odgovor na objavo uporabnika
paladin, 21.11.2021 ob 20:02

Odvisno od arhitekta. Približno ob dva tisočaka boš za obe fazi, IDZ (idejna zasnova) in PNO (projekt za izvedbo notranje opreme). Bo pa stanovanje na koncu kot se šika.

Hvala!

Imaš morda kako priporočilo?

Imam preveč odbite ideje. Bom tiho.

Ma dobro, dokler se mi bajta ne usuje, pa dokler nimam wcja v kuhinji, bi še nekako šlo

imas ze vse v glavi, tako prostorsko zasnovo kot tudi opremo in bi rabil, da samo zrise to po tvojih idejah? tolk da mas nacrt za mojstre? To po mojem ne bi smel bit tolk drago, saj vse ideje od prostorsje prenove do opreme das sam, sam programa nimas za profi zrisat in zato to narefi arhitekt po tvojih navodilih, idejah… Kolk bi pa to prislo potem?

kaj pa ce, 21.11.2021 ob 22:10

imas ze vse v glavi, tako prostorsko zasnovo kot tudi opremo in bi rabil, da samo zrise to po tvojih idejah? tolk da mas nacrt za mojstre? To po mojem ne bi smel bit tolk drago, saj vse ideje od prostorsje prenove do opreme das sam, sam programa nimas za profi zrisat in zato to narefi arhitekt po tvojih navodilih, idejah… Kolk bi pa to prislo potem?

vprasanje nanenjeno paladinu, ce mogoce ve ceno v takem primeru?

računaj 5% prenove

Zgornji sosedje so se šli tega. Neke stene ven, odprti prostor z dnevno, pa obrnili kuhinjo na drugo steno, en del nam nad spalnico, kopalnico sploh ne vem kako so prestavili, ampak ko so metali ročko za tuš v steno, je odmevalo v otroški sobi…. skratka cela štala. Blok je zastavljen kot je, prostori so, pa kakor pač so, nanizani en nad drugim z nekim razlogom. Ponoči se spi, ne pa da se mi po neki cevi od bog ve kje pretaka ponoči voda iz pomivalnega stroja kot da je slap za steno, pa da zvok preglasne televizije zaradi odprtega prostora odmeva do moje postelje. Stene so z namenom tam, ustvarjajo pregrade hrupa. Če boste že razbijali, bodite vsaj toliko uvidevni in v protihrupno izolacijo vložite dovolj sredstev, da se sosedom ne zmeša. Nam bi se in smo prodali.

dobro premisli, 22.11.2021 ob 00:57

Zgornji sosedje so se šli tega. Neke stene ven, odprti prostor z dnevno, pa obrnili kuhinjo na drugo steno, en del nam nad spalnico, kopalnico sploh ne vem kako so prestavili, ampak ko so metali ročko za tuš v steno, je odmevalo v otroški sobi…. skratka cela štala. Blok je zastavljen kot je, prostori so, pa kakor pač so, nanizani en nad drugim z nekim razlogom. Ponoči se spi, ne pa da se mi po neki cevi od bog ve kje pretaka ponoči voda iz pomivalnega stroja kot da je slap za steno, pa da zvok preglasne televizije zaradi odprtega prostora odmeva do moje postelje. Stene so z namenom tam, ustvarjajo pregrade hrupa. Če boste že razbijali, bodite vsaj toliko uvidevni in v protihrupno izolacijo vložite dovolj sredstev, da se sosedom ne zmeša. Nam bi se in smo prodali.

pri nas v bloku je razporeditev taksna, da malodane od vselitve oz. vecina 4 clanskih druzin nima sob po namenu tako kot so namenjene in to brez prestavitve sten… vecina ima v spalnici otroško in v kabinetu, ki je namenjen z otrosko, dejansko spalnico… nemalokateri so v dnevno dali otroske in jih pregradili… in neumno je misliti, da ti neke knauf premicne stene nudijo ful zvocno zascito in ce jih kdo malo prestavi ti kao ne mores spat zarad tv… lol no danes lohka das tv v vsako sobo, brez prestavljanja sten in se ti bo slisalo.  a ce imas pa vrata odrta, tam kjer bi bila odprtina zamenjana z lokom recimo ti pa ful zvocno sciti loool no

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close